august 4, 2023

Ugens fund: Ekstravagance fra øverste hylde

Kan du godt lide champagne, luksus og god benplads, så er denne Mercedes Maybach S600 lige noget for dig.

AF: Zacharias Lund
FOTO: Salgsbilleder

Der er altid en større fisk, som man siger, og når en ganske luksuriøs Mercedes-Benz S-klasse ikke er nok, må man sigte lidt højere.

Denne Ugens fund er bestemt et trin op i forhold til en standard S-klasse, og jeg vil næsten vove pelsen og sige, at den er på niveau med et vis britisk luksusmærke.

Champagnen er på køl (i bilen) og denne Ugens fund skriger af rigdom, så det halve kunne være nok. Den koster 1.099.900 kr. og skal man have den fulde oplevelse kræver det en chauffør.

Forhandler fortæller

Jeg får fat i Michael fra Poul Larsen A/S, der har denne fine Maybach til salg. Han fortæller, at bilen de seneste to år har været i Danmark, men at den inden det, er blevet brugt til at fragte en rigmand rundt på de tyske veje.

Michael hentede selv bilen ved den danske kunde, der nu har den til salg og kan bekræfte, at komforten ikke er til at tage fejl af. Hvis man, som den tidligere tyske ejer, er til at sidde bagi og blive fragtet, kan man uden problemer arbejde samtidig med at man bliver ført afsted. 

Han lægger også vægt på, at affjedringen er noget nær perfekt, hvis man er til komfort og hader bump på vejen. Denne Maybach scanner vejen forud og kan tilpasse affjedringen efter vejens beskaffenhed.

Maybach har efterhånden cementeret sig i toppen af luksusklassen og som en del af Mercedes’ ypperste og mest ekstravagante biler. Mercedes lancerede sidste år “Mythos”, der skulle være niveauet over Maybach, men det har man ikke hørt meget til siden, hvilket også viser, hvor stærkt Maybach brandet er.

Mercedes Maybach S600

Motor: V12, 5.980 cm3, benzin
Ydelse:
 530 hk / 830 nm
0-100 km/t:
 5,0 sekunder
Tophastighed: 
250 km/t
Forbrug: 
8,5 km/l
Mål (L/B/H): 
545/190/150 cm
Køreklar vægt: 
2.335 kg


Ekstravagancen når nye højder

Lige som man troede, at det ikke kunne blive meget bedre i Mercedes-regi, så topper Maybach-divisionen den af med en champagnekøler, nattesyn og infrarødt glas. 

Det smarte SPD-glas, der skærmer for UV og infrarøde stråler, eller Magic Sky som det også hedder, kan ved tryk på en knap, ‘tone’ ruderne så det skarpe lys ikke trænger igennem og så kabinen ikke varmes op af solen på samme måde. Hvis det ikke er en ekstravagant-feature, så ved jeg ikke hvad. 

Champagnekøleren er for nogen overflødig, men har du pengene til at rulle i en Maybach S600, tvivler jeg på, at du nøjes med at drikke en lunken cola på bagsædet. Køleren finder man mellem de to yderst luksuriøse splitsæder bagi, hvor der selvfølgelig er mulighed for massage, køl og varme. Som om det ikke var nok, medfølger der selvfølgelig også to specielle Maybach-champagneglas. En sjov detalje er, at bilens farve (champangemetal) matcher den glitrende drik. 

Maybach S600 er selvfølgelig en bil, hvor chauffør er kærkommen. Den bedste plads i bilen er højre bagsæde, hvor man kan læne sædet tilbage, få den fulde benplads og så blive fragtet rundt på den mest behagelige måde. Livet som chauffør i en S600 er nu heller ikke så skidt.

V12 og nattesyn

Er man så heldig at få chaufførtjansen kan man starte den tunge V12-motor, der ligger solidt plantet ude foran, og ellers nyde de 530 hk den producerer.

I sådan en bil handler det ikke om at komme hurtigst frem, men på den mest behagelige facon. Skulle det dog være tilfældet, at passageren skulle hurtigt frem, så præsterer den 2,3 ton tunge slæde at ramme 100 km/t på 5 sekunder rent. Sådan en acceleration bemærkes knap nok på bagsædet, hvor man hurtigt flyder ud i sædet af ren nydelse. 

Når de sene nattetimer byder sig og mørket falder på, kan det til tider være svært at navigere den tunge luksusslæde rundt, men det er der selvfølgelig tænkt på.

Ved tryk på en lille knap popper en skærm op i instrumentbrættet, hvor man kan se fremad ved hjælp af nattesyn. Det kan godt virke som en yderst overfladisk feature, men 40% af alle uheld sker om natten og ved hjælp af denne feature, kan man undgå at ramme dyr eller mennesker og dermed komme i uheld, når mørket falder på.

Toppen af luksuskæden

Når man kommer op i disse højder er der kun et mærke, der kan måle sig, og det er selvfølgelig Rolls Royce. Hvor Rolls Royce for mig fremstår en del mere klassisk, sofistikeret og fornemt, er Maybach lidt mere moderne og nytænkende. 

Denne Maybach S600 er et meget godt eksempel på, hvordan Mercedes altid nytænker og optimerer deres biler. 

Denne bil er fra 2015, men har alligevel utallige features, som de færreste biler her otte år senere kommer i nærheden af. Det er selvfølgelig også det ypperste indenfor Mercedes, men hvor mange biler har du hørt om, der har infrarødt glas og nattesyn?

Nu når det er dét ypperste indenfor Mercedes kommer det selvfølgelig også med en pris. Skal du have en champagnekøler i din bil og samtidig have en V12 under kølerhjelmen, skal man op og slippe 1.099.900 kr. for netop denne champagnemetal Maybach S600. Du kan blive klogere på den luksuriøse slæde her.


Mercedes S-klasse til salg på Bilbasen

Find flere Mercedes S-klasser på Bilbasen her.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS