oktober 7, 2021

Ugens fund: Den sygeste Mercedes C-Klasse nogensinde

Rendyrket ondskab på fire hjul. Bedre kan denne Ugens fund ikke beskrives. Mercedes-AMG C63 Black Series er den sygeste C-Klasse nogensinde og den sidste af sin slags. Vi ser nærmere på denne Ugens fund Mercedes-AMG C63 Black Series lige her.

Af: Simon Hallenslev / d. 7. oktober 2021

Hvis du er typen, der finder det charmerende at have en bil holdende, som inderligt gerne vil tage dig af dage, har vi bilen til dig her. I princippet er det bare en almindelig Mercedes C-Klasse, der dog har været et smut forbi skærsilden som led i udviklingsprocessen, og er vendt tilbage som rendyrket ond.

På hverken udseende, motorlyd eller køreoplevelse er denne Ugens fund diskret, og hvis du køber den, kommer du til at få nye venner ved både dit lokale dækcenter og din lokale tankstation. Dem kommer du nemlig til at besøge betydeligt hyppigere end gennemsnittet.

Denne Ugens fund er en Mercedes-AMG C63 Black Series med 517 hk, der sælges af forhandleren Lars Hein Automobiler. Du kan se bilen her, hvis ikke den er blevet solgt i mellemtiden.


Mercedes-AMG C63 Black Series

Motor: V8 benzin, 6.208 ccm
Ydelse: 517 hk / 620  Nm
0-100 km/t: 4,2 sek.
Tophastighed: 300 km/t
Forbrug: 8,2 km/l
Vægt: 1.635 kg
Pris: Ca. 900.000 kr.


1 ud af 800

Der var flere, end Mercedes havde regnet med, som havde lyst til at have en morderisk C63 Black Series i garagen. I hvert fald måtte de hæve produktionen fra 500 til 800 eksemplarer grundet stor efterspørgsel. 800 eksemplarer er dog stadig nok til at kunne kalde denne Ugens fund for sjælden – særligt fordi den er rød og står med de helt rigtige udstyrspakker.

Tjekker man de tyske markedspladser igennem, er der kun udbudt 10 eksemplarer i skrivende stund, heraf ingen af dem i rød og ingen med en lignende udstyrssammensætning. Til Bilbasen fortæller forhandleren Lars Hein, at bilen er kommet til Danmark fra Tyskland for en håndfuld år siden – dog uden nogensinde at få danske plader på.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Vildt eftertragtet BMW M3 fra 1989

Derfor står denne Ugens fund med kun 30.000 km på klokken, og selvom der står ’ring for pris’ på annoncen, røber Lars, at man skal af med i omegnen af 900.000 kr. uden afgift. Til prisen får man både en AMG Track Pack og en AMG Aerodynamics Pack, der var ekstraudstyr, og som altså er med til at gøre denne Ugens fund endnu mere sjælden.

Med den såkaldte Track Pack får man aktiv køling til bagakslen samt specielle Dunlop-dæk. Den aerodynamiske pakke er med til at få Ugens fund til at se ekstra hård ud med flere kulfiberdele fra frontsplitter til bagkofanger samt en hækvinge i kulfiber. Alle med direkte indflydelse på bilens aerodynamik, naturligvis.

Den sygeste C-Klasse?

Ja. Denne Mercedes-AMG C63 Black Series er den sygeste C-Klasse nogensinde på trods af, at der siden er lavet hurtigere C-Klasser. Hurtigste er ikke det samme som sygeste, og denne Black Series er helt uden sidestykke i C-Klasse-regi – både i dag og i fremtiden.

Denne Ugens fund er den kraftigste C-Klasse, der nogensinde er bygget med sine 517 hk. Efterfølgeren Mercedes-AMG C63 S (W205-generation) fik nemlig ’kun’ 510 hk. Den kommende W206-generation af Mercedes-AMG C63 får eftersigende 550 hk, men fordi den ikke er lanceret endnu, holder denne Ugens fund fortsat fast i rekorden som den kraftigste C-Klasse.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Chef-slæde fra 90’erne er over 2,5 mio. kroner billigere end fra ny

Denne Ugens fund er også den sidste Mercedes-AMG C63 med et svin af en sugemotor. Her snakker vi en 6,3-liters V8’er, der brøler, som himlen når åbner sig. Her kan efterfølgeren Mercedes-AMG C63 S ikke hamle op med sin 4-liters V8’er med turbo, mens den kommende C63’er er helt ude af spillet. Den bliver nemlig udstyret med en 4-cylindret motor med hybridsystem.

Den seneste Mercedes-AMG C63 S er med al sandsynlighed hurtigere om en racerbane end denne Ugens fund. Til gengæld er der ringe sandsynlighed for, at den er lige så ond og brutal. Denne Mercedes-AMG C63 Black Series står op hver dag og vælger vold, om du vil det eller ej. Om volden udøves mod dine naboers øregange, bagdækkene eller dit benzinkort er den ligeglad med.

Farvel til den gale videnskabsmand

Hjernen bag denne Ugens fund hedder Tobias Moers, som store dele af bilverdenen bliver betragtet som Mercedes’ gale videnskabsmand. Som ung ingeniør blev han ansat hos Mercedes i 1993, og her forblev han i 26 år og steg i graderne, så han til sidst sad på direktionsgangen.

Arbejdet, som Moers er mest kendt for, er ved AMG, hvor han fik ansvaret for modeludvikling i 2002. Her har han lagt navn til legendariske skabninger som Mercedes-AMG SLS og AMG GT, verdens kraftigste 4-cylindrede motor i Mercedes-AMG A45 S, et par DTM-racere, den 6-hjulede G63 6×6, alt med navnet ’Black Series’ samt den kommende hyperbil AMG One.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Bilbasens vildeste varebil har over 700 hk

Under Tobias Moers fordoblede AMG-afdelingen sit modelprogram og firdoblede sin omsætning. Han har med andre ord drevet AMG til det, som det integrerede tuningsfirma er i dag for Mercedes på både personbils- og motorsportsfronten.

I 2020 var det dog slut. Det blev offentliggjort, at Moers rykkede til Aston Martin, som Mercedes leverer motorer til samt ejer fem procent af. En AMG-æra er derfor slut, og de vilde vidundere som denne Mercedes-AMG C63 Black Series vil utvivlsomt gå hen i historien. Du kan se denne Ugens fund her, hvis ikke den er solgt i mellemtiden.

9 ud af 10 kan spare i gennemsnit 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS