december 14, 2022

Video: Årets sjoveste bil

Man tror næsten ikke på det, før man har prøvet det. Den nye Ford Ranger Raptor er en af årets sjoveste biloplevelser.

Video: Anders Berner

Det lyder en smule overdrevet, at kalde det for ‘årets sjoveste bil’. Det er trods alt en pick up. Men Berner er overbevist. Faktisk var han allerede overbevist med den forrige Ford Ranger Raptor – den manglede bare én ting: En ordentlig motor med flere kræfter.

SE OGSÅ | Ford Ranger Raptor – så vild er den

Men Ford har lyttet til sine kunder og i stedet for den 4-cylindrede benzinmotor i den forrige Raptor kommer den i nyeste udgave med seks cylindre. Det betyder både bedre lyd og flere kræfter.

Se med, når Anders Berner tester den nye Ford Ranger Raptor og forklarer hvorfor, at det er årets sjoveste biloplevelse.

V6 og 288 hk

Det er nærmest en naturlov; Når der kommer en ny bilmodel er den med færre cylindre og mindre motor end den gamle. Men med Ranger Raptor er det anderledes. Ford har lyttet til sine kunder og de vil have flere cylindre og mere power.

Derfor er der i den nye Raptor i stedet for den gamle 4-cylindrede monteret en 3-liters V6 med 288 hk og 491 Nm. Der vil også være mulighed for en 2-liters dieselmotor med 205 hk.

SE OGSÅ | VIDEO: Offroad med Stine Sara i Ford Ranger Raptor

Med den nye 3-liters benzinmotor flytter også et mere tungt og lækkert lydbillede ind i Ranger Raptor. Mere højlydt, selvfølgelig. For at give naboerne en chance, har Raptor et elektronisk styret udstødningssystem, som kan indstilles til Quiet (stille). I den indstilling tier bilen stille, mens den i indstillingerne Sport og Baja råber højt.

Støddæmpere stadig fra Fox

Men motoren er kun den ene side af Ranger Raptor. Grunden til Raptors vildskab ligger i lige så høj grad i terrænevnerne. Den er i stand til meget høj fart i ørkenen og andre steder, hvor der er plads til det. Det er styrken og balancen i undervognen, der gør, at man i Raptor kan hoppe højt. Og lande hårdt, men uden at skade hverken bil eller passagerer.

LÆS OGSÅ | Ford Ranger Raptor – vildere og med 288 hk

Det australske udviklingshold har igen valgt Fox som leverandør af støddæmperne. De er kraftige og dynamiske, og de er bare en del af et forstærket hele. Undervognen, som bl.a. har en helt anden bagakslen end de andre nye Ranger-modeller, er forstærket i forhold til den gamle Raptor.

Prisen for Ranger Raptor Van starter ved 545.636 kr. med 2-liters dieselmotor og 566.168 kr. med den lækre 6-cylindrede benzinmotor. Begge priser er inkl. moms.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS