Ny el-crossover: MGS5 klar mod Renault Scenic E-Tech og Skoda Elroq
Bilbasen har allerede afsløret designet på efterfølgeren til Danmarks billigste elbil, MG ZS EV. Nu kommer der også langt flere fakta på bordet for afløseren, som hedder MGS5.
Video: Jacob Dalby & Anders Berner
De fleste elbiler kan lade med både AC og med DC. Det er ikke så vigtigt, hvad det hedder. Det vigtige er, at AC betyder langsomt og DC betyder hurtigt. Når du lader hjemme i carporten er det altid AC og altså langsomt. Men hvor langsomt varierer fra elbil til elbil. Nogle lader meget langsomt, andre lidt hurtigere.
LÆS OGSÅ | Elbil i byen – sådan gør du
Det spænder fra 3,6 til 22 kW. Men det betyder ikke, at du nødvendigvis skal gå udenom de elbiler, der lader meget langsomt. Hvis du kan lade derhjemme og du ikke kører mange kilometer, betyder det faktisk ikke så meget.
Se med i Bilbasen Strøm og bliv klogere.
De langsomme ladestandere vi har stående rundt i bybilledet og ladeboksen, som mange elbilsejere har hængende derhjemme, kan typisk levere 11 eller 22 kW. Men det er ikke alle elbiler, der kan tage imod 11 kW og slet ikke 22 kW, når vi taler om langsom opladning (AC).
Det er nemlig billigere at producere elbiler, der kan lade langsomt end det er at producere elbiler, der lader hurtigt. Og det er kun ganske få elbiler på markedet, der kan lade langsomt (AC) med 22 kW.
LÆS OGSÅ | Video: Elbils-overblik til begynderen
Om det er nødvendigt med 11 eller hele 22 kW afhænger er op til dit kørselsbehov og til dels din bopæl. Hvis du for eksempel ikke kører så mange kilometer og har mulighed for at lade på din bopæl, kan du sagtens nøjes med den helt langsomme opladning på 3,6 kW.
Med få kilometer har du nemlig ikke behov for at fylde meget strøm på din elbil. Og derfor gør det ikke spor, at det tager tid at fylde strøm på batteriet derhjemme.
LÆS OGSÅ | Video: Elbil i byen – sådan gør du
Der hvor det til gengæld kan være rigtig smart at kunne lade med 22 kW er inde i byen. Her har man typisk ikke hele natten til at lade og her er det praktisk, at lade mange kWh på kort tid.
Bilbasen har allerede afsløret designet på efterfølgeren til Danmarks billigste elbil, MG ZS EV. Nu kommer der også langt flere fakta på bordet for afløseren, som hedder MGS5.
Den nye Kia EV3 med 604 kilometer rækkevidde og Prestige-udstyr til spotpris på privatleasing: 1.495 kr. om måneden i 36 måneder. Man skal bare være klar til høj engangsydelse.
Hvert år findes Årets Bil i Danmark og Årets Brugtbil – og i samme genre kåres Årets Varebil. I 2025-kåringen er et meget varieret felt kogt ned til fem modeller.
XPeng G6 har kun været på markedet i Danmark siden august, men nu er den model forældet. I Kina har XPeng præsenteret en G6 med hurtigere opladning, designændringer og mere lækkert interiør.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2025 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.