december 2, 2022

Video: Der er penge at spare på brugte biler lige nu

Markedet for brugte biler går op og ned, og priserne følger med. Mens brugte biler længe har været dyre, er der lige nu penge at spare. Men det kan hurtigt ændre sig.

TEKST & VIDEO: Morten Bek

Hvis du lige nu tænker på at købe en brugt bil, særligt en brugt elbil, kan det være det helt rigtige tidspunkt at slå til. Mange biler annonceret på Bilbasen sættes for tiden ned i pris. Det er på tværs af benzin- diesel- og elbiler, men elbilerne står for de største prisnedsættelser.

LÆS OGSÅ | De brugte elbiler falder i pris

Flere end 600 elbiler på Bilbasen blev på en uge sat ned med i gennemsnit 16.000 kr. Selv om strømmen er dyr, og kan blive endnu dyrere, kan man lade rigtig mange gange, før man har brugt strøm for det, der svarer til 16.000 kr.

Hos Lindholm Biler i Viborg kigger vi på tendenserne på brugtmarkedet. De kan nemlig hurtigt ændre sig.

Udbud og efterspørgsel

Det er den omvendte verden. Mange brugte biler har været dyrere, end de var fra ny. Ikke bare som demobiler eller efter kort tid, men i mange tilfælde også både et og to år gamle biler. Det er en uvant situation, og det kan gøre det uoverskueligt at købe brugt bil.

LÆS OGSÅ | Genvejen til en billigere brugt bil

Der er imidlertid lyspunkter. I den seneste tid er priserne på mange brugte biler begyndt at falde igen. Især priserne på elbiler fra 300.-500.000 kr. har fået et nøk nedad. I uge 47, i november 2022, blev flere end 600 elbiler sat ned med i gennemsnit 16.000 kr.

Der kan være nervøsitet omkring købet af en elbil lige nu – brugt som ny. Strømmen er nemlig dyr, og efter en “lavprisperiode” kan den nu igen blive endnu dyrere.

LÆS OGSÅ | Video: Elbilen – giver den stadig mening?

Alligevel er det værd at tænke fremad og overveje en brugt elbil, for omkostningerne ved at køre i den er samlet set lavere end i en benzinbil. Også selv om prisfald på de brugte elbiler hurtigt kan aftage. Sådan er brugtmarkedet – altid dynamisk.

9 ud af 10 kan spare i gennemsnit 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS