Ny elbil fra DS med 750 km rækkevidde
Inden udgangen af 2024 afslører DS Automobiles sin første nye model siden 2021. Den nye crossover-coupé bliver en elbil med rækkevidde omkring 750 kilometer.
AF: Zacharias Lund FOTO: Salgsbilleder
Det bliver ofte vulgært, for meget og præget af kulfiber, når folkene fra Mansory i Tyskland har fingrene i eksklusive biler.
Gennem tiden har det ført nogle ganske mærkværdige biler med sig, når tyskerne har haft fingrene i diverse Ferrari, Mercedes, Rolls-Royce og Bentley. Turkisblåt interiør hører ikke hjemme i en Ferrari, ligesom en Rolls-Royce ikke bør være skriggrøn, men det er Mansory ligeglade med.
En sjælden gang imellem lykkedes det dog Mansory at sende noget både ekstraordinært og samtidigt ekstremt fedt på gaden. Det er denne ugens fund et ganske klart eksempel på.
Det er vist ingen hemmelighed, at Bentley forbindes med eksklusivitet og overdådighed. Modelprogrammet er ikke stort og bredt, men det har fungeret siden 1919, hvor mærket blev grundlagt.
Continental og Flying Spur har længe været fast inventar i Bentleys flåde. Skal man have fart og performance, vælger man Continental GT, men skal man have præcis det, som Bentley står for, nemlig elegance og overdådighed, så vælger man Flying Spur.
Flying Spur er Bentleys flagskibsmodel. Det er den dyreste model og samtidigt den mest ekstravagante Bentley, man kan få. Læg dertil, at denne Ugens fund er en Mulliner-model fra fabrikken, hvilket er i den helt fine ende af Bentley.
Denne ugens fund har sågar også været et smut forbi Mansory og bum, så har man en top top Bentley, som uden lige er svær at finde andre steder.
Motor: W12, 5.950 cm3, Benzin
Ydelse: 742 hk / 1.045 nm
0-100 km/t: 3,6 sek.
Tophastighed: 353 km/t
Forbrug: 7,5 km/l
Vægt: 2.512 kg
Mål (L/B/H): 532/201/148 cm
Mulliner er på mange måder for Bentley, hvad Maybach er for Mercedes. Lige et niveau op i ekstravagance, pris og eksklusivitet. Det er på niveau med Rolls-Royce og har en helt særlig betydning for Bentley.
Det hele startede for mange år siden, da folk fra familien Mulliner blev sat til at vedligeholde kareterne fra det britiske postvæsen. Det fik efterfølgende Robert Mulliner til at starte karrosserifabrikanten Mulliner, der siden udviklede sig til at håndbygge biler/kareter efter kundens ønske.
I dag er ideen nogenlunde den samme. Kunder ved Bentley kan bogstaveligt talt skræddersy deres Mulliner Bentley ned til mindste detalje. Om det så er syninger, lædertype, paneler eller farven på eksteriøret, hvad man ønsker, skal man få.
Denne ugens fund er blandt andet udstyret i den særlige Quartzite Grey Metallic, der er særligt udvalgt og udført til den første ejer af denne vilde Flying Spur. Fælgene og flere af detaljerne i eksteriøret er udført i sort, hvilket er en del af Mulliner Blackline-pakken.
Historien om Mansory begynder et helt andet og noget mindre fisefornemt sted. Her var det den iranske tuner, Kourosh Mansory, der tilbage i 1989 åbnede et værksted i München, hvor han ville modificere biler fra diverse luksusbrands såsom Ferrari og Rolls-Royce.
Det var ganske særprægede biler, der kom ud af det lille værksted i München. Det var de ganske unikke farvekombinationer, den overdådige mængde kulfiber og det faktum, at man fik en bil, som ingen andre havde, der i 2001 tvang Mansory til at flytte i større omgivelser, da kundeforespørgslerne var eksponentielt voksende.
Mansory har gennem årene holdt fast i de lidt skæve farvekombinationer og brugen af kulfiber er ikke mindsket siden. Der er stadigvæk noget særligt over at eje en Mansory og kendere drejer hovedet hurtigere end nogensinde, når en neongrøn Ferrari kommer kørende.
Denne ugens fund har et meget nedtonet look, taget de gængse biler fra Mansory i betragtning. Det er kun kølergrillen, spejlene og det lille badge bagpå, der indikerer, at bilen har været et smut forbi Mansory. Under kølerhjelmen er kræfterne øget ved hjælp af et Mansory chiptuning-kit, der har fået lidt flere heste i folden.
Bentley og folkene fra Mulliner-afdelingen har sørget for ekstravagancen, mens kræfterne overlades til Mansory, og her går det ikke stille for sig. Normalt præsterer den store og tunge Flying Spur 635 hk og 900 Nm. Det i sig selv er nogle ganske pæne tal, men det kan godt blive vildere
Det mener folkene fra Mansory i hvert fald og efter lidt finjusteringer yder den grå kæmpe nu 742 hk og 1.045 Nm. Det er en smule vulgært, men også lidt tiltalende. For udenpå ligner denne Ugens fund en uskyldig Flying Spur, der burde fragte adelige rundt, men sandheden er en anden.
Hiver man dette monster ud på Autobahn og trækker den ud i gearene, vil man nok hurtigt blive forbavset over, hvor hurtigt 2,5 tons kan flytte sig. 353 km/t topper den ved, og så har man altså hurtigt tilbagelagt en tur fra Sydtyskland til Silkeborg, hvor bilen netop nu står til salg.
Det er Sand Jensen Automobiler A/S, som har fået dette monstrum af en bil ind og det er en yderst unik bil, man nok ikke skal regne med at se lignende af. Hvad skal sådan en sag koste, tænker du nok? 4.499.900 kr. er ikke så lidt, men det er en enestående bil, der virkelig har hele pakken. Du kan også vælge at lease den for 46.995 kr. om måneden.
Du kan opleve den lige her.
Inden udgangen af 2024 afslører DS Automobiles sin første nye model siden 2021. Den nye crossover-coupé bliver en elbil med rækkevidde omkring 750 kilometer.
Få ting afslører, at der er tale om den nye Panamera. Men under huden gemmer sig et større batteri i plug-in varianterne og en ret vild undervogn.
1.000.000 kroner. Så meget har du sparet, hvis du ventede med at købe en særlig udgave af elbilen Mercedes EQS.
Leder du efter firehjulstræk til vinterens sne og slud? Med ugens fund her får selv nybagte lotto-vindere brug for en ekstra tænkepause, før de hiver tegnebogen frem.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2024 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.