december 22, 2023

Ugens fund: En sidste hyldest til et fremtidigt ikon

Audi R8 GT “Last Edition” er en vanvittig bil, men desværre også enden på en lang æra. 

AF: Zacharias Lund FOTO: Salgsbilleder

Den 6-dobbelte Le Mans vinder, Jacky Ickx, kaldte den for bilen med de bedste køreegenskaber i sin tid og Top Gears Jeremy Clarkson har været tilhænger fra starten. 

Nu slutter Audi en lang æra af, og det gør de med denne Ugens fund. 

Audi R8 GT er en værdig afslutning på den 17 år lange produktion af R8, og den er forbedret på alle parametre. Den bil, som Jacky Ickx og Jeremy Clarkson kaldte for nær perfekt, er blevet endnu bedre. 

Audi R8 GT ‘Last Edition’

Motor: V10, 5.204 cm3, Benzin
Ydelse: 620 hk / 565 nm
0-100 km/t: 3,4 sek.
Tophastighed: 320 km/t
Forbrug: 8,1 km/l
Vægt: 1.570 kg
Mål (L/B/H): 450/196/124 cm


Al magt til baghjulene

Man må sige, at Audi R8 går ud med et brag. Audi har taget alt det bedste fra de to nuværende R8-varianter og sat dem sammen til denne ultimative afslutning.

Denne Ugens fund har V10-motoren fra den mest kraftfulde R8 nogensinde, men smidt alle kræfterne om på baghjulene, ligesom på den baghjulstrukne variant med 570 hk, for at få de bedste køreegenskaber. 

Normalt går den firehjulstrukne R8 V10 fra 0 til 100 km/t på 3,1 sekund, men denne baghjulstrukne sag skal lige bruge et par millisekunder på at finde fodfæste før den endelig rammer de 100 km/t på 3,4 sekunder.

Hvad den ikke har i acceleration, har den i køreegenskaber, udstyr og vægt. Den har tabt 20 kg i vægt, fået keramiske bremser, forbedret aerodynamik, rigeligt med kulfiber og en stor hækvinge. 

Som noget særligt kan man sætte den i ‘Torque Rear‘-modus, der kan justeres i syv forskellige niveauer, hvor det højeste niveau tillader mest mulig udskridning og dermed mest sjov.

Det er en vaskeægte superbil, der er en værdig afrunding på den ikoniske R8’ers årti lange tilstedeværelse i modelprogrammet. Audi har endnu ikke meldt ud, hvad de næste kapitel bringer, men Audi R8 æraen er endegyldigt forbi med denne GT ‘Last Edition’. 

Iron Mans favorit

Det er ikke kun Jacky og Jeremy Clarkson, der er glade for R8’eren. Den fiktive rigmand og Iron Man, Tony Stark, spillet af Robert Downey Jr. er også vældigt glad for det tyske ingeniør arbejde

Igennem de tre film, der blev lavet, ser man Tony Stark køre hele tre forskellige udgaver af Audien. Først i en V8-udgave, senere en Spyder og sidst i en fuld elektrisk E-tron-udgave. Sidstnævnte blev aldrig en realitet, men blev lavet til filmen Iron Man 3, hvor Stark suser afsted i en elektrisk R8’er. 

Det er dog ikke kun i filmene, at man kan opleve Tony Starks R8’ere. På det amerikanske Petersen Automotive Museum, har de nemlig ‘Stark 11’ udstillet, der er action-heltens lettere modificerede R8. 

Museet har fået bilen af Audi og skal ses som en hyldest af det samarbejde, som Audi og underholdningsfirmaet Marvel har.

1 ud af 333

Vil man gerne eje en af disse særudgaver, skal man have en god slat penge og samtidigt en rigtig god portion held. Audi har kun valgt at producere 333 eksemplarer af denne vilde R8’er på verdensplan. 150 er sendt til Nordamerika og resten er fordelt ud i verden. 

Nu har man altså mulighed for at få andel i en af de 333 unikke Audier. Denne ugens fund er nummer 126 i rækken og er i ‘Suzuka Grey Metallic’, som kun kan fås i Europa. 

For 9.989 kr/mdr. kan man få glæde af 620 hestekræfter og baghjulstræk, mens man kører afsted i en af de definitivt sidste Audi R8 nogensinde. 

Det er Fleasing A/S, der har den yderst sjældne sag til salg og så har den endda kun kørt 100 km. Lyder det som noget for dig, så kan du opleve den vanvittige Audi lige her.

Del artikel:

Flere Audi R8 til salg på Bilbasen.

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS