marts 14, 2024

Ugens fund: 45 år gammel Range Rover er mere pålidelig end nogensinde

Vil man gerne eje en gammel Range Rover og undgå værkstedsbesøg hver anden dag, så se med her. Denne ugens fund er en Lottokupon med syv rigtige i et hav af værkstedsregninger.

AF: Zacharias Lund FOTO: Salgsbilleder

Det er fantastiske biler, men det kræver lommer af guld at holde ældre Land Rover og Range Rover kørende. Man skal i hvert fald være gode venner med værkstedet, hvis man drømmer om at eje en Range Rover Classic. 

En anden løsning er at udskifte de motordele, der volder problemer, og det er netop det, man har gjort med denne ugens fund. Bilen er 45 år gammel, men en grundig restaurering har givet bilen nyt liv, og nu kan den blive din. 

Den kloge beslutning

Fandt jeg denne Range Rover Classic med sin originale 3,5-liter V8-motor og i original stand efter 45 år, havde jeg nok undladt at røre den. De gamle Land Rovere har opbygget et lettere ærgerligt ry som værende knap så pålidelige og plaget af værkstedsbesøg. 

Man ville ønske, q5 det ikke var tilfældet, men sådan er det med ældre biler. Denne Ugens fund er dog anderledes. Kloge beslutninger er blevet truffet, og på baggrund af det, får man en Range Rover Classic, der er langt mere pålidelig og samtidigt mere økonomisk. 

Man har byttet den store benzinslugende V8-motor ud med en fire cylindret rækkemotor, der kører på diesel. Det passer i bund og grund også lidt bedre til denne arbejdshest. 

I samspil med en fem-trins automatisk gearkasse får man et behageligt drev og samtidigt noget, der ikke går i stykker for et godt ord. Den originale tre-trins gearkasse fra Chrysler havde voldt flere problemer end gearskift. 

Dertil får man også et nyt varmesystem, der sikrer godt klima i bilen og god varme, når det er nødvendigt. Til sidst har bilen også fået opgraderet stereoen, så man kan afspille andet end kassettebånd. 

Range Rover Classic

Motor: R4, 2.497 cm3, Diesel
Ydelse: 121 hk / 290 nm
0-100 km/t: 17,2 sek
Tophastighed: 160 km/t
Forbrug: 9,1 km/l
Vægt: 1.910 kg
Mål (L/B/H): 447/179/179 cm


“A car for all reasons”

Den første Range Rover blev introduceret tilbage i 1970 med sloganet “A car for all reasons”. Med mulighed for at trække 3,5 tons på krogen, gode færdigheder i terrænet og samtidigt en topfart på 160 km/t er Range Rover god både offroad og på vejen. 

Allerede i første år af produktionen beviste Range Rover, at den er bedre end de andre firehjulstrukne alternativer. Den rammer 100 km/t på under 15 sekunder, hvilket var blandt de hurtigste i segmentet. Endda også hurtigere end flere stationcars fra samme tid.

Det er en SUV med både fart og rummelighed, der kan fragte familien fra A til B i store fornemmelser. Kombineret med dens færdigheder i terrænet, er denne Range Rover starten på en lang æra. 

Det var ikke noget, man havde set før, og det er netop det, der gør Range Roveren særlig. Det er netop disse egenskaber, der i 1979 leder Range Rover til en sejr i firehjulstrækker-klassen i offroad prestigeløbet Paris Dakar. 

Ikke nok med at vinde det famøse offroadløb, præsterer Range Roveren at krydse de to amerikanske kontinenter fra nord til syd. På det tidspunkt er der kun en anden bil, der har præsteret det, nemlig Land Rover Series 2. 

Snorlige og alt i stand

Jeg tør godt lægge hovedet på blokken og sige, at man nok ikke finder lignende Range Rover Classic i samme stand og med samme opgraderinger lige foreløbigt. Bilen er gået efter i sømmene af det tyske firma Baschant, der har ekspertise i restaurering. 

Med denne Ugens fund følger en rapport fra det selvsamme tyske firma, der gennemgår alle de dele, som er blevet fornyet og forbedret. Det er blandt andet kabinen, der har fået en overhaling og det er klaret til perfektion. 

Det lyse læderinteriør, grå instrumentbræt og ‘Tuscan Blue‘ lakering er en kombination, der fungerer upåklageligt. Overordnet er der heller ikke en finger at sætte på denne Range Rover Classic. 

Prisen på 475.000 kr. er på mange måder passende, når man ser på alle de kræfter, der er lagt i denne bil. Derudover har restaureringen også sparet en hel masse værkstedsbesøg og mindsket motorproblemerne. Med andre ord: De kloge beslutninger er allerede truffet, og du skal bare nyde bilen.

Denne Ugens fund er yderst særlig og skal man være den heldige ejer af denne, kan man se den her. Slå til, inden jeg gør det.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Flere Range Rover til salg på Bilbasen.

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS