september 13, 2023

Video: Hvilken ladeløsning bør du vælge?

Forvirret? Det bliver de fleste elbil-ejere, når de skal finde en ladeløsning til elbilen. Bliv klogere på, hvad der bedst kan betale sig med Bilbasen Strøm.

Video: Jacob Dalby & Anders Berner

Endelig har du fundet den elbil det skal være. Du har brugt måneder på at undersøge til bunds præcist hvilken elbil, der passer bedst, og som samtidig er indenfor dit budget. Men som elbilejer er det kun halvvejs, for den skal også lades op.

Valget af ladeløsning kan være mindst lige som kompliceret, hvis ikke mere, end valget af selve bilen. Skal man købe en ladeboks? Skal man leje den? Skal man have en serviceaftale? Eller hvad med det der flatrate, hvor man bare betaler en fast månedlig pris uanset, hvor meget du lader?

Mulighederne er mange og markedet for ladeløsninger kan være ret forvirrende. Se med i Bilbasen Strøm hvor vi guider dig til den bedste ladeløsning for dig og din elbil og et par tips til, hvad din ladeboks bør kunne.

3 muligheder for opladning

Der er som udgangspunkt tre muligheder, når du skal vælge ladeløsning til din elbil.

1. Ladeboks uden serviceaftale
Køb en ladeboks i en elektronikbutik og få en autoriseret elektriker til at sætte boksen op. Her betaler du den elpris, du i forvejen betaler i dit hus.

2. Ladeboks med serviceaftale
Køb boksen enten i en elektronikbutik eller hos en ladeoperatør. Med en serviceaftale sørger ladeoperatøren for at refundere elafgiften, for den strøm du bruger på opladning af elbilen, til dig.

3. Flatrate-abonnement med fast, månedlig pris.
Med et flatrate-abonnement kan du lade alt det, du har lyst til, både ude og hjemme, til en fast månedlig pris.

Hvilken løsning, der giver mening for dig, afhænger af, om dit hus er elopvarmet (og du derfor betaler en lavere elafgift), hvor mange kilometer du kører, og om du kan sætte en ladeboks op hvor du bor. Lad os gennemgå scenarierne og give et par tommelfingerregler.

Tommelfingerregler

Hus uden elvarme (fuld elafgift) – 3 muligheder

  1. Under 5.000 km om året: Boks uden serviceaftale
  2. Mellem 5 – 25.000 km om året: Boks med serviceaftale
  3. Over 25.000 km om året: Flat-rate-abonnement

Hus med elvarme (reduceret elafgift) – 2 muligheder

  1. Under 15.000 km om året: Boks uden serviceaftale
  2. Over 15.000 km om året: Flatrate-abonnement

Ingen mulighed for opsætning af ladeboks – 2 muligheder

  1. Under 10.000 km om året: Betal for hver opladning
  2. Over 10.000 km om året: Flatrate-abonnement

For alle scenarierne gælder, at hvis du lader meget på farten, kan det typisk betale sig med et flatrate-abonnement.

Er du stadig forvirret har FDM lavet en beregner, der ud fra få indtastninger regner ud, hvilken ladeløsning, der er den bedste for dig.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

BMW iX1 sniger sig ned på 395.000 kr.

Den elektriske iX1 – og søstermodellen iX2 – er faldet 25.000 kr. Med priser fra 395.000 kr. står elbilerne bedre i et marked med hård konkurrence, men der er stadig plads til forbedringer.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå, så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS