Kategorier
Brugtbil Forbrugerstof

Dumme ting folk skriver i salgsannoncer

Når du skal sælge din bil på nettet, gælder det om at gøre den attraktiv. Man skal også være ærlig, men det kan være svært. Her er nogle eksempler på sjove fejl i salgsannoncer.

Af: Ebbe Sommerlund  / d. 26. oktober 2018

Det gælder naturligvis om at få mest muligt for sin bil, når den skal sælges. Men hvis man ikke fremstår ærlig, så springer køberen fra alligevel. Det er en svær kunst og nogle gange kan man få et smil på læben over salgsannoncer. Jeg har gennem et stykke tid samlet nogle guldkorn fra salgsannoncer efter at have grinet over skøre formuleringer.

LÆS OGSÅ: Danmarks fedeste brugtbil? Vi kører 690 hestes familie-Ferrari til 5 mio

Jeg har ikke taget billederne fra annoncen, men kun teksten. Jeg vil nødig hænge nogen ud– sådan alt for åbenlyst.

Sjælden bil = attraktiv, eller?

Sakset fra en annonce for Honda Prelude 2,0i siger: ”Der er kun fem i Danmark med den motor.”

Sælgeren har da forstået halvdelen af meningen med termen; udbud og efterspørgsel bestemmer prisen. Lavt udbud kombineret med høj efterspørgsel giver høj pris. Med den mindste motor i programmet, så mangler efterspørgslen desværre nok.

Det er som at tage ekstra for en cykel med kun én pedal. “Jamen, den er virkelig sjælden!” Okay, tror bare jeg tager én med to pedaler alligevel.

LÆS OGSÅ: Må jeg holde på familie-parkeringen, selvom jeg ikke er en familie?

Samme historie findes i en flot BMW cabriolet på Bilbasen: ”Bemærk, sjældent udbudt højrestyret model.”

Sjælden? Ja, i hvert fald i Danmark, hvor rattet, normalt sidder i venstre side.

Rust eller ikke rust?

Den er bilelskeres værste fjende. Rust. Den røde syge tager livet af mange biler, så det er smart nok, at sige at rusten er lavet, hvis man kunne forvente at sådan en bil er rusten. Dette er sakset fra DBA: ” Bilen har fået lavet alt rust. Mangler at få skiftet 3 døre. Da dem som sidder på er der rust i.”

HVAD? Hvad er det nu “alt” betyder?

Radioer og gamle damer

Du har helt sikkert set annoncer for biler, som kun er blevet kørt af gamle damer i det sydlige Tyskland. Underforstået: Bilen er blevet kørt pænt et sted, hvor vejene ikke saltes. Pyt med at halvdelen af de koblingsryttere, jeg ser, er gamle damer. Resten er gamle mænd.

Nevermind. Der findes åbenbart en anden metode til at afgøre om bilen er kørt pænt. Se bare denne tekst fra annonce for en Toyota Corolla på Facebook: Bemærk original radio i, så den har ikke været kørt hårdt.

Yes, endelig fik vi en klokkeklar indikator. Pas på biler, der har eftermonteret radio.

Det svære komma

Biler skal køre længere og længere på literen, og det er sværere at komme af med benzinslugere. Men her der håb på Bilbasen, hvor denne tekst er sakset fra: “Mindre økonomisk bil kan tages i bytte, kom med bud.”

Uden komma søger sælger en bil, der er mindre økonomisk (end den han har nu). Med komma bliver det til; Mindre, økonomisk bil kan tages i bytte.

Så har du en Hummer H1 du gerne vil af med, så er det med at slå til inden der bliver sat et komma.

Hvorfor sælger du bilen?

Nogle sælgere vil gerne give indtryk af, at de i hvert fald ikke er presset til at sælge bilen. Du kan lige så godt lade være med prutte om prisen, er måske den underliggende betydning.

Nogle skriver at de kun sælger, fordi, de har fået firmabil eller fordi de har for mange biler. Man kan også skrive det direkte, som her fra en annonce for en Ford Scorpio på Bilbasen: ” Sælges ikke fordi jeg skal af med den! Da jeg ikke mangler pengene eller pladsen.”

Vil han overhovedet sælge?

Det er bare gas, og du kan ta´det

Til sidst er der en kommentar, som jeg ikke kunne stå for. Den er fra Facebook, hvor en bruger, vil sælge en rustvogn. En anden bruger spørger så:

Er der kørt dødskørsel i den?

Det var alt for nu – jeg finder selv ud. Men hvis du vil undgå at falde i nogle af de samme fælder, kan du læse vores guide til at skrive en annoncetekst, der virker.

LÆS OGSÅ: Guide: Sælg din bil – gode råd til salgsprocessen. 

Skal du sælge din brugte bil så finder du Danmark’s største hjemmeside for køb og salg af nye og brugte biler på Bilbasen.dk

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.