Kategorier
Video

VIDEO: Danmarks bedste hybrid-bil

Det er fy at køre diesel. Særligt hvis du vil have en kompakt minibil. Derfor har vi testet tre af de mest økonomiske biler, der ved hjælp af lidt strøm gør benzinmotoren grønnere. Men hvilken er mest grøn, og hvilken er bedst? Vi kører Clio, Jazz og Yaris.

Video: Anders Berner  | Dato: 11. december 2020

I dag skal vi finde den bedste økoslæde. Vi kunne have valgt tre biler med dieselmotor — de giver bedst mening for klimaet og din pengepung, hvis du kører lange ture på motorvej. Men diesel er blevet dyrt at udvikle på, og især i de mindre biler er diesel på vej ud.

LÆS OGSÅ | Honda Jazz og Toyota Yaris beviser, at hybrider uden ladekabel giver mening

Hybridbilerne på el og benzin er i dag et ringe alternativ til dieselbilen, hvis du kører mange kilometer på motorvej. Men kører du kører mest i by og på landevejen giver de her små benzinbiler med elektrisk hjælpemotor  god mening — og en fin økonomi.

Anders Berner og Jacob Dalby tester tre små biler, der er nogle af Danmarks mest økonomiske i klassen lige nu, og som alle brillerer på forskellige parametre.

Honda Jazz 1,5

Hybrid

Motor: R4, benzin + el, 1.498 ccm

Ydelse: 109 hk / 253 Nm

0-100 km/t: 9,5 sek.

Tophastighed: 175 km/t

Forbrug: 21,7 km/l

Startpris: 215.000 kr.

Renault Clio

Hybrid

Motor: R4 benzin + el, 1.598 ccm

Ydelse: 140 hk

0-100 km/t: 6,9 sek.

Tophastighed: 186 km/t

Forbrug: 23,3 km/l

Startpris: 209.900 kr.

Toyota Yaris 1,5

Hybrid

Motor: R3, benzin + el, 1.490  ccm

Ydelse: 116 hk / 120 Nm

0-100 km/t: 9,7 sek.

Tophastighed: 175 km/t

Forbrug: 23,3 km/l

Startpris: 165.990 kr.

Afgifterne driller

Selvom Toyota Yaris måske er den mindst støjsvage og komfortable bil af de tre, er den samtidigt den mest underholdende bag rattet. Det er noget, der taler den op, hvis du spørger Dalby og Berner — særligt hvis man medregner, at Yaris også er den billigste af de tre.

Men det er altså kun lige nu, at Yaris er den billigste. Det er nemlig en model, der bliver hårdt ramt af de afgiftsændringer, der træder i kraft allerede i næste uge. Den veludstyrede Yaris H3 Premium, der også fremtræder i videoen, stiger nemlig ikke uvæsentlige 52.500 kr.

LÆS OGSÅ | Disse biltyper falder mest i pris med de nye registreringsafgifter

Prisen på en veludstyret Toyota Yaris kan dermed komme op og snuse til 260.000 kr. Prisstigningen bringer den på linje med de andre to konkurrenter, som begge har forskellige esser i ærmet.

Også Honda Jazz stiger med cirka 20.000 kr. til omkring 270.000 kr. mens den nylancerede Renault Clio E-Tech lander på omkring 250.000 kr. Sagt med andre ord er det håndøre, der adskiller de tre økoslæder. Spørgsmålet er så, om du vælger den nyeste med Clio, den mest rummelige med Jazz eller den mest underholdende med Yaris?

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.