storebælt, brobizz
juni 15, 2018

Rabat på Storebælt: Sådan kommer du billigst over broen

Drop kontanterne på turen over Storebælt. I hvert fald hvis du vil spare penge. Der er nemlig flere andre betalings-metoder, der giver solide rabatter på turen mellem Fyn og Sjælland.

Af: Esben Skrumsager  / d. 15. juni 2018

I disse dage fejrer en af Danmarks flotteste beton-konkstruktioner sin 20 års fødselsdag. Storebæltsbroen har siden 1998 gjort det både lettere, hurtigere og billigere at komme fra Fyn til Sjælland eller omvendt.

Mens en færgebillet i slutningen af 90’erne kostede 335,- (svarende til 472,- i nutidens priser) koster det i dag 240,- at køre gennem betalingsanlægget ved Korsør. Det er altså blevet væsentligt billigere at pendle mellem øerne, siden broen kom til verden. Men det kan gøres endnu billigere.

Jo mindre desto bedre

Uanset hvad du tidligere måtte være blevet fortalt, så betyder størrelsen noget. I hvert fald når du krydser Storebælt.

De mindste køretøjer som motorcykler og biler under 3 meter i længden (som fx Smart Fortwo og Toyota iQ) slipper med en pris på 125 kroner for en enkelt tur over broen.

LÆS OGSÅ: Sådan er det at køre på ferie i en Tesla Model X

Hvis det ikke er tilstrækkeligt med så lille en bil, skal du være opmærksom på, at prisen stiger gradvist for henholdsvis biler mellem 3 og 6 meter, biler over 6 meter, biler med campingvogn og så videre.

BroBizz: Hurtig genvej til rabat

Siden indførelsen af BroBizz er der udstedt mere end 1 million eksemplarer af den lille enhed, der med sugekopper monteres i forruden og med et lille bip får bommen til at gå op i de grønne bizz-baner.

Enheden har tidligere givet nogle få kroners rabat, men fra januar i år blev det 15 procent billigere at passere Storebælt med automatisk betaling, så nu er der næsten en 50’er at spare på en enkelt tur med en pris på blot 193,8 kroner.

Samtidig giver BroBizz adgang til automatiske rabatter. Dem kan du læse mere om længere nede. Disse rabatter kunne du tidligere også få adgang til ved at anvende samme kort i betalingsanlægget på hjemturen, men det er ikke længere en mulighed.

PayByPlate: Automatisk genkendelse af din bil

En ny betalingsmulighed på Storebælt hedder PayByPlate, og som navnet antyder, betaler du indirekte med din nummerplade.

Det kræver blot, at du på forhånd har tilmeldt din nummerplade hos BroBizz A/S. Blot 20 minutter efter tilmelding kan du køre i de blå kort-baner i betalingsanlægget og benytte den nye løsning.

LÆS OGSÅ: Er din bil ferieklar?

Med denne løsning får du ligeledes adgang til den lavere pris som med BroBizz, og tager du turen tilbage inden for en rabatudløsende periode, sker det også automatisk.

Rabat på Storebælt: Her kan du spare ekstra mange penge

Weekend-billetten er en populær rabatordning hos danskerne, når familie og venner i den anden ende af landet skal besøges. Klares både ud- og hjemturen mellem fredag kl. 12.00 og søndag midnat koster det 339,15 kroner. Det er en besparelse på 140,85 kroner.

Aften-billetten er god at være opmærksom på, hvis du passerer Storebælt efter kl. 16.00 og er tilbage inden kl. 03.00 næste morgen. Her sparer du 245,82 kroner.

LÆS OGSÅ: Tre brugte luksusbiler som ingen tænker på

Foruden førnævnte weekend-billet er der også både en lørdags-billet og en søndags-billet. Her kan du spare 169,11 kroner, hvis du kører ud lørdag eller søndag fra midnat og henholdsvis kører tilbage inden kl. 03.00 søndag eller mandag morgen.

Slutteligt er der der en helligdags-billet, der på samme måde som enkeltdags-billetterne i weekenden udløser en automatisk rabat på 169,11 kroner, hvis du er tilbage inden kl. 03.00 samme nat.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Elon Musk: Tesla Roadster kommer i 2025

November 2017. Det var dér, Tesla afslørede den anden generation af Roadster. Nu er vi i marts 2024, og den elektriske sportsvogn er stadig ikke på gaden – men hvis vi skal tro Elon Musk, er ventetiden næsten forbi.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS