Video

VIDEO: Er Mercedes-Benz E-Klasse verdens bedste bil?

Ja. Den nye Mercedes E-Klasse er verdens bedste bil — i hvert fald hvis du spørger Anders Berner. Men ikke engang den mest ultimative Mercedes-Benz er fejlfri, og særligt plug-in hybridvarianten har sine helligdage.

Video: Anders Berner  | Dato: 13. november 2020

Du kender sikkert det gode, gamle hypotetiske eksempel. Du har en pistol for tindingen, og personen på den anden side beordrer dig til at vælge én bil, du skal køre resten af dit liv. Hvad vælger du? Anders Berner er ikke i tvivl.

LÆS OGSÅ | Første tur: Opdateret Mercedes-Benz E-Klasse vil være sportslig

Faktisk trækker han den endnu længere og kalder den for verdens bedste bil lige nu. Særligt som stationcar har han set sig lun på den, hvor den er den oplagte all-rounder. Alligevel har han fundet et par områder at se sig sur på, og særligt den politisk korrekte plug-in hybridvariant trykker på Berners knapper.

Hør hvilke knapper, det er, når Berner tester den faceliftede Mercedes E-Klasse.

Specifikationer

Mercedes-Benz

E 300 e sedan

Motor: R4 benzin, 1.991 ccm

Ydelse: 320 hk / 700 Nm

0-100 km/t: 5,8 sek.

Tophastighed: 245 km/t

Forbrug: 62,5 km/l

Rækkevidde på el: 50 km

Startpris: 629.900 kr.

Hvad er nyt?

Det store, komfortable motorvejsmissil, Mercedes-Benz E-Klasse, blev præsenteret i sin femte generation (W123) i 2017. Derfor var det på tide med et ansigtsløft — og det har den fået i 2021-modellen, om end det er et mere diskret et af slagsen.

Nu er der LED-lys hele vejen rundt, hvor Mercedes oven i hatten har strammet udseendet lidt op, og givet E-Klassen smallere lygter både for og bag. Det er mere eller mindre dét, der er sket, hvis du står og betragter den tyske herlighed udefra.

LÆS OGSÅ | Første danske test: Ny Mercedes-Benz S-Klasse

I kabinen er der også sket lidt. De to store og aflange skærme, der ligger i forlængelse af hinanden i instrumentbordet, er blevet opdateret til det nyeste MBUX-system, som er et af de bedste, hvis ikke det bedste, målt på betjening og brugervenlighed.

Derudover er skærmene nu standard 12,3-tommer, som det også ses på storebror Mercedes S-Klasse. Den største forandring indendørs er det nye rat, som nu delvist betjenes af touchknapper. Men som du kan høre på Berner, er det ikke nødvendigvis den bedste løsning.

Om forfatteren

Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller, hvilket blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.