januar 27, 2023

Video: Undgå stress i trafikken – slap af, hjælp andre og vær opmærksom

Der er mange flere biler på de danske veje, end der var for 22 år siden. Det giver stress, trafikproblemer og dårlig opførsel. Men det behøver ikke være sådan.

TEKST & VIDEO: Morten Bek

Hvad sker der, når man på 22 år indregistrerer så mange personbiler, at der på den tid kommer mere end 900.000 biler mere på vejene? Overbelastning. Vi har fået mikrobiler, som op gennem 00’erne kostede det samme som et månedskort til bussen, og rigtig mange har fået råd til to biler.

LÆS OGSÅ | Første tur: Opdateret Toyota RAV4 fortjener opmærksomheden

Det gør, at der er mange biler på vejene hele tiden. Køer, kaos og konflikt. Vi bliver stressede, og det går tit ud over andre mennesker. Det kan ske for alle, at man har en dårlig dag, og man kommer til at glemme de gode skikke og den gode opførsel i trafikken.

Men det behøver ikke være sådan. I denne Guide sætter vi fokus på, hvad du skal huske – og hvordan du kan hjælpe dig selv og andre med en ustresset tur ud på vejene.

Sænk stressniveauet

200 meter fremme bliver to spor til et spor. Der er tydelige skilte, og der er god tid til at komme over i det spor, hvor du og alle de andre bilister nu skal være fælles om pladsen.

LÆS OGSÅ | Vindere og tabere i 2022

Men det går ikke helt efter planen. Du lægger dig midt mellem de to spor, 50 meter inden sporene fletter sammen. Så er du sikker på, ingen kommer forbi dig og foran dig. Dejligt, du har lige “vundet” to eller tre pladser i køen, så du kommer 2 sekunder hurtigere frem end de andre i køen.

Det er ulovlig og dårlig opførsel, og det ødelægger ikke bare trafikkulturen, men det giver også forsinkelser i trafikken.

Du gør selvfølgelig ikke sådan noget. Men nogen gør det, for den slags tåbelig opførsel oplever man hele tiden i trafikken. Folk kører alt for tæt, virkelig aggressivt – de tænker kun på sig selv.

LÆS OGSÅ | Først Porsche – nu også Mazda og Formel 1: Syntetisk benzin er en del af løsningen

Der skal meget lidt til at sænke stressniveauet, når man kører bil. Der er uendeligt lidt værdi i at komme først, for du kommer ikke hurtigere frem, så slap af og gør turen behagelig. For dig selv og andre i trafikken. Hjælp andre ved at give plads. Det er godt givet ud og kommer aldrig dårligt tilbage.


Brugte til salg

Se flere brugte her

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS