marts 11, 2024

Ny Taycan Turbo GT præsenteret – mest kraftfulde serieproducerede Porsche nogensinde

Porsche Cayenne Turbo GT får inden længe selskab af en elektrisk superbil i samme liga. Porsche har netop løftet sløret for den ultimative Taycan, der kører med hele 1.100 hk.

TEKST Zacharias Lund FOTO PR 

Det har længe floreret, at Porsche har arbejdet på en performance-udgave af deres elektriske sedan Taycan. Nu kan Porsche så endelig løfte sløret for deres nye og helt vanvittige elektriske Taycan Turbo GT.

Det er den mest kraftfulde serieproducerede bil fra firmaet i Zuffenhausen, og allerede inden produktionen er gået i gang, har den præsteret at slå to rekorder på henholdsvis Laguna Seca i USA og Nordsløjfen i Tyskland.

Som noget nyt kan man for første gang få den vægtreducerende Weissach-pakke i en elektrisk Porsche, og netop vægten er der arbejdet meget med i Taycan Turbo GT. Læs med og bliv klogere på den netop lancerede superudgave af Taycan. 

Med eller uden Weissach

Med titlen som Porsches nye elektriske flagskib kommer Taycan Turbo GT med muligheden for at føje en Weissach-pakken til bilen.  Med Weissach får man blandt andet en spoiler i kulfiber, ingen bagsæder, kun en enkelt ladeport, beskyttelsesbur i bilen og aerodynamiske optimeringer, der øger præstationerne på banen. Som standard kommer Taycan Turbo GT med skålskæder, som også vejer mindre.

I forhold til Taycan Turbo S har Porsche skåret vægt ud af bilen og gjort Taycan Turbo GT 75 kilo lettere. Vælger man Weissach-pakken, fjerner man yderligere 70 kilo og kommer ned på 2.155 kilo. 

Forskellen med og uden Weissach-pakken er i kategorien tiendedele, men frem for at bruge 2,3 sekunder om at ramme 100 km/t, skal man kun bruge 2,2 sekunder. 

Ydermere skal det nye elektriske flagskib kun bruge 6,4 sekunder og 6,6 sekunder om at ramme 200 km/t – henholdsvis med og uden Weissach-pakke. 

Det betyder altså, at den nye Taycan Turbo GT er 0,2 sekund hurtigere til 100 km/t og 1,3 sekund hurtigere til 200 km/t end den opdaterede Turbo S. 

I topfarten er det anderledes tydeligt, hvordan pakken gør en forskel. Her topper en ‘standardudgave’ af Taycan Turbo GT nemlig ved 290 km/t, mens man med Weissach-pakken kan runde 305 km/t. Rækkevidden for standardudgaven ligger på omkring 550 km på en opladning.

+ 1.000 hk og attack mode

Porsche Taycan Turbo GT er blandt de mest kraftfulde serieproducerede elbiler på markedet, og med sine 1.092 hk sniger den sig forbi den mindst lige så voldsomme Tesla Model S Plaid, der præsterer 1.020 hk. Momentet ligger på 1.340 Nm, og ved et tryk på en knap kan man aktivere den nye funktion Attack Mode, der giver bilen et boost i 10 sekunder og maksimal ydelse og forbedret greb. 

Denne nye funktion kommer fra Porsches elektriske Formula E-racerbiler, hvor systemet kaldes ‘push-to-pass’ og fungerer på samme måde. Funktionen kan både aktiveres ved tryk på knappen til køreindstillinger og ved at trykke på højre skiftepaddel bag rattet. 

Dette sikrer, at man ikke behøver at fjerne hånden fra rattet, og at man kan aktivere Attack Mode med kørehandsker på.  

Hurtigste elbil på Laguna Seca

Allerede inden bilen overhovedet blev offentliggjort, hev racerkører Lars Kern en præ-produktionsudgave af Taycan Turbo GT rundt på Nordsløjfen og slog Porsches tidligere rekord for hurtigste elbil med hele 26 sekunder. Tiden endte på 07:05 minutter, hvilket kun er 2 sekunder langsommere end Rimac Nevera med 1.941 hk.  

Mere interessant er den seneste rekord, som Taycan Turbo GT præsterede at slå. For en ting er at slå sin egen interne rekord, noget andet er at slå den officielle banerekord for elbiler. 

Det er netop hvad Porsche har præsteret på Laguna Seca i USA. Her skar Porsche Taycan Turbo GT nemlig knap 3 sekunder af den tidligere rekord for gadelovlige elbiler, der tilhørte Tesla Model S Plaid. Tiden lød på 01:27,87 minutter.

Taycan Turbo GT er på flere måder en mere baneorienteret-variant end Turbo S-versionen, men den fulde baneoplevelse får man først med Weissach-pakken. Den hører hjemme på banen, og alle ændringer fra Turbo S er til fordel for kørsel på banen. 

Porsche Taycan Turbo GT kommer i alt i seks farver, hvoraf to er eksklusive farver for modellen: Purple Sky Metallic og Pale Blue Metallic kun kan fås på denne variant af Taycan. 

Hvornår Taycan Turbo GT rammer markedet vides ikke, men det forventes at være inden længe. Prismæssigt er der endnu ingen indikationer, men Taycan Turbo S koster lige nu knap 2,3 millioner kr., og Taycan Turbo GT vil uden tvivl komme med en heftig merpris.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Flere Porsche Taycan til salg på Bilbasen.

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS