Spar op til 110.000 kr. på elektrisk Jeep Avenger
Jeep Avenger blev årets bil i Europa sidste år, og alligevel har danskerne aldrig rigtigt taget den til sig. Det kan et ordentligt prishug måske ændre på.
AF Zacharias Lund FOTO Salgsbilleder
De seneste par år har man kunne finde flere og flere campere på de danske veje. Fra 2019 til 2021 oplevede Danmark en stigning på 122% i antallet af nyregistrerede autocampere. Det er både de ombyggede Citroën Berlingo, VW Transporter og Mercedes Sprinter, såvel som Volkswagen Caravelle og Mercedes Marco Polo, der kommer med camper-features fra fabrikken.
Komforten er muligvis en del bedre i de ovennævnte biler, men charmen når ikke denne Ugens fund til sokkeholderne. Og så er det en klassiker uden lige.
LÆS OGSÅ | Ugens Fund: Når Audi RS Q8 ikke er nok
I folkemunde er denne Ugens fund kendt som ‘Rugbrødet’ og er gennem tiden brugt af alt fra frisindede hippier til købmænd. Nu kan du blive ejer at et flot og renoveret eksemplar, hvad end du er fra Thy-Lejren eller brugsuddeler. Læs med og bliv klogere på det orange rugbrød fra 1973.
Jeg får fat i Nils Petter fra Garage Club, der har denne pæne sag til salg. Han fortæller, at bussen begynder sit liv i Oregon, men er fragtet til Miami for at påbegynde en restaurering. Her henter Nils Petter den hjem til Danmark og fortsætter så restaureringen herhjemme, så den opnår den flotte stand, som den ses i nu.
Han fortæller, at den står fuldkommen originalt og at blandt andet motor, farve og interiør er fuldt originalt. Det interessante ved denne Type 2 er, at det er den sjældne Weekender-model, der kommer uden køkken og hævetag. Ydermere er det også værd at bemærke striben hen ad siden, der kun var at finde på bilerne fra det amerikanske marked.
Med sin kulørte farve og matchende interiør mangler der kun at blive malet blomster hen ad siden og en frisindet hippie bag rattet for at genskabe de glade 60’ere og 70’ere. En tid, hvor de omstrejfende sjæle var yderst glade for en sur tyskers folkelige bilmærke.
Volkswagen Type 2, eller bare T2, passede perfekt til livsstilen som nomade, der blev dyrket vidt og bredt i denne periode. Man kunne sove og bo i den samtidigt med, at man selv var herre over, hvor det så skulle foregå. Det var en måde at opnå frihed på.
Der var rig mulighed for at sprede budskabet ‘Peace, Love and Harmony’ rundt i det danske land, for man kunne bare køre afsted, overnatte i bilen og så prædike videre dagen efter.
Datidens hippier havde travlt med at bruge penge på fjolletobak og demonstrere mod begrænset frihed, hvilket gjorde, at der hverken var tid eller penge til reparationer af rugbrødet. Det var dog ikke en bekymring, man skulle lægge for meget i, da rugbrødet var både let og billig at reparere. Den kørte tilmed forholdsvis langt på literen.
Man kunne snydes til at tro, at den gale tysker, der startede det folkelige bilmærke, havde bygget bilen til frisindede hippier, men det var vist ikke helt tilfældet.
Denne Ugens fund er klar til at trille landet tyndt. Den har for nyligt gennemgået en god restaurering, så den står skarpt med sin ternede polstring, klapborde og træbeklædte interiør.
Udover det, så er alt mekanik og motor fikset, så man vitterligt bare kan sætte sig ind og påbegynde det nye eventyr, der venter lige om hjørnet. Hvorvidt eventyret skal gå til Køge, Skagen eller Fanø er man selv herre over.
Accelerationen fra 0 til 100 km/t tager 22 sekunder, så man kan godt forberede nogle lege til køreturen og varme stemmebåndet op, så man kan overdøve motorlarmen på turen ud i det ganske land.
Det var især under pandemien, at tendensen med enten at bygge sin egen camper eller bare købe en fabriksny og fuldkommen klar camper for alvor tog fart. Hippierne gjorde det i 1960’erne og 70’erne for at opnå en følelse af frihed. I dag er det også friheden, der tiltaler mange mennesker.
Nutidens campere er blevet en del mere praktiske, med blandt andet vask, moderne køkken og tv i det rullende hotel. Det er nu ikke fordi man mangler det i Ugens fund. Her gør charmen op for den manglende luksus.
Disse Weekender-modeller er uden hævetag og køkken, men kan fortsat husere to personer for en nat eller to på foldesengen. Den er genial som en lille weekend-getaway-bil, der kan fungere som et hotel, lige hvor du parkerer den for weekenden.
Der er uendelige muligheder og det er faktisk kun benzintanken og kreativiteten, der sætter begrænsninger… Og selvfølgelig private områder.
Det er i hvert fald sikkert, at man får en charmerende camper, der kan noget helt andet end de moderne. Denne orange T2er kan blive din for 235.000 kr. For den pris får du en gennemført lille camper. Den vender med garanti flere hoveder og får mere kredit end de moderne alternativer, der lige nu fylder danske campingpladser.
Lyder det som noget for dig – så kan du blive klogere på den orange Folkevogn lige her.
Jeep Avenger blev årets bil i Europa sidste år, og alligevel har danskerne aldrig rigtigt taget den til sig. Det kan et ordentligt prishug måske ændre på.
Den kompakte elbil Kia EV3 overgik otte andre elbiler i finalen til Årets Bil i Danmark 2025. Den koreanske elbil roses for lave priser, god rækkevidde og sit design.
Så elegant og dynamisk den ser ud, den nye Audi Q5 Sportback. Men desværre er den fine Audi dømt til en tilværelse i skyggen i Danmark.
Den kompakte crossover er knap til at kende med sit nye friske fjæs, og indvendigt gør Google underværker for funktionaliteten. Vi kører 2024-udgaven af Renault Captur.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2024 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.