september 3, 2023

Spar over 400.000 kr. på en ny Tesla Model S

Nu kommer de hidtil mest dramatiske prisfald hos Tesla. Model S falder med op til 427.200 kr. og Model X med op til 313.440 kr.

TEKST OG FOTO Morten Bek

Tesla har opnået rekordsalg i Danmark og mange andre steder i Europa på et halvt år. Flere omgange med prisnedsættelser har haft den ønskede effekt med meget store salgsstigninger og konkurrenter, som er efterladt i et tomrum.

Det er Tesla Model 3 og i endnu højere grad Model Y, der bliver solgt i Danmark. Det er biler til priser, som giver mange danskere mulighed for at købe en elbil, der har god plads, stort kraftoverskud, rigtig meget udstyr og god rækkevidde.

De store modeller Model S og Model X er til gengæld meget dyre biler, som Tesla kun sælger få af i Danmark. Nu hugger Tesla en meget stor del af priserne på S og X. Prisnedsættelserne er endnu større end de var for Model 3 og Model Y, og det skal nok tiltrække nye kunder, selv om S og X fortsat er dyre biler.

Spar det, der svarer til en hel Model Y

Vi tager udgangspunkt i de seneste priser, vi har på Model S og Model X fra nylige test af begge modeller. Tesla har ikke selv sendt noget ud omkring de nye priser, men de fremgår på den danske hjemmeside, når man går ind og starter en bestilling.

I test af de nye Plaid-modeller med 1.020 hk kostede Model S Plaid 1.458.096 kr. og standardudgaven af Model S kostede 1.275.696 kr. Priserne vil allerede i mellemtiden være krøbet nedad, men de nye priser er helt uden sammenligning: Model S Plaid er faldet til 1.030.896 kr., og standardudgaven koster 902.896 kr.

Det er voldsomme prisforskellen. Model S Plaid er faldet 427.196 kr. og standardversionen Model S er nu 372.800 kr. billigere. Det svarer til, at man kan købe en ny Model 3 eller Model Y for prisforskellen.

Alle farver er nu gratis

Den bevingede Model X kostede som Plaid 1.416.336 kr., da vi testede den i maj måned. Her er prisfaldet også meget stort: 313.440 kr. Den nye pris er 1.102.896 kr. Model X i den lidt mere civile standardudgave kostede i maj 1.269.296 kr. – den nye pris er 942.896 kr. Prisjusteringen er på hele 326.400 kr., så der er næsten til en Model 3 som bil nummer to.

Med de nye priser falder merprisen på lakeringer væk, som har været der hidtil. Om man vil have Midnight Silver Metallic, Solid Black eller den glansfulde hvide Pearl White Multi-Coat, så er der frit valg, uden at det koster en krone.

Det såkaldte yoke-rat, flyroret, som blev introduceret med faceliftet af Model S og Model X, blev tidligere på året ekstraudstyr til 1.900 kr., og det er der ikke lavet om på. 

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Brugte biler fra Tesla til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

BMW iX1 sniger sig ned på 395.000 kr.

Den elektriske iX1 – og søstermodellen iX2 – er faldet 25.000 kr. Med priser fra 395.000 kr. står elbilerne bedre i et marked med hård konkurrence, men der er stadig plads til forbedringer.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS