Kategorier
Elektrisk Nyheder

Reserver din Polestar 6 roadster med 884 hk for 183.000 kr.

Med reservationen af den nye elektriske roadster er du ude i rigtig, rigtig god tid. Du får tidligst bilen i 2026 – og prisen bliver høj.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Det er fem måneder siden, vi kunne vise Polestar O2 Concept – en fremtidsvision for en (åben) roadster, om hvilken chefen for det hele, Thomas Ingelath, dengang sagde:

“Det er uden tvivl en drøm, vi har vist frem, og det ville være meget uansvarligt hvis ikke vi gjorde alt i vores magt for at gøre drømmen til virkelighed. El-drift er absolut perfekt til en roadster, så jeg ville elske at fastslå, at fremtidens roadster skal være elektrisk.”

LÆS OGSÅ | Polestar O2 Concept kan blive elektrisk flagskib

Det er gået hurtigt med at fastslå, at O2 Concept skal gå fra drøm til virkelighed. Polestar har allerede besluttet, at den elektriske roadster bliver til noget – og den får navnet Polestar 6. Topmodellen hos Polestar. Den går i produktion, og den kan allerede nu reserveres.

Den svensk-kinesiske roadster kommer med op til 884 hk, og Polestar sigter efter en 0-100-tid på 3,2 sekunder. Det virker konservativt, men hvor tallet ender, går der flere år, før vi ved

Indbetal 183.000 kr. inden 10 dage

Men fra drøm over beslutning og reservation til den spændstige roadster kører ud fra fabrikken er lang vej. Polestar 6 når først produktionsfasen i 2026, så der er mindst tre et halvt år til, men sandsynligvis også længere, at den elektriske roadster kan leveres.

LÆS OGSÅ | Polestar 5 bliver et elektrisk bæst med 884 hk

Når Polestar nu åbner op for forhåndsreservationer, minder det om et crowdfunding-projekt. Man skal virkelig tro på, at produktet bliver en realitet.

Gør man det, kan man indbetale et reservationsgebyr på cirka 183.000 kr. til Polestar for at blive en af de første 500 personer på verdensplan, der kører Polestar 6 (den store sum penge betales senest 10 dage efter reservationen er godkendt).

1,46 mio. kr. uden moms og afgifter

Reservationen, som man kan foretage her, gælder en af de 500 første biler fra samlebåndet – en Polestar 6 LA Concept Edition, der er opkaldt efter Los Angeles, hvor konceptbilen havde premiere. – Specialudgaven får Sky Blue-lakeringen fra konceptbilen, interiør i lyst læder og samme type alufælge som konceptbilen O2 Concept.

Den endelige pris på de 500 specialudgaver af Polestar 6 viser, at Polestar har ambitioner om at blive et luksusmærke på linje med Mercedes-Benz. Og luksusbiler koster penge, hvorfor kommende modeller som Polestar 4 og 5 vil lande i markant højere prislag end den populære Polestar 2.

LÆS OGSÅ | Polestar 3 afsløret – crossover kører 600 km på en opladning

Polestar 6 LA Concept Edition, som sandsynligvis bliver den dyreste udgave af roadsteren, forventes at koste 200.000 dollars – i danske kroner er det cirka 1,46 millioner. Prisen er uden moms og afgifter.

2026 kunne lige så godt være 2030 eller 2035, når det kommer til at forudsige produktionsvilkår, inflation, pandemier og tusind andre ting. Men vi håber i hvert fald, at Polestar når i mål med 6’eren, når vi rammer 2026.

Af Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.