Kategorier
Test og anmeldelser Video

VIDEO: Sådan! Her slår ny C-Klasse Audi og BMW

Den nye Mercedes-Benz C-Klasse er klar og ikke så ringe endda. Faktisk uddeler den klask til konkurrenterne i klassen på særligt ét vigtigt punkt. Hør hvilket, når Berner tester den nye Mercedes-Benz C-Klasse her.

Video: Anders Berner  | Dato: 23. juli 2021

Squat dig til et bedre liv med Fitnessbøllen Berner. Sådan kunne titlen lyde på Berners selvhjælpsbog, hvis han havde kastet sig over personlig træning frem for biler. Derfor er vi oprigtigt glade for, at det blev bilerne, han kastede sin kærlighed til.

Udover gode lårmuskler, giver lave biler også bedre køreegenskaber – og det har Mercedes husket i udviklingen af den nye C-Klasse. Den er nemlig lavere, og det gør Berner glad.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Hårdkogt Mercedes fra før AMG tog over

Højden er dog langt fra det eneste, der begejstrer Berner. Den nye Mercedes-Benz C-Klasse er nemlig én af hans nye favoritbiler. Hør hvorfor, når han tager den under kyndig behandling i videoen herunder.

Mercedes-Benz

C 300 d

Motor: R4, diesel, 1.993 ccm

Ydelse: 265 hk / 550 Nm

0-100 km/t: 5,8 sek.

Tophastighed: 250 km/t

Forbrug: 19,2 km/l

Startpris: 604.900 kr.

(C-Klasse fås fra 519.900 kr.)

Mercedes’ vigtigste bil

Når Berner siger, at C-Klassen er Mercedes’ vigtigste bil, er han ikke gal på den. C-Klassen har massiv betydning for Mercedes; ikke kun i forhold til salget i dag men også historisk. Mercedes C-Klasse har sit ophav i Mercedes 190 E, der var den første kompakte og mere budgetvenlige model fra mærket i 1982, som ellers kun havde produceret store, dyre kanslerslæder.

Mercedes kastede sig ingenlunde hovedkulds ud i det med at bygge kompakte biler. De brugte nemlig ikke mindre end otte år og fem milliarder danske kroner på at udvikle Mercedes 190 E (W201). Det svarer til over 12 milliarder kroner i dag, hvis inflationen medregnes. De gik all-in, hvilket resulterede i en overudviklet og usandsynligt pålidelig bil, der bankede konkurrencen og blev produceret i godt 1,9 millioner eksemplarer.

LÆS OGSÅ | Første tur: Mercedes-Benz C-Klasse klar til flere år på toppen

Da efterfølgeren til den legendariske 190 E blev introduceret i 1993, havde den skiftet navn til det mere mundrette “C-Klasse”, som har hængt ved lige siden. Siden den første model under navnet C-Klasse rullede af samlebåndet i 1983, er det blevet til yderligere fire generationer, hvor denne W206-generation er det nyeste skud på stammen. Og den er stadig den vigtigste model for Mercedes-Benz — her i særdeleshed på det danske marked.

Med den seneste generation C-Klasse (W205), var kæden lige ved at springe af på det danske marked. Modellen var dyrere prissat end konkurrenterne BMW 3-Serie og Audi A4, hvilket naturligt påvirkede salget. Da dét kom hovedkontoret i Stuttgart for øre, regulerede de priserne, hvor særligt beskatningsværdien blev sænket, hvilket gjorde C-Klassen til en firmafavorit. Resultatet af prisomlægningen blev, at C-Klassen i perioder var den bedst sælgende model herhjemme foran snusfornuftige prisbaskere.

I perioden fra 2014 til 2021 blev det til intet mindre end 20.000 solgte C-Klasser i Danmark. Den seneste generation har med andre ord gjort et imponerende indhug i det danske marked, og nu er det på tide for en ny at tage over. Heldigvis er den nye C-Klasse endnu bedre, hvorfor den med al sandsynlighed blot tager over, hvor den seneste slap, når det kommer til salget herhjemme.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.