marts 20, 2024

Sådan har brugtpriserne på Tesla Model 3 udviklet sig

Mængden af prisnedsættelser har aftaget en smule, men den evigt aktuelle Tesla Model 3 nærmer sig en uundgåelig pris. Se hvordan priserne priserne udviklet sig.

AF: Zacharias Lund FOTO: Bilbasen

For halvandet år siden kunne du ikke sige Tesla uden at sige prisfald. Det startede tilbage i september 2022, hvor der i en periode på en måned i gennemsnit blev sat 230 Tesla model 3 ned i pris. 

Godt tre måneder senere meddelte Tesla deres første store prisjustering, og her fik gennemsnitsprisen på brugte Tesla Model 3 også et godt nøk ned i pris. 

Siden da har brugtvognspriserne kun gået en vej og det er nedad. De brugte Tesla Model 3 har med andre ord aldrig været billigere end de er nu. 

Prisfaldene er langsomt aftaget og færre bliver sat ned i pris, men hvad er fremtidudsigterne, og hvordan udvikler prisen sig lige nu? Det kan du læse om her. 

Stort prishug

Tesla har de seneste år foretaget store prisjusteringer på deres nye biler. Tilbage i januar 2023 skete det største. Tesla skar knap 25% af prisen på nye Model 3, hvilket fik brugtvognspriserne til at falde. Den 13. januar 2023 offentliggør Tesla sin store prisjustering, hvor gennemsnitsprisen på en brugt Model 3 ligger på 371.000 kr. 

Samme uge bliver 286 brugte Model 3 sat ned i pris, og ugen efter er gennemsnitsprisen faldet til 360.000 kr. Det er altså et fald på 11.000 kr. på blot en uge. 

I samme periode tager gennemsnitsprisen på en brugte Tesla Model Y også et gedigent hug. Fra den 13. januar at have en gennemsnitspris på 480.000 kr., er den ugen efter 448.000 kr. Et fald på 32.000 kr. i gennemsnitspris på en uge. 

Det skyldes, at nybilsprisen på Model Y, ligesom det skete med Model 3, blev sat ned med 30%. 

elbiler-i-danmark-2020

Nuværende tendens

De seneste måneder har Tesla ikke justeret deres nybilspriser på Model 3, hvilket også afspejles i brugtvognspriserne. 

Prisen på de brugte Model 3 været ganske stabile de seneste uger. Priserne er fortsat nedadgående, men ikke så markant, som vi tidligere har set. 

Fra årsskiftet til nu er gennemsnitsprisen faldet fra 296.000 kr. til 278.000 kr. I starten af året blev en større andel af de brugte Model 3 sat ned i pris. Det største antal finder man i uge 3, hvor 149 Model 3 i gennemsnit bliver sat 10.300 kr. ned i pris.

Det uundgåelige bud

Står man som køber og skal vælge ny bil, er Tesla Model 3 nærmest uundgåelig, hvis man har et budget på 250.000-300.000 kr. og gerne vil have en elbil. Man kan godt vælge alternativer, men man vil altid skulle gøre sig overvejelser om, hvorvidt man bør vælge en Tesla Model 3.

Priserne er yderst attraktive, og man får meget bil for pengene. Den nuværende gennemsnitspris ligger som nævnt på 278.000 kr., men fortsætter prisudviklingerne nedad, runder gennemsnitspriserne snart et yderst attraktivt hjørne. 

Taget gennemsnitsprisens udvikling de første ti uger af året i betragtning, går der ikke mange måneder, før gennemsnittet er under 250.000 kr. på brugte Model 3. 

Allerede nu er interessen fra køberne markant. De seneste måneder har Model 3 og Model Y toppet listen over mest søgte biler på Bilbasen. I 2023 var Model 3 også den mest søgte bil på Bilbasen. Over 2,3 millioner Tesla Model 3 søgninger blev det til sidste år. 

Interessen bliver kun større, hvis gennemsnitsprisen kommer under 250.000 kr., for her kan endnu flere købere være med. 

Hvornår præcist og hvorvidt prisen rammer dette niveau vides ikke, men fortsætter tendensen som den har gjort det de første ti uger af året er det et spørgsmål om måneder før det sker. 

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS