Klumme: Rod i hastighederne er et mareridt
Alle nye bilmodeller skal være udstyret med advarsel mod overskridelse af hastighedsgrænserne. Ingen dum idé – hvis så bare systemerne virkede.
Nu kommer de hidtil mest dramatiske prisfald hos Tesla. Model S falder med op til 427.200 kr. og Model X med op til 313.440 kr.
TEKST OG FOTO Morten Bek
Tesla har opnået rekordsalg i Danmark og mange andre steder i Europa på et halvt år. Flere omgange med prisnedsættelser har haft den ønskede effekt med meget store salgsstigninger og konkurrenter, som er efterladt i et tomrum.
Det er Tesla Model 3 og i endnu højere grad Model Y, der bliver solgt i Danmark. Det er biler til priser, som giver mange danskere mulighed for at købe en elbil, der har god plads, stort kraftoverskud, rigtig meget udstyr og god rækkevidde.
De store modeller Model S og Model X er til gengæld meget dyre biler, som Tesla kun sælger få af i Danmark. Nu hugger Tesla en meget stor del af priserne på S og X. Prisnedsættelserne er endnu større end de var for Model 3 og Model Y, og det skal nok tiltrække nye kunder, selv om S og X fortsat er dyre biler.
Vi tager udgangspunkt i de seneste priser, vi har på Model S og Model X fra nylige test af begge modeller. Tesla har ikke selv sendt noget ud omkring de nye priser, men de fremgår på den danske hjemmeside, når man går ind og starter en bestilling.
LÆS OGSÅ | Faceliftet Tesla Model 3 til 339.990 kr.
I test af de nye Plaid-modeller med 1.020 hk kostede Model S Plaid 1.458.096 kr. og standardudgaven af Model S kostede 1.275.696 kr. Priserne vil allerede i mellemtiden være krøbet nedad, men de nye priser er helt uden sammenligning: Model S Plaid er faldet til 1.030.896 kr., og standardudgaven koster 902.896 kr.
Det er voldsomme prisforskellen. Model S Plaid er faldet 427.196 kr. og standardversionen Model S er nu 372.800 kr. billigere. Det svarer til, at man kan købe en ny Model 3 eller Model Y for prisforskellen.
Den bevingede Model X kostede som Plaid 1.416.336 kr., da vi testede den i maj måned. Her er prisfaldet også meget stort: 313.440 kr. Den nye pris er 1.102.896 kr. Model X i den lidt mere civile standardudgave kostede i maj 1.269.296 kr. – den nye pris er 942.896 kr. Prisjusteringen er på hele 326.400 kr., så der er næsten til en Model 3 som bil nummer to.
Med de nye priser falder merprisen på lakeringer væk, som har været der hidtil. Om man vil have Midnight Silver Metallic, Solid Black eller den glansfulde hvide Pearl White Multi-Coat, så er der frit valg, uden at det koster en krone.
Det såkaldte yoke-rat, flyroret, som blev introduceret med faceliftet af Model S og Model X, blev tidligere på året ekstraudstyr til 1.900 kr., og det er der ikke lavet om på.
Alle nye bilmodeller skal være udstyret med advarsel mod overskridelse af hastighedsgrænserne. Ingen dum idé – hvis så bare systemerne virkede.
Inden længe kan livet for de danske Ford-ejere blive lige en tand bedre.
Salget af nye biler i Danmark går over al forventning, og i november blev der indregistreret 25 procent flere nye biler. 44 procent valgte en bil på el – og mange af dem, igen, en Tesla.
En kompakt SUV bliver den mindste elbil fra Toyota, og den kommer på markedet i 2024 med valg mellem to batteristørrelser – og med mulighed for firehjulstræk.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive, og det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark. Vi har lavet en samlet liste med alle elbiler i Danmark i 2023 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller. TEKST Bilbasen FOTO PR (4. marts 2021 – opdateret 5. december 2023) Elbiler i Danmark i […]