oktober 11, 2022

Video: Elbilen – giver den stadig mening?

Priserne på strøm er steget voldsomt. Kan det stadig betale sig at købe elbil frem for benzin- eller dieselbil?

Video: Jacob Dalby & Anders Berner

Elpriserne er stukket helt af. Så giver det fortsat mening, rent økonomisk, at købe elbil frem for benzin- eller dieselbil? Det har Bilbasens markedsanalytiker, Jan Lang, et bud på.

SE OGSÅ | Hvilken biltype holder prisen bedst? Elbiler, benzinbiler eller dieselbiler?

Og Jan har haft den store lommeregner fremme, og taget det hele med i beregningerne. Prisen for at eje bil afhænger nemlig af meget mere end dét, du fylder på den for at køre.

Se med i Bilbasen Strøm og bliv klogere på, om det stadig kan betale sig at køre elbil med de meget høje strømpriser.

Jane er i tvivl

I denne episode har vi et eksempel med fra virkelighedens verden; Jane og hendes mand Henrik har lige nu to Toyotaer med benzinmotorer. Den ene, den 10 år gamle Toyota Avensis, skal skiftes ud til en ny bil. Men skal det være en elbil eller benzinbil, nu hvor strømpriserne er blevet så høje?

SE OGSÅ | Første tur: Praktik og økonomi er nøgleord i Toyota Corolla Cross

Valget står mellem den nye Toyota Corolla Cross og Toyotas nye elbil BZ4X. Svaret fra Jan kommer dog hurtigt og det er et klart svar. Rent økonomisk skal Jane og Henrik vælge elbilen.

Helt konkret vil det koste 3,80 kr./km at køre i Corolla Cross og 2,95 kr./km at køre i BZ4X. Og det er beregnet ud fra en strømpris på 3,30 kr./kWh efter afgiftsrefusion – altså den gennemsnitlige strømpris, som danske elbilejere har betalt i august måned.

Høje strømpriser skaber utryghed

Jan Lang fortæller desuden, at de danske bilkøbere generelt er blevet mere forsigtige med at købe elbiler, efter strømpriserne er steget. Og det er klart, at strømprisen har stor betydning for, hvor meget det koster at køre elbil.

SE OGSÅ | Oplad din elbil når strømmen er billigst

Det vi bare skal huske er, at regne alle de andre parametre med, for at finde ud af, hvilken bil der bedst kan betale sig økonomisk. Og så er det vigtigt at holde sig for øje, at der kan være rigtig, rigtig mange penge at spare, hvis man husker at lade sin elbil op, når strømmen er billigst.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Hvad sker der, Mitsubishi?

Mitsubishi i Danmark virker til at være gået i dvale. De nyeste modeller på Renault-basis findes ikke i Danmark, og den nye Outlander lader vente på sig. Nu er der facelift til den Captur-baserede ASX.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå, så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS