juli 26, 2023

Ugens fund: Specialkonfigureret Ferrari er en F1-fans’ våde drøm

Er du stor Formel 1 fan og er tegnebogen godt fyldt, så er denne Ferrari 488 Pista Spider lige noget for dig.

TEKST Zacharias Lund FOTO Salgsbilleder

Skal du stadfæste din passion og interesse for Formel 1, findes der næppe en bedre måde end at konfigurere din Ferrari, så den matcher Scuderia-racerne på gridden, har signaturer fra de to kørere og samtidigt har flere detaljer fra Formel 1 racerne. 

Det er netop hvad den første ejer af denne Ferrari har gjort, der sågar er dansker. 

Denne Ugens fund er ikke en helt normal Ferrari, hvis de altså nogensinde er det, men ikke desto mindre er der flere detaljer, der gør netop denne 488 Pista Spider til noget helt særligt. 

Ferrari 488 Pista Spider

Motor: V8, 3.902 cm3, benzin
Ydelse:
720 hk / 770 nm
0-100 km/t:
2,8 sekunder
Tophastighed:
340 km/t
Forbrug:
7,8 km/l
Mål (L/B/H):
461/198/121 cm
Køreklar vægt:
1.380 kg

Forhandler fortæller

Jeg får fat i Rasmus fra Formula, der har den fine Pista Spider til salg. 

Rasmus fortæller, at det er en dansk køber, der i sin tid er taget til Italien for at konfigurere sin Formel 1-inspirerede 488’er. Her er det altså ikke kun den særlige Opaco-farve, der bliver valgt. Nej. Her bliver det også orkestreret, at de to kørere skal signere bilen, ligesom fronten skal prydes af det italienske flag på samme måde som F1-raceren er det. 

Man kunne godt tro, at det bare er en generisk signatur, der sættes i bilen, men Rasmus fortæller, at det fremgår i papirerne, at de to kørere er til stede på fabrikken og signerer bilen.

De to signaturer og Formel 1 farven

Du har måske allerede luret, hvem de to kørere er, men da danskeren i sin tid konfigurerede bilen, var det de to kører Sebastian Vettel og Charles Leclerc, der sad bag rattet af Ferraris racere. 

Deres signaturer er at finde i indstigningslisten, hvor de to racerkøreres nummer og nationalitet også er at finde. Det er vist de færreste, der kan prale med at have det i deres Ferrari. Men så igen, hvor mange kan egentligt prale med at have en Ferrari i første omgang. 

Det stopper dog ikke kun ved signaturerne. Denne Ugens fund står i farven Rosso Scuderia Opaco. Præcis samme farve som den racer Sebastian Vettel og Charles Leclerc kører i på diverse baner verden over. Opaco, der løst oversat til dansk betyder mat, er mere end bare en mat farve. Faktisk valgte Ferrari at gå med den matte farve, da den sparer en lille bitte smule i vægt, hvilket er essentielt i Formel 1.

Udover farven er måden det italienske flag glider ned over snuden også noget, som denne Pista Spider har fået fra Ferraris Racer. 

340 km/t topløs 

Nu når udstrålingen er konfigureret med så meget inspiration fra Ferraris ypperste racerbil, ville det være en skam, hvis teknikken ikke kunne følge med. Det skal man ikke frygte.

Med sine to turboer og V8-motor rammer den 100 km/t på 2,8 sekunder, hvilket kun er omtrent 0,2 sekund langsommere end de accelerationer, som Kevin Magnussen og de andre F1-kørere præsterer. 

Når man er blevet træt af de hurtige accelerationer, kan man smide taget tilbage og ellers nyde symfonien af 8-cylindre, mens man accelerer op mod topfarten på 340 km/t 

Nærmer et sving sig, skal man blot stole på de fuldt keramiske bremser. Ferrari 488 Pista Spider kan uden problemer bremse de 1.380 kg ned fra 100 km/t til 0 km/t på under 30 meter.

Sammenlignet med den hårdkogte racerbil McLaren Senna, der klarer samme deceleration på 40 meter, er det ganske imponerende af den topløse Ferrari. 

Kulfiber overalt 

Udstyrslisten på denne 488 Pista Spider er lang og omfattende. Et materiale går dog igen i en så voldsom grad, at man skulle tro, der var tale om en besættelse. 

Det kommer vist ikke bag på nogen, at Ferrari har brugt kulfiber i stræben efter at opnå vægten på 1.380 kg., men der er alligevel en del mere kulfiber at spore end på mellemlederens dyre racercykel.

Brugen af alt det kulfiber er ikke uden mening. Ferrari 488 Pista Spider har med sin utrolige vægt og gode power opnået en plads blandt de mest kraftfulde Spiders fra Ferrari nogensinde. 

Fordelingen af vægt og kræfter på 1,92 kg pr. hk er også yderst imponerende, kun overgået af den voldsomme SF90 Spider, hvor fordelingen er 1,7 kg pr. hk.

Elsker du kulfiber, Formel 1 og Ferrari, så er denne Ferrari 488 Pista Spider bestemt noget for dig. For nogen er det et greb i lommen og andre blot en drøm. 

Prisskiltet lyder på 4.020.940 kr. og for den pris får du altså en lang udstyrsliste og en masse kulfiber. Vigtigere er dog, at du får en yderst særpræget Ferrari 488 Pista Spider, der i forvejen er produceret i et limiteret antal, men ydermer er netop denne konfigureret, så den er unik og helt sin egen.

Skal du stadfæste din passion for det mest prestigefyldte racerløb i verden, så er der en dyr, men enestående mulighed for det lige nu og du kan se den røde 488 Pista Spider her. 


Ferrari til salg på Bilbasen

Find flere Ferrarier til salg på Bilbasen her.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS