september 21, 2023

Video: Mød Volvo EX30 for første gang

En ny lille elektrisk Volvo til 274.000 kr. Den lille crossover EX30 kan blive et enormt hit for Volvo, men er indretningen lækker og pladsen god? Vi går tæt på den lille Volvo.

VIDEO OG FOTO Morten B. Bek

En Volvo er en dyr bil. Med tiden er det svenske mærke gået fra pragmatisk husmandskost mere i retning af premium og tyske luksusmærker, og prisniveauet har derfor fået et nøk opad.

Det er derfor overraskende, at Volvo nu begynder at sælge en elektrisk crossover med 272 hk til en pris på kun 274.000 kr. – den nye EX30. Den billigste EX30 er sågar 5.000 kr. billigere end den billigste Jeep Avenger, som nøjes med 156 hk.

274.000 kr. er en pris for en Volvo, der giver enorm opmærksomhed. Men hvad får man egentlig for 274.000 kr.? Er den kun 423 cm lange Volvo rummelig nok til fire voksne, og lever kabinen op til de høje Volvo-standarder? Hvad med infotainmentsystemet, som samtidig skal virke som speedometer?

Jeg har en time i enrum med EX30, hvor jeg kigger den efter i sømmene for at finde svar på spørgsmålene – og svar på flere andre ting. Svarene får du i videoen herunder.

Priserne på EX30…

Det er meget rart at få priserne på EX30 på skrift – og det samme med udstyrsniveauer og standardudstyr. Så de informationer får du her, så du endnu nemmere kan sammenligne de forskellige udgaver af den lille svenske crossover, der produceres af Geely i Kina. Geely er den store kinesiske koncern, som ejer både Volvo, Polestar og 50 procent af Smart.

Basisudgaven af EX30 hedder Single Motor Standard Range med en enkelt elmotor med 272 hk, som sidder ved bagakslen (baghjulstræk). Med batteri på 51,2 kWh er WLTP-rækkevidden 344 kilometer, mens Single Motor Extended Range med samme elmotor og samme ydelse med sit batteri på 69 kWh har en rækkevidde på 480 kilometer.

I EX30 Twin Motor Performance med to elmotorer og firehjulstræk handler det mere om ydelse, selv om rækkevidden stadig er 460 kilometer. 428 hk er meget til en crossover på 423 cm, og det er endda 20 hk mere end i den 444 cm lange XC40 Recharge Twin.

Basisudgaven Standard Range fås i udstyrsvarianterne Core og Plus. Extended Range fås i udgaverne Core, Plus og Ultra. Twin Motor Performance fås kun med det omfattende Ultra-udstyr.

… og standardudstyret i EX30

I Core-udgaven sendes EX30 fra fabrikken med 18″ alufælge, LED-forlygter, el-klapbare sidespejle, varme i forsæder og rat, klimaanlæg med en zone, bakkamera, adaptiv fartpilot og en touchscreen på 12,9″. Standard Range-udgaven har IKKE varmepumpe, mens Extended Range kører med den strømbesparende teknologi.

Plus-udgaven har 19″ alufælge (kun Extended Range), klimaanlæg med to zoner, avanceret luftrensesystem, aut. nedblændeligt bakspejl, el-betjent bagklap, tag og sidespejle i sort, Harman Kardon-lydsystem, p-sensorer for og bag, trådløs mobilopladning og mange andre mindre udstyrsdetaljer.

I Ultra får man desuden panoramaglastag, el-justerbare forsæder (førersæde med hukommelsesfunktion), AC-opladning med 22 kW (øvrige udgaver 11 kW), 360 graders kamera og automatisk parkering.

Overblik med alle priserne

Volvo EX30 Single Motor Standard Range Core (272 hk) – 274.000 kr.
Volvo EX30 Single Motor Standard Range Plus (272 hk) – 302.000 kr.

Volvo EX30 Single Motor Extended Range Core (272 hk) – 309.000 kr.
Volvo EX30 Single Motor Extended Range Plus (272 hk) – 337.000 kr.
Volvo EX30 Single Motor Extended Range Ultra (272 hk) – 361.000 kr.

Volvo EX30 Twin Motor Performance Ultra (428 hk) – 381.000 kr.

9 ud af 10 kan spare i gennemsnit 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Brugte biler fra Volvo til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS