oktober 25, 2022

Video: Brugte elbiler falder i pris

Elbilerne har været absurd dyre, men nu er biler som Tesla Model 3, Tesla Model Y og Audi Q4 e-tron faldet drastisk i pris.

Video: Jacob Dalby & Anders Berner

I halvandet år har der været prisfest på markedet for brugte elbiler – men nu slutter det. Brugte biler falder generelt i pris og det gælder selvfølgelig også de brugte elbiler.

SE OGSÅ | Elbilen – giver den stadig mening?

Særligt elbiler er der kommet rigtig mange til salg af på Bilbasen det seneste år. Antallet er fordoblet til lige omkring 6.000 brugte elbiler og de fleste af dem er importeret fra Tyskland. Større udbud samtidig med en vigende efterspørgsel betyder faldende priser.

Eksempelvis Årets Brugtbil 2022; Tesla Model 3. Lige nu er der omkring 1.200 Model 3 til salg på Bilbasen. Det er flere end på hele det tyske marked!

Prisfald på 40.000 kr.

Tager vi udgangspunkt i en Tesla Model 3 Standard Range, ser vi prisfald på op imod 40.000 kr. på det modeller, der er faldet mest. Det betyder, at prisen på en brugt Tesla Model 3 fra 2019 for første gang er under 300.000 kr. Det samme gælder Tesla Model Y. De modeller, der er faldet mest pris, er ligeledes faldet op mod 40.000 kr.

SE OGSÅ | Hvilken biltype holder prisen bedst? Elbiler, benzinbiler eller dieselbiler?

Prisfaldene gælder selvfølgelig også andre brugte elbiler. Eksempelvis Audi Q4 e-tron og Skoda Enyaq, der begge er faldet mellem 30 – 40.000 kr. på de modeller, der er faldet mest i pris.

Markedet stabiliserer sig

Ifølge Jan Lang, der er markedsanalytiker hos Bilbasen, vil markedet snart stabilisere sig. Jan vurderer, at priserne vil falde et stykke ind i november, hvorefter de vil stabilisere sig. Det kan altså godt betale sig at vente en smule, hvis du skal ud og købe brugt elbil.

SE OGSÅ | Oplad din elbil når strømmen er billigst

Men vent heller ikke for længe. Fra 1. januar falder fradraget nemlig på de relativt dyre elbiler til over 450.000 kr. Det betyder, at priserne vil stige ret markant. Eksempelvis på Tesla Model Y Long Range; den vil stige minimum 15 – 20.000 kr.

9 ud af 10 kan spare i gennemsnit 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå, så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS