Hyundai Kona Hybrid
oktober 2, 2020

Video: Berner kører den værste bil, han har testet i år

Hyundai er inde i en skarp periode, hvor de laver gode biler, som appellerer bredt til Hr. og Fru Danmark. Alligevel har Anders Berner fået fat i en svipser, der om muligt er den værste bil, han har kørt i år.

Video: Anders Berner  | Dato: 2. oktober 2020

Hyundai og Kia er nært beslægtede, og bygger begge gode biler til konkurrencedygtige priser med laaaang garanti. Et nyligt eksempel er Hyundai i10, som Morten Bek kalder for mere fuldendt end de fleste andre mikrobiler i sin test, som du kan læse her.

Selv er Berner meget tilfreds med Hyundai i30, der føles dyrere, end den er, Hyundai i30N, der er én af markedets fedeste GTI’er og så den elektriske Hyndai Kona Electric.

Men fjerner du ordet ‘Electric’ fra sidstnævnte og indsætter ‘Hybrid’ i stedet, er der noget, der går grueligt galt. Den nye Hyundai Kona Hybrid er nemlig den dårligste bil, som Berner har testet i 2020. I videoen herunder kan du høre, hvor det er, kæden springer af.

Badedyr og cementblandere

Med Hyundais fabriksgaranti på fem år uden kilometerbegrænsning og den solide byggekvalitet, som Hyundai efterhånden er kendt for, er Kona Hybrid et bekymringsfrit køb. Men det er også det eneste, du skal gå op i. Den giver dig nemlig næppe andre glæder end billige kilometer.

LÆS OGSÅ | Kias nye flagskib er en cool kolos

Særligt ved motorvejshastigheder er vejstøjen i kabinen så gennemtrængene, at det er svært at føre en samtale i normalt stemmeleje. Som at have en cementblander i selvsving stående på bagsædet. Lugten fra cementblanderen skal du ikke bekymre dig om, da Hyundais plastic-fantastic interiør hørmer af badedyr.

Kia Kona Hybrid 1,6 GDI

Motor: R4 benzin, 1,580 ccm + 32 kW el

Ydelse: 141 hk / 265 Nm

0-100 km/t: 11,2 sek.

Tophastighed: 160 km/t

Forbrug: 20,0 km/l

Startpris: 249.995 kr.

På en afsluttende note er Berner klar i spyttet: Den bedste Hyundai Kona er en Kia Niro. De er to meget forskellige resultater på et samarbejde, der betyder, at de deler samme platform. Kia Niro er nemlig en ganske gennemført bil, der fås som opladningshybrid. Dét er det eneste, der giver mening, hvis du vil køre bil med hybridteknologi.

Hvis du er faldet pladask for Hyundai Konas design og ikke har noget imod badedyrslugt, skal du vælge den Hyundai Kona Electric. Her har Hyundai nemlig lagt ganske mange ressourcer i den elektriske drivlinje og i batteriet, hvilket betyder, at du kan køre langt på en opladning i al slags vejr — og stadig få de fem års fabriksgaranti på hele molevitten.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS