Kategorier
Test og anmeldelser Video

TV: Berner får pulsen ned i Ceed, Cactus, i3 og Leaf

Kia Ceed er på vej i en ny udgave med et skarpt design og nye motorer. Samtidig melder Citroën sig på banen med en ny C4 Cactus, og hos både BMW og Nissan står friske elbiler klar i kulissen. Her får du første indtryk af de nye biler.

Af: Anders Berner  / d. 23. februar 2018

Den seneste tid har jeg kørt biler, der har fået pulsen temmelig meget op. Toyota GRMN og BMW M5. Så for at få pulsen lidt ned igen, ser jeg denne gang nærmere på nogle noget mere afslappede modeller…

Den gamle Nissan Leaf var på mange måder en røv-irriterende bil. Den var tarvelig at se på, og den var tarvelig at røre ved. Du havde et rat, der ikke kunne justeres ud og ind. men jeg havde sådan en i to år. Og det havde jeg, fordi den kørte fantastisk.

Og på mange måder er den nye Nissan Leaf blevet endnu bedre. Tag med på tur i videoen nederst i artiklen.

BMW i3 med flere hestekræfter

Den ser bredere ud, og det er den også. BMW i3 er dukket op i en ny udgave, som har fået 14 ekstra hestekræfter og en helt ny måde at køre på. Bilen er blevet mere retningsstabil og mindre nervøs at køre.

Men der mangler alligevel noget. Det ser vi nærmere på i videoen herunder.

Cactus skal rime på komfort

Mens BMW går sine egne veje med i3, så gør Citroën det samme med C4 Cactus. Det er ikke en “drivers car”, men det er en bil, der er udtalt komfortabel.

Faktisk er Citroën C4 Cactus et eksempel på, at den franske bilproducent er ved at vende tilbage til rødderne med fokus på rendyrket komfort. På samme måde som fx Citroën CX, der havde en kabine, du absolut ikke kunne finde i en tysk bil.

INSPIRATION: Søg efter Citroën C4 Cactus til salg på Bilbasen

Se sammenligningen og bliv klogere på den nye Citroën C4 Cactus i videoen herunder.

Kia Ceed slipper apostroffen

I samme omgang ser jeg også nærmere på den koreanske folkevogn, Kia Ceed. Den allerførste Ceed fra 2007 var lidt af en revolution. Den anden Ceed var temmelig middelmådig, men nu er den nye altså ankommet. Og den ser godt ud.

INSPIRATION: Søg efter Ceed til salg på Bilbasen

Den nye Kia Ceed er ikke ligefrem ramt af en revolution. Nærmere en evolution. Der er også sket en evolution med navnet. Her har sydkoreanerne endelig fjernet den der lille apostrof i Cee’d, så den nu bare hedder Kia Ceed. Hurra for det!

Af Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.