december 3, 2023

Ugens fund: Hidsig frisørbil med V8-motor

Denne Ugens fund er en potent Mercedes SLK55, der er meget mere end bare frisørens første valg.

AF: Zacharias Lund FOTO: Salgsbilleder

Nogen vil mene, at Mercedes SLK er en feminin bil, der appellerer mere til det kvindelige køn end det mandlige. De samme mennesker har åbenlyst ikke hørt om denne Ugens fund. 

‘55’ indikerer en vis mængde potens, der kommer fra en V8-motor. Der er ikke noget feminint over det brøl de 8-cylindre producerer. 

Det er brutalitet pakket ind i kompakte klæder og det er netop derfor, den er Ugens fund. Fire meter ren ondskab er, hvad Mercedes AMG SLK55 er. Det er en unik mulighed for at eje en kompakt roadster, der bider fra sig, og som man ikke ser mange af på de danske landeveje.

En AMG-indsprøjtning. 

Jeg kan gå med til, at SLK200 er en smule sløv i betrækket, men det er jo en ganske charmerende bil uanset. Størrelsen er den samme, men den kære afdeling i Affalterbach har haft fingrene i denne lille frisørbil og givet den noget liv. 

Fra at have 163 hk som standard, har AMGs ingeniører og teknikere pumpet den lille roadster op på 360 hk. Så bliver det jo pludselig rigtigt sjovt. Turen fra 0 til 100 km/t klares på 4,9 sekunder og med taget nede, kan man for alvor hører den hidsige AMG-motor arbejde. 

Motoren er den samme som man finder i den markant tungere Mercedes SL55 fra samme tid. En 5.4-liters benzinmotor, der brummer og kun gør gode ting for SLK’en. 

Mercedes AMG SLK55

Motor: V8, 5.439 cm3, Benzin
Ydelse: 360 hk / 510 nm
0-100 km/t: 4,9 sek.
Tophastighed: 250 km/t
Forbrug: 8,3 km/l
Vægt: 1.450 kg
Mål (L/B/H): 409/179/127 cm


Karaktertræk fra en legende.

Tilbage i 2003 gik de to giganter McLaren og Mercedes sammen om at lave en superbil (Mercedes ejede 40% af McLaren). Planen var at lave en GT-bil, der kunne fragte en fra A til B hurtigt og bekvemt. Der er selvfølgelig tale om den legendariske Mercedes SLR McLaren. En efterhånden mytisk bil på markedet, man skal være heldig at se på vejene.

V8-motoren på 5.4-liter præsterer 626 hk ved hjælp af en kompressor og sendte superbilen mod 100 km/t på 3,8 sekunder. Men hvad har sådan en superbil med en lille SLK at gøre – tænker du nok? 

Jo, de 5.4-liter bør ringe en klokke, for det er nemlig samme motor, man finder i denne Ugens fund. Ej okay, det er faktisk ikke helt samme motor, men blokken og grundopbygningen er den samme. Havde man smidt samme motoropbygning i SLK’en, ville den 1.450 kg tunge roadster være umulig at styre.

Ser man på fronten af den lille roadster, er der også tydelige karaktertræk fra superbilen. Det ses på den lange kølerhjelm med de to luftindtag og det store Mercedes-logo på snuden. 

En roadster med slag i

Selvom det nu er konstateret at SLK55 ikke er en frisørbil, skal der nu alligevel nok være nogen, der vil mene det modsatte. Det skal der også være plads til. 

Hvis ikke de er overbevist, når den 5.4-liters benzinmotor starter op, skal et par accelerationer nok få frisørbil-associationen langt væk.

Guddommelige toner fylder øregangen, og så er det sidste, man tænker på, hvornår eller hvordan de gyldne lokker skal klippes. Læg dertil at man kan klappe taget ned og så er der for alvor ingenting på udsagnet. Så vil man pludseligt meget gerne eje en såkaldt frisørbil. 

Lyder det som noget for dig? Så kan du netop nu erhverve denne fantastiske roadster for en pris på 349.900 kr. (Engros/CVR). Du får samme motor som i en bil til over 10 millioner kroner. Samtidigt får du 360 hk i en bil, der vejer under 1.500 kg. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men den er god nok. Det er Starmark Engros, der har den voldsomme sag til salg og du kan opleve den lige her. 

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS