august 28, 2023

Ugens Fund: Er Smart #1 Brabus en ægte Brabus? 

Denne Ugens fund er et interessant eksempel på, hvad der sker, når to modsætninger mødes. 

AF: Zacharias Lund FOTO: Salgsbilleder

Inden tastaturkrigerne kommer for godt i gang med deres volapyk om, at denne Ugens fund ikke er en ægte Brabus og at en Brabus altså kun kommer med en V8-motor, så er der altså tale om en serieproduceret Smart/Brabus.

Denne Ugens fund er dobbelt så meget Brabus, som din BMW med M Sport-pakke er en ægte BMW M. Og Mercedes-ejerne skal ikke føle sig hellige med deres AMG-pakker. 

Med dét af vejen er denne Ugens fund faktisk en ganske interessant størrelse. En kompakt SUV, der præsterer en accelerationstid i bedste Brabus-stil. 

Det er ikke første gang at Brabus og Smart samarbejder, men denne nye #1 er første serieproducerede møde mellem de to. Vi ser nærmere på den kompakte raket, der har en masse spændende at byde på. 

Brabus i smarte former 

Det er ikke første gang, at folkene fra brutale Brabus har kastet sig over en uskyldig lille Smart. Den lille topersoners ForTwo og den større ForFour har også tidligere været forbi fabrikken i Bottrop, hvor Brabus hører til. Det førte til et par 109 hestes Smart, der nok er det fjerneste man kommer fra de biler, som Brabus normalt sender på gaden. 

Denne Ugens fund er dog ikke bare en modificeret Smart-bil, den er en decideret model med en Brabus-udgave fra fabrikken. Selvom der ikke ligger en buldrende V8-motor under kølerhjelmen, er der nu alligevel nogle Brabus-detaljer, der er genkendelige. 

Nakkestøtterne prydes af et stort “B”, 19” specialdesignede fælge og en lille hækspoiler er et udsnit af de mange detaljer, der medfølger, hvis man vælger denne Brabus-udgave af den lille elektriske Smart #1. Det er dog i teknikken, at man virkelig kan se forskellen. 

Hvor en standard Smart #1 har 272 hk, baghjulstræk og en accelerationstid på 6,7 sekunder, kan man virkelig se at Brabus har sat sig præg på præstationerne. Denne Brabusificerede Smart præsterer at ramme 100 km/t på 3,9 sekunder, ved hjælp af to elmotorer, der tilsammen giver 428 hk. 

Smart #1 Brabus

Motor: 2 elmotorer
Ydelse:
 428 hk
0-100 km/t:
 3,9 sekunder
Tophastighed: 
180 km/t
Rækkevidde: 
400 km
Mål (L/B/H):
430/182/164 cm
Køreklar vægt: 
1.900 kg


Brabus til folket

Ser man på prislisten ved Brabus, står denne lille elektriske SUV ret klart ud i mængden af syvcifrede beløb. Tager man for eksempel en Brabus G-klasse, er man i hvert fald på den gode side af 3 millioner kroner, inden det bliver rigtigt sjovt. 

Beløbet er lidt anderledes, når ‘Smart’ er en del af navnet. Man kan blive Brabus ejer for 439.900 kr. og så glemmer man bare lige, at det er en Smart også. Det behøver folk ikke at vide. 

Udover at være svinedyre og koste en bondegård, så er benzinøkonomien i de brutale Brabus’er også til at mærke. Det problem skal man ikke tænke på i denne Ugens fund. 

På en opladning når den 400 km og når den så skal oplades kan man lade fra 10% til 80% på godt 30 minutter. Efter sådan en opladning gisper pengepungen ikke efter vejret, som den ellers ville, hvis man havde været forbi tankstationen i en Brabus G800. 

Brabus på el 

I kraft af at fremtiden ser elektrisk ud, er det vigtigt at have koryfæer som Brabus, der fortsat laver brutale og spændstige biler, som de gør. Man mærker dog, at de er ved at overgive sig lidt til de elektriske biler. 

Det ses ved, at Brabus har kastet sig over Mercedes EQS og Porsche Taycan, men i særdeleshed med denne Ugens fund. 

Normalt vil man ikke koble en kompakt elektrisk SUV sammen med Brabus, men det er netop tilfældet her. Hvad der normalt er larmende og iøjnefaldende er blevet lydløst og en smule anonymt. 

Jeg er fuldkommen klar over, at Brabus ikke er hovedaktøren bag bilen. De har bestemt sat et præg på netop denne model. Det blandt andet i, at man kan få lyd i bilen, så det lyder som om der er en benzinmotor. Overfladisk vil nogen mene, men vigtigt for bilens sjæl.

Men er denne bil så en Brabus? Hjertet af bilen er en Smart, men spørger du mig, så fylder Brabus mindst lige så meget. Det er ikke et benzinslugende monstrum, men der er elementer af det Brabus står for. Firehjulstræk, røde seler og Brabus-staffering. 

Er målet at eje en Brabus i løbet af sit liv, så er der her en ganske attraktiv og forholdsvis billig løsning på den målsætning. Den kan blive din for 439.900 kr. og så koster den under en tiendedel af, hvad en benzindreven Brabus ville koste. Du kan se den lige her. 


9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

BMW iX1 sniger sig ned på 395.000 kr.

Den elektriske iX1 – og søstermodellen iX2 – er faldet 25.000 kr. Med priser fra 395.000 kr. står elbilerne bedre i et marked med hård konkurrence, men der er stadig plads til forbedringer.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS