Kia EV5 kommer til Danmark i oktober som afløser for Sportage
Der er god plads mellem Kia EV3 og EV6, og i efteråret fyldes hullet ud med den kinesisk producerede EV5. Den elektriske afløser til Sportage byder på rækkevidde op til 555 kilometer.
Video: Jacob Dalby & Anders Berner
Endelig har du fundet den elbil det skal være. Du har brugt måneder på at undersøge til bunds præcist hvilken elbil, der passer bedst, og som samtidig er indenfor dit budget. Men som elbilejer er det kun halvvejs, for den skal også lades op.
Valget af ladeløsning kan være mindst lige som kompliceret, hvis ikke mere, end valget af selve bilen. Skal man købe en ladeboks? Skal man leje den? Skal man have en serviceaftale? Eller hvad med det der flatrate, hvor man bare betaler en fast månedlig pris uanset, hvor meget du lader?
Mulighederne er mange og markedet for ladeløsninger kan være ret forvirrende. Se med i Bilbasen Strøm hvor vi guider dig til den bedste ladeløsning for dig og din elbil og et par tips til, hvad din ladeboks bør kunne.
Der er som udgangspunkt tre muligheder, når du skal vælge ladeløsning til din elbil.
1. Ladeboks uden serviceaftale
Køb en ladeboks i en elektronikbutik og få en autoriseret elektriker til at sætte boksen op. Her betaler du den elpris, du i forvejen betaler i dit hus.
2. Ladeboks med serviceaftale
Køb boksen enten i en elektronikbutik eller hos en ladeoperatør. Med en serviceaftale sørger ladeoperatøren for at refundere elafgiften, for den strøm du bruger på opladning af elbilen, til dig.
3. Flatrate-abonnement med fast, månedlig pris.
Med et flatrate-abonnement kan du lade alt det, du har lyst til, både ude og hjemme, til en fast månedlig pris.
LÆS OGSÅ | Video: Elbils-overblik til begynderen
Hvilken løsning, der giver mening for dig, afhænger af, om dit hus er elopvarmet (og du derfor betaler en lavere elafgift), hvor mange kilometer du kører, og om du kan sætte en ladeboks op hvor du bor. Lad os gennemgå scenarierne og give et par tommelfingerregler.
Hus uden elvarme (fuld elafgift) – 3 muligheder
Hus med elvarme (reduceret elafgift) – 2 muligheder
Ingen mulighed for opsætning af ladeboks – 2 muligheder
LÆS OGSÅ | Video: Elbil i byen – sådan gør du
For alle scenarierne gælder, at hvis du lader meget på farten, kan det typisk betale sig med et flatrate-abonnement.
Er du stadig forvirret har FDM lavet en beregner, der ud fra få indtastninger regner ud, hvilken ladeløsning, der er den bedste for dig.
Der er god plads mellem Kia EV3 og EV6, og i efteråret fyldes hullet ud med den kinesisk producerede EV5. Den elektriske afløser til Sportage byder på rækkevidde op til 555 kilometer.
Hyundais specielle sedan er faceliftet til et endnu vildere design. Og så afslører koreanerne, at N-versionen med mindst 650 hk har premiere i juli.
Kia er til september klar til at præsentere danskerne for deres seneste elbil. EV4 er koreanernes svar på VW ID.3 og BYD Seal – og rækkevidden er op til 630 kilometer.
Skodas nye elektriske Elroq har allerede fået den store RS-omgang. De to elmotorer yder 340 hestekræfter, som spredes til fire hjul – og det gør den til den hurtigste Skoda lige nu.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2025 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.