februar 22, 2024

Ugens fund: Bentley og Mansory i fantastisk symfoni 

Denne Bentley Flying Spur har været i kyndige hænder, og Mansory har for engangs skyld ramt den lige i røven med deres finurligheder.

AF: Zacharias Lund FOTO: Salgsbilleder

Det bliver ofte vulgært, for meget og præget af kulfiber, når folkene fra Mansory i Tyskland har fingrene i eksklusive biler. 

Gennem tiden har det ført nogle ganske mærkværdige biler med sig, når tyskerne har haft fingrene i diverse Ferrari, Mercedes, Rolls-Royce og Bentley. Turkisblåt interiør hører ikke hjemme i en Ferrari, ligesom en Rolls-Royce ikke bør være skriggrøn, men det er Mansory ligeglade med.

En sjælden gang imellem lykkedes det dog Mansory at sende noget både ekstraordinært og samtidigt ekstremt fedt på gaden. Det er denne ugens fund et ganske klart eksempel på. 

Toppen af poppen Bentley 

Det er vist ingen hemmelighed, at Bentley forbindes med eksklusivitet og overdådighed. Modelprogrammet er ikke stort og bredt, men det har fungeret siden 1919, hvor mærket blev grundlagt. 

Continental og Flying Spur har længe været fast inventar i Bentleys flåde. Skal man have fart og performance, vælger man Continental GT, men skal man have præcis det, som Bentley står for, nemlig elegance og overdådighed, så vælger man Flying Spur. 

Flying Spur er Bentleys flagskibsmodel. Det er den dyreste model og samtidigt den mest ekstravagante Bentley, man kan få. Læg dertil, at denne Ugens fund er en Mulliner-model fra fabrikken, hvilket er i den helt fine ende af Bentley. 

Denne ugens fund har sågar også været et smut forbi Mansory og bum, så har man en top top Bentley, som uden lige er svær at finde andre steder. 

Flying Spur Mulliner

Motor: W12, 5.950 cm3, Benzin
Ydelse: 742 hk / 1.045 nm
0-100 km/t: 3,6 sek.
Tophastighed: 353 km/t
Forbrug: 7,5 km/l
Vægt: 2.512 kg
Mål (L/B/H): 532/201/148 cm


Mulliner-edition

Mulliner er på mange måder for Bentley, hvad Maybach er for Mercedes. Lige et niveau op i ekstravagance, pris og eksklusivitet. Det er på niveau med Rolls-Royce og har en helt særlig betydning for Bentley. 

Det hele startede for mange år siden, da folk fra familien Mulliner blev sat til at vedligeholde kareterne fra det britiske postvæsen. Det fik efterfølgende Robert Mulliner til at starte karrosserifabrikanten Mulliner, der siden udviklede sig til at håndbygge biler/kareter efter kundens ønske. 

I dag er ideen nogenlunde den samme. Kunder ved Bentley kan bogstaveligt talt skræddersy deres Mulliner Bentley ned til mindste detalje. Om det så er syninger, lædertype, paneler eller farven på eksteriøret, hvad man ønsker, skal man få.  

Denne ugens fund er blandt andet udstyret i den særlige Quartzite Grey Metallic, der er særligt udvalgt og udført til den første ejer af denne vilde Flying Spur. Fælgene og flere af detaljerne i eksteriøret er udført i sort, hvilket er en del af Mulliner Blackline-pakken. 

Iransk tuner

Historien om Mansory begynder et helt andet og noget mindre fisefornemt sted. Her var det den iranske tuner, Kourosh Mansory, der tilbage i 1989 åbnede et værksted i München, hvor han ville modificere biler fra diverse luksusbrands såsom Ferrari og Rolls-Royce.

Det var ganske særprægede biler, der kom ud af det lille værksted i München. Det var de ganske unikke farvekombinationer, den overdådige mængde kulfiber og det faktum, at man fik en bil, som ingen andre havde, der i 2001 tvang Mansory til at flytte i større omgivelser, da kundeforespørgslerne var eksponentielt voksende.

Mansory har gennem årene holdt fast i de lidt skæve farvekombinationer og brugen af kulfiber er ikke mindsket siden. Der er stadigvæk noget særligt over at eje en Mansory og kendere drejer hovedet hurtigere end nogensinde, når en neongrøn Ferrari kommer kørende.

Denne ugens fund har et meget nedtonet look, taget de gængse biler fra Mansory i betragtning. Det er kun kølergrillen, spejlene og det lille badge bagpå, der indikerer, at bilen har været et smut forbi Mansory. Under kølerhjelmen er kræfterne øget ved hjælp af et Mansory chiptuning-kit, der har fået lidt flere heste i folden.

Prikken over i’et

Bentley og folkene fra Mulliner-afdelingen har sørget for ekstravagancen, mens kræfterne overlades til Mansory, og her går det ikke stille for sig. Normalt præsterer den store og tunge Flying Spur 635 hk og 900 Nm. Det i sig selv er nogle ganske pæne tal, men det kan godt blive vildere

Det mener folkene fra Mansory i hvert fald og efter lidt finjusteringer yder den grå kæmpe nu 742 hk og 1.045 Nm. Det er en smule vulgært, men også lidt tiltalende. For udenpå ligner denne Ugens fund en uskyldig Flying Spur, der burde fragte adelige rundt, men sandheden er en anden. 

Hiver man dette monster ud på Autobahn og trækker den ud i gearene, vil man nok hurtigt blive forbavset over, hvor hurtigt 2,5 tons kan flytte sig. 353 km/t topper den ved, og så har man altså hurtigt tilbagelagt en tur fra Sydtyskland til Silkeborg, hvor bilen netop nu står til salg. 

Det er Sand Jensen Automobiler A/S, som har fået dette monstrum af en bil ind og det er en yderst unik bil, man nok ikke skal regne med at se lignende af. Hvad skal sådan en sag koste, tænker du nok? 4.499.900 kr. er ikke så lidt, men det er en enestående bil, der virkelig har hele pakken. Du kan også vælge at lease den for 46.995 kr. om måneden.

Du kan opleve den lige her. 

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Flere Bentley til salg på Bilbasen.

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS