Kategorier
Forbrugerstof Video

Video: Det sker der når faldskærmen på en dragracer ikke folder sig ud

Du har sikkert altid funderet over, hvad der sker, hvis faldskærmen på en dragracer ikke folder sig ud. Her har du svaret.

Af: Esben Skrumsager / d. 13. oktober 2018

At hamre over målstregen med mere end 400 km/t kræver formodentlig mere end bare almindelig vovemod. Særligt når man tænker på, at bilen altså skal bremses ned igen, før asfalten slipper op.

Det kræver sin faldskærm – eller bremseskærm om man vil. Men hvis faldskærmen ikke folder sig ud, stiger adrenalin-niveauet i kroppen formodentlig en smule yderligere.

Det oplevede den professionelle dragrace-kører Mike Bowman for nylig i hans “lettere modererede” Chevrolet Chevelle fra 1969, da han på Gateway Motorsports Park i St Louis først måtte se sig slået i en duel på asfalten for derefter at finde ud af, at faldskærmen ikke havde tænkt sig at hjælpe ham.

Med høj hastighed fortsætter den røde dragracer, og pludselig bliver der brug for de sikkerhedsinstallationer, som befinder sig for enden af banen…

Ifølge oplysninger fra motorsportsforbundet NHRA kunne Mike Bowman forlade sin dragracer ved egen kraft efter ulykken.

På Bilbasen har vi ikke biler til salg, der kan accelerere tilnærmelsesvist lige så hurtigst som Bowmans dragracer, men vi har fundet nogle kedelige biler, der er meget hurtigere, end de ser ud.

SE OGSÅ: Se Jason Watts nye superbil: Det må være verdens hurtigste invalide-bil

LÆS OGSÅ: Tunet og topløs: Brabus 850 6.0 er verdens hurtigste cabriolet

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.