Kategorier
Elektrisk Forbrugerstof Video

VIDEO: Brugt elbil kan være din vej til billigere elbil

Nye elbiler kan være ret dyre, så derfor kan det være en god ide at tjekke brugtbilmarkedet for brugt elbil. Vi guider dig til, hvad du skal være opmærksom på med en brugt elbil.

Video: Jacob Dalby & Anders Berner | Dato: 31. august 2021

Det er ikke kun interessen for nye elbiler, der er i voldsom vækst. Salget af nye elbiler betyder på sigt også mange flere brugte elbiler til salg. Og er du interesseret i en grønnere fremtid, men har svært ved at finde pengene til en ny elbil, kan der være penge at spare med en brugt. Nye elbiler kan nemlig være ret dyre.

LÆS OGSÅ | 2021 oversigt: Se alle elbiler i Danmark samt rækkevidde og pris

Brugtbilmarkedet kan dog være svært at overskue, så vi taler med vores egen Jan Lang, der er markedsanalytiker hos Bilbasen. Som markedsanalytiker har Jan en finger på pulsen og ved, hvor man skal være opmærksom. Jan kommer blandt andet med tre gode råd til, hvad man skal være opmærksom på, når man ser på brugt elbil. Se med her:

Udbuddet af brugte elbiler er allerede stort

Ligesom vi ser, at interessen og salget af nye elbiler stiger eksplosivt i tiden, gælder det også for brugte elbiler. Interessen for at køre grønt gælder nemlig også, selvom der ikke er plads i budgettet til helt ny elbil. Med en brugt elbil gør du klimaet en tjeneste samtidig med, at du sparer penge.

De brugte elbiler starter helt nede ved omkring 60.000 kr. for en Nissan Leaf fra 2014; Faktisk en ret rummelig familiebil. I den lidt mere eksklusive ende er der BWM i3, som man kan købe for omkring 110.000 kr.

LÆS OGSÅ | Elbil og anhænger: Kan en elbil trække en campingvogn?

Der er mest gang i salget af nyere brugte elbiler, men der er også et stort udbud af brugte, ældre elbiler. Det fine udbud er med til at øge konkurrencen, og det kommer køberen til gode, når der skal forhandles om prisen. Men det betyder altså ikke, at man skal fare ud og købe den første og den bedste brugte elbil. Der er en række faktorer, som er vigtige at overveje her.

Undersøg grundigt

Markedsanalytiker Jan Lang kommer med tre gode råd til, hvor man skal være opmærksom, når man ser på brugt elbil.

  1. Ligesom med benzin- og dieselbiler er det vigtigt at sikre sig, at bilen er i rigtig god stand. Læg mærke til, hvordan den tidligere ejer har holdt bilen.
  2. Vær skarp på dit kørselsbehov. Det er nødvendigt at kende sit kørselsmønster, når man skal vælge den elbil, der passer bedst.
  3. Undersøg bilens opladningshastighed. Hvis du skal lade meget på farten, og mindre hjemme i carporten over natten, er det et vigtigt parameter, at elbilen kan lade hurtigt.

LÆS OGSÅ | Hvordan lader man en elbil?

Det kan også være en ide at undersøge, om der er garantier på bilen, man kan gøre brug af. Eksempelvis tilbyder Nissan og Tesla 8 års garanti på batterierne. Endeligt kan det være en fordel at undersøge de såkaldte teknologi-spring. Der kan være meget små prishop til en nyere årgang, men som eksempelvis kan lade meget hurtigere eller køre længere på en opladning.

Af Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.