marts 22, 2023

Video: Undgå at handle med kontanter

Skal du eller skal du ikke tage imod kontanter, når du skal sælge din brugte bil? Se med, når Berner undersøger, hvordan man bedst ordner betalingen.

Af: Anders Berner

Det kan være svært at vurdere, hvorvidt man bør tage imod kontanter eller ej i handlen med brugte biler. Det handler mest af alt om at bruge sin sunde fornuft.

Hvordan skal man bærer sig ad, hvis man bliver tilbudt 50.000 kr. kontant for sin brugte bil? Det forsøger Berner at finde svaret på i denne video. Han undersøger også, hvad forskellen er ved at handle kontant ved en forhandler og privat.

LÆS OGSÅ | Video: Der er penge at spare på brugte biler lige nu

Se med og bliv klogere på, om du bør undgå kontanter, når du handler brugt bil.

Hvidvaskloven

Loven siger, at man som erhvervsdrivende ikke må modtage 20.000 kr. eller mere, medmindre man opgiver det. Denne lov gælder dog ikke for private forbrugere.

Det betyder altså at man som privat sælger godt må tage mod store summer penge kontant – men er det en god idé?

LÆS OGSÅ | Video: 4 billige brugte elbiler

Man bør dog altid gøre sig kraftige overvejelser om, hvorvidt det er en god idé at tage imod kontanter, da de kan komme fra ulovligheder og kriminalitet. Skulle det være tilfældet, kan man i sidste ende blive straffet for handlen.

Handel

Elektroniske løsninger

I stedet for at benytte den traditionelle løsning i form af kontant afregning, findes der elektroniske løsninger, der både skaber mere tryghed og sikkerhed.

LÆS OGSÅ | Video: Biler til 50.000 kr. – hvad skal du se efter

Med en simpel elektronisk straksoverførsel kan man eksempelvis sikre, at der ikke er noget ulovligt på færde. En anden mulighed, der dog ikke er elektronisk, men langt mere sikker end en kontanthandel, er at gå ned i banken og bede dem overføre pengene.

Nu er du altså lidt bedre klædt på til handlen med brugte biler og opmærksom på, hvorfor kontanter kan være en dårlig idé.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS