august 16, 2023

Ugens fund: Første Rivian på dansk jord

Med sine fire elmotorer, skøre features og 835 hk er denne Ugens fund en drømme pickup for den moderne Byggemand Bob eller eventyreren.

AF Zacharias Lund FOTO Salgsbilleder

Denne ugens fund er et såkaldt “Electric Adventure Vehicle” eller det kalder Rivian den i hvert fald selv. R1T er en kæmpe pickup, der trods en kampvægt på 3,1 tons kan følge med selv de hurtigste superbiler. 

Den er ikke bare bygget til at kunne håndtere nogle små vandpytter og grusveje. Når Rivian lover eventyr, så får du det. Et eventyr starter dog ikke uden oppakning og ligesom Rivian R1T har gode færdigheder i terrænet, så har den praktiske-egenskaber udover det sædvanlige.

Du kan starte dit eventyr for 8.500 kr. om måneden ved at lease denne Rivian R1T, der desuden er den første i Danmark. Det er eCAR A/S, der har den store elektriske pickup til salg.

Forhandler fortæller

Jeg får fat i Allan fra ECar A/S, der har kæmpen til salg. Han fortæller, at Rivian har været på det amerikanske marked i snart halvandet år, men at vi i Danmark ikke får glæde af det eventyrlige elbilmærke. Det kræver nogle ændringer og modifikationer, før bilen overholder dansk lovgivning og kan sendes på danske veje. Det er noget, eCAR er specialister i. 

Faktisk har eCAR endnu en Rivian R1T på vej, hvis denne skulle blive solgt. De to amerikanske elbiler kommer direkte fra moderlandet og står som fabriksnye med 0 km på tælleren og et væld af udstyr. 

Rivian R1T

Motor: 4 elmotorer
Ydelse:
 835 hk / 1.231 nm
0-100 km/t:
 3 sekunder
Tophastighed: 
201 km/t
Rækkevidde: 
535 km
Mål (L/B/H): 
551/208/192 cm
Køreklar vægt: 
3.152 kg


Praktiske egenskaber uden lige 

Du har måske hørt om Rolls Royce, der har paraplyer i dørene eller Skoda, der har isskrabere ved benzindækslet. Her tager Rivian den lige et par niveauer op. 

I bedste Rolls Royce stil popper der ikke en paraply ud, men en lommelygte fra døren. I bilen finder man en transportabel bluetooth-højttaler, der har sin egen plads i midterkonsollen. Derudover har denne R1T en indbygget luftkompressor på ladet, så man kan pumpe dæk på cykler eller bilens egne dæk. 

I nutidens mest praktiske biler er der omkring 600-700 liter bagagerum. Med sæderne nede runder de omkring 1.500-1.700 liters opbevaring, men så mister man pladserne på bagsædet. Det problem har man ikke i Rivian R1T, der med fem passagerer samtidigt har 1.755 liter opbevaring.

Det skyldes blandt andet fikse løsninger som opbevaring under sæder, en tunnel til grej, et stort lad og en kæmpe frunk. Efter et par måneders ejerskab er det ikke utænkeligt, at man støder på et gemt eller overset hulrum med plads til mere opbevaring.

Voldsom acceleration

3,1 tons og 835 hk er en spøjs kombination, men de fire elmotorer sørger for en vanvittig acceleration. En acceleration der gør, at Rivian R1T kan følge med biler som Ferrari 812 GTS, BMW M5 CS og Lamborghini Huracan STO . 3,0 sekunder tager det den tre tons tunge pickup at ramme 100 km/t, som virker fuldstændig surrealistisk, hvis du spørger mig. 

Topfarten er 201 km/t, hvilket ikke er noget synderligt vildt. Det er nærmere accelerationstiden på den 5,5 meter lange kæmpe, der overrasker.

Ja, der er elbiler som Tesla Model S og Model Y Plaid, som er en del hurtigere, men de har ikke i nærheden af samme praktiske egenskaber som denne pickup, hvilket altså gør denne Ugens fund til noget særligt.

Du kan tage fusen på de fleste og samtidigt kan du transportere dine Slots Classics med stil. Hvis man regner lidt på det, så kan der være 221 kasser af den gyldne humlejuice i Rivian R1T, hvilket må være en helt afgørende faktor for de fleste. 

Lad eventyret begynde

El Cap Granite hedder farven på denne Ugens fund og med fuldt batteri kan den grå kæmpe komme godt 525 km rundt i landet. Det giver rig mulighed for at komme ud i krogene af det danske land og opleve nye egne.

Denne Ugens fund er udstyret med en såkaldt ‘Adventure pack’, der føjer luftkompressoren til udstyrslisten, såvel som en forstærket undervogn, terrændæk, trækkroge i forkofangeren samt varme og ventilation i forsæderne. 

Ligesom farverne på bilerne er inspireret af naturen, er der generelt et gennemgående naturtema i Rivians biler. Lyden, når bilen låser, er et lille fuglepip, ligesom sikkerhedssystemet “Gear Guard” viser et bjørnelignende-dyr på skærmen, når bilen er låst. 

Begiver man sig væk fra vejen og ud i naturen, skal man ikke frygte for bilens færdigheder. Rivian har 12 forskellige drivemodes, der kan gøre livet lettere, når man kører i sne, blødt sand eller skal forcere nogle sten. Den har dog også et drift-, sport- og rally-mode, så sjov er den også. 

Er du eventyrlysten, eller mangler du en yderst praktisk elektrisk pickup, er her nok det bedste bud på netop det. 1.755 liter opbevaring, 835 hk og fire elmotorer er bare et lille udpluk af det denne Ugens fund har at byde på. En ting er sikkert, eventyret venter forud med denne Rivian R1T og du kan opleve den her. Eventyret starter for 8.500 kr. om måneden. 


9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Flere elektriske SUV'er til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

BMW iX1 sniger sig ned på 395.000 kr.

Den elektriske iX1 – og søstermodellen iX2 – er faldet 25.000 kr. Med priser fra 395.000 kr. står elbilerne bedre i et marked med hård konkurrence, men der er stadig plads til forbedringer.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS