Test dig selv: Passer dit behov til en elbil?
marts 21, 2019

Test dig selv: Passer dit behov til en elbil?

Skal din næste bil være en elbil? Tanken har sikkert strejfet dig. Men spørgsmålene er mange, når snakken går på elbilernes rækkevidde, opladningstid og energiforbrug. En ny app besvarer dine spørgsmål og fortæller, om du er klar til en elbil.

Af: Simon Hallenslev / d. 21. marts 2019

De fleste danske bilister kan sagtens se sig selv bag rattet på en elbil inden for få år. Faktisk viser tal fra 2018, at hele 73 procent af danskerne mener, at politikerne skal gøre en særlig indsats for at fremme elbiler.

Men salgstallene afspejler ikke den store interesse, trods positiviteten er der stadig mange spørgsmål om bl.a. elbilernes rækkevidde og opladningstid.

LÆS OGSÅ | El eller ej? Brugte elbiler bliver revet væk

Nu har Mercedes-Benz udviklet en app, der besvarer dine spørgsmål og analyserer, om du er klar til en elbil, eller om du bør holde fast i det traditionelle lidt endnu.

– Ved at anvende applikationen under ens køreture analyseres bl.a. antal kørte kilometer, opbremsninger og accelerationer. På den måde kan man virtuelt teste – uanset bilmodel – om ens kørselsadfærd matcher at skulle køre i en elbil, skriver Mercedes’ danske pressechef David Engstrøm i en pressemeddelelse.

Kend dit kørselsmønster

Appen fra Mercedes-Benz hedder EQ Ready, og den kan analysere dit kørselsmønster i din nuværende bil uanset drivmiddel.

EQ Ready kortlægger alt fra hvor mange kilometer, du kører dagligt, til hvordan du bremser og accelererer. Den registrerer også temperaturen i det miljø, du kører i, samt hvornår og hvor længe du holder pauser. Det er med andre ord en virtuel test af din kørselsadfærd, der foretages via din smartphone.

LÆS OGSÅ | Her er elbilerne med længst rækkevidde 2019

For at optimere analyseresultatet, kan du også manuelt indtaste de ladestationer, du ville bruge, hvis du ejede en elbil. Det kunne være dit hjem eller din arbejdsplads.

Applikationen bruger kørselsdata fra både hybrid- og elbiler til sammenligning, når dit kørselsmønster analyseres. Når analysen er færdig, vil appen foreslå, hvilket drivmiddel der passer bedst til dig.

Et analyseværktøj for alle

Bare rolig. Du skal ikke være Mercedes-ejer for at downloade og bruge applikationen. EQ Ready analyserer kun via din smartphone – og så er den tilmed ganske gratis. Installér, opret og kør.

Applikationen er også behjælpelig med at komme med eksempler på specifikke bilmodeller, der passer til dit kørselsmønster og -behov. Og her bør det ikke komme som en overraskelse, at det kun er Mercedes-modeller, du bliver foreslået – eller selvfølgelig modeller fra Smart, som er ejet af Mercedes-Benz.

LÆS OGSÅ | Elektrisk roadtrip: Sådan er det at køre på skiferie i en Tesla

Men det er også hvad salgsincitamentet fra Mercedes begrænser sig til. EQ Ready kan bruges kvit og frit, og den kan helt konkret fortælle dig, om din rækkevidde-angst omkring elbiler er reel, eller om du kan blive elektrisk kørende uden de store komplikationer.

Hvis din næste bil skal være en elbil, kan du lige nu søge blandt mere end 300 elbiler til salg på Bilbasen.

9 ud af 10 kan spare i gennemsnit 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS