Kategorier
Test og anmeldelser Video

TV: Denne heftige Toyota får Golf GTI til at virke ligegyldig

Af: Anders Berner  / d. 2. februar 2018

Ja, det er måske en lidt kontroversiel udmelding, men vi kan lige så godt slå det fast med det samme. Toyota Yaris GRMN er sjovere end Golf GTI, Ibiza Cupra …og måske Fiesta ST! Få forklaringen i filmen.

Toyota har i 25 år lavet biler, som de ved bliver købt, men som ingen bliver underholdt af. Ja, man kan vel godt sige, at Toyota laver verdens kedeligste biler.

Men nu har Toyota lavet denne her: En Toyota Yaris GRMN!

LÆS OGSÅ: Mazda MX-5 vs. Toyota MR2

Der skal ikke mere end 30 sekunder bag rattet til, før jeg tør konkludere, at det er den sjoveste GTI på markedet.

Og det på trods af, at der ellers er meget galt. Den kræver øvelse at få i gang, og den har en venderadius som en bus. Ind- og udstigningsforholdene er kummerlige og designet skærer i øjnene. Og så er der den falske plastik-diffiuser på bagenden, som kan give indtryk af, at bilen kun er tunet visuelt.

Men der er ikke noget falskt ved køreegenskaberne i Toyota Yaris GRMN.

LÆS OGSÅ: Leasing: Nu kan du køre 200-hestes GTI for en slik

Du kan se med i videoen herunder. Og hvis du bliver helt forelsket må vi desværre skuffe dig. Du kommer ikke til at kunne købe den hos din lokale forhandler.

Til gengæld kan du på Bilbasen finde adskillige andre biler med mindst 200 hestekræfter til under en halv million kroner.

Af Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.