juni 17, 2024

Test: Opdateret Renault Clio er stadig meget bil for pengene

Man får ikke meget bil for under 200.000 kr. i dag – men man får Renault Clio og efter et facelift er den stadig værd at vælge.

TEKST & FOTO Simon Hallenslev

Der er ikke ligefrem frit valg på alle hylder, hvis din næste nye bil skal koste under 200.000 kr. Hvis den tilmed skal være elektrisk, er der næsten ingen. Den nye Citroën Ë-C3 bryder den gyldne grænse, og flere bilproducenter lover, at der er strømførte og prisbillige minibiler lige på trapperne.

Franske Renault har selv den retrofede R5 på fremtidsprogrammet, men indtil den og alle de andre elektriske minibiler bliver en realitet, må vi nøjes med Clio. En let opdateret sag, der trods benzinmotor og manuelt gear stadig lukker et hul i markedet – og så endda på herlig vis.

Optisk opdatering og en motor, du kender

Udadtil ligner det ikke en let opdatering, som Renault Clio har fået. Særligt forfra ligner Clio en helt ny og mere moderne model med en stor kølergrill, der er prydet af det nye Renault-logo samt skinnende metalstykker. Til at flankere grillen fås to nye og mere skarpe forlygter samt LED-kørelys, der er formet som pile. Bagfra er opdateringen mere beskeden med LED-baglygter i klart glas.

Det er nok til at få Renault Clio til at se helt og aldeles tidssvarende ud. Det er et smart træk, fordi man med det moderne ansigtsløft har hældt helt identisk vin på en ny fransk flaske. Opdateringen begrænser sig nemlig i grove træk til det udvendige design.

I kabinen er læder smidt på porten til fordel for flere Bio-baserede og genbrugte materialer, mens sæder, digitale skærme og drejeknapper står urørt. Selv motorprogrammet er det samme, som Clio før kørte med, og til test står en Renault Clio TCe 90 Evolution, der har 91 hk fra en turbomotor på 999 ccm og en manuel gearkasse i seks trin.

Er det lidt tamt?

Det er nærliggende at mene, at franske Renault er sprunget over, hvor gærdet er lavest. De har spændt et nyt fjæs på en gammel model for at kunne gå tidligt til frokost med brie og baguette. Virkeligheden er dog, at den ‘gamle’ bil, som det nye ansigt er spændt på, ikke krævede den store opdatering.

I klassen af minibiler har Renault Clio altid ledt an med en pæn mængde bløde plastmaterialer, fysiske dreje- og trykknapper samt en glimrende 7” infotainment skærm. Tilføjelsen af miljøorienterede materialer gør intet skidt for kabinen, der stadig er blødt beklædt, selvom hård plast ikke er umuligt at få øje på.

Sæderne, der nu er udført i et såkaldt TENCEL-materiale, yder god støtte over længere stræk, og fra kørepositionen nås alle de samme knapper, der gør Clio let at betjene. Efter moderne standarder er den vertikale skærm til den lille side, men systemet er let at gå til, har Google Maps som standardnavigation og trådløs Apple CarPlay/Android Auto, hvis alt skulle gå galt.

På bagsædet har Renault selvsagt ikke kunne opdatere sig ud af pladsforholdene, der i bedste fald er begrænsede. Jeg måler 1,78 meter i højden jævnfør personen på paskontoret, og jeg kan lige akkurat krabbe ind bagi. Det er ikke uhørt for en minibil, men det er værd at huske, at Clio fortsat kun er en bil for to voksne plus to børn på bagsædet – eller to voksne på korte ture.

Fraværet af hybrid-hejs gør godt for bagagerummet, der rummer 391 liter og er opdelt med plads til skrammel under gulvet. Børnefamilier kan således roligt se i retning af Clio, der, foruden en barnevogn, også rummer en hulens masse løse genstande i kabinens mange opbevaringsrum.

Legende letkørt

Med 91 hk og en acceleration fra 0 til 100 km/t på 12,2 sekunder er Renault Clio ingen racer. Man kan dog trøste sig med, at Clio føles markant stærkere, når den opererer i de by- og landevejsomgivelser, den er født til. Det er takket være den lille turbo, der sender de tre cylindre på hårdere arbejde, og som derfor giver et sundt skub i spændet mellem 0 og 80 km/t.

De tre pedaler i chaufførbrønden og den aflange pind, der betjener gearkassen, er sjældenheder i dag. Man skal dog ikke lade sig skræmme, da Clio er ufatteligt letkørt med et koblingspunkt, der findes nemt af selv nervøse teenagers, og et gearskifte, der er såvel smidigt som præcist.

Selv styretøjet er velvægtet, hvorfor man både har en agilitet om storbyens hjørner samt en stabilitet på snoede landeveje. Undervognen er ikke som fransk smør, men er derimod til den mere stramme side. Det giver mindre raffinement end en konkurrent som VW Polo, men derimod en større køreglæde.

Underskuddet på raffinement opleves også en smule på motorvejen, hvor der er mere vejstøj, end der er i en Polo. Det er ikke meget, og Clio er ikke en bil, man bliver ør af over længere stræk. Når først de 91 hk får en op til motorvejshastighed opleves Clio rolig, retningsstabil og flot vibrationsfri.

Under 200.000 kr.?

Selv i en tid, hvor priskrig og afgiftsrabat præger prisforståelsen på personbiler, er nye biler til under 200.000 kr. ikke hverdagskost. Den opdaterede Renault Clio starter i 159.990 kr. men det er i Authentic-trim, som inkluderer en motor, der med sine 65 hk og fem manuelle gear er lidt for forkølet.

Heldigvis skal man ikke op i mere end 172.990 kr. for Renault Clio Evolution, der får 91 hk og et ekstra trin til gearkassen. I Evolution-varianten fås også varme i forsæder og rat, fire elruder, automatisk klimaanlæg, trådløs Apple CarPlay og Android Auto, infotainment med 7″ touchscreen og p-sensor bagtil. En flot mængde udstyr til prisen.

Vil man flotte sig, kan man rykke videre til Techno, hvor Renault Clio starter fra 192.990 kr. Her får man 16″ alufælge, tonede ruder bagtil, midterarmlæn foran, trådløs opladning af smartphones og bakkamera. Er manuelt gear ikke sagen, kan det tilkøbes Evolution og Techno for 22.000 kr.

Stadig et godt køb

Hvis du agter at vente på, at markedet fyldes med elektriske minibiler, der kan presse hinanden på prisen, så er Renault Clio ingen dårlig venteplads. Til prisen vil jeg faktisk mene, at den er en af de bedste. Den er et velprøvet, velkørende og velbygget produkt, der trods et helt nyt ansigt fås til samme lave pris.


Renault Clio 1,0 TCe Evolution  

Motor: R3, 999 cm3
Ydelse: 91 hk/160 Nm
0-100 km/t: 12,2 sekunder
Tophastighed: 174 km/t
Forbrug: 19,2 km/l
CO2-udledning: 118 gram/km
Mål (L/B/H): 405/180/144 cm
Køreklar vægt: 1.172 kilo
Trækvægt: 900 kilo
Bagagerumsvolumen: 391-1.069 liter

Prisgæt: 192.990 kr. (Clio fås fra 159.990 kr.)
Privatleasing (engangsydelse/mnd. ydelse): 9.995 kr./2.395 kr. (Clio fås fra denne pris)
Beskatningsgrundlag, firmabil: Kontakt forhandler

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Find brugte Renault Clio til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS