marts 19, 2024

3x geniale cabriolet til under 200.000 kr. 

Inden længe byder vi forårssolen velkommen, og i den anledning kan du ligeså godt gøre det med toppen nede i en af i disse tre cabrioleter. 

AF: Zacharias Lund FOTO: Salgsbilleder

Når solen snart titter frem, skal du da ikke nøjes med at nyde den fra din Skoda Octavia eller din Peugeot 208. Du skal tage et godt og grundigt kig på disse tre cabrioleter og overveje, om ikke det skal være dig, der sidder smilende bag rattet, når solen melder sin ankomst. Her kan du få vind i håret og D-vitamin direkte i blodårerne.

Du kan tage en vild beslutning og bruge 169.900 kr. på en topløs Saab. Du kan også prøve noget nyt og bruge 149.900 kr. på en japansk cabriolet. Det kan også være, at du længe har drømt om en Mercedes SL500 og nu står med 199.900 kr. 

Gør det ikke for min skyld, men for din egen. Du lever kun en gang, og det er altså lidt sjovere at få sol på hovedet end på taget af bilen. 

Den topløse Saab: Saab 900 Turbo cabriolet

Skal du ud og bruge en sum penge på en cabriolet, kan du ligeså godt gøre det med stil. Det kunne blandt andet være ved at vælge en Saab 900 Turbo som denne. Faktisk er Saab 900 nok det mest stilfulde valg i mængden.

Så vil du gerne stå lidt ud i mængden af Porsche, BMW og Audi cabriolet’er, der frekventerer strandvejen, bør der ikke være meget diskussion. Det gør du ved at vælge en Saab 900 Turbo cabriolet. 

Det er alternativt og netop det gør den svenske Saab genial. Bygget ud fra fortiden i flyindustrien og med fokus på aerodynamik er dette svenske ikon en genial cabriolet. 

Den tager ikke kegler som den hurtigste knallert på havnen, men jeg vil gå så langt som at sige, at det er en af de mest charmerende cabrioleter på markedet. 

Saab 900 2.0 Turbo cabriolet

Motor: R4, 1.985 cm3, benzin
Ydelse: 160hk / 255 Nm
0-100 km/t: 9,6 sek.
Tophastighed: 205 km/t
Forbrug: 10,2 km/l
Mål (L/B/H): 468/170/141 cm
Køreklar vægt: 1.330 kg


Du skal heller ikke punge alverden ud for sådan en Saab 900 Turbo cabriolet. Dette fine hvide eksemplar, som er til salg ved Lindholm Biler, kan erhverves for 169.900 kr. Så kan du jo spekulere i, hvad du kan få for sådan en slat penge. 

Du kan få en Kia Ceed stationcar til nogenlunde samme pris, men du skulle da være fra forstanden, hvis du valgte den over en Saab 900 Turbo cabriolet. Ikke desto mindre kan du opleve den fine hvide Saab 900 lige her. 

En japansk legende: Mazda MX-5 

Vil du have sjov og godt humør, så vælger du en Mazda MX-5. Du kan ikke være ked af det i sådan en lille cabriolet. Samtidig kan du ikke andet end at smile, når du sidder bag rattet. 

Den lille MX-5 er en genial sommerbil til det danske vejr, der til tider kan være lidt uforudsigeligt. Den manuelle kaleche kan nemlig foldes ned og op på under 10 sekunder. Det er meget let og kan gøres siddende fra bilen. I tilfælde af en lusket og uforudset regnbyge, kan du nemt smide taget på igen og fortsætte sin færden. 

Mazda MX-5 har for længst opnået kultstatus i bilverden og du behøver ikke sige meget mere end ‘Miata’ før en bilnørd ved, hvad du snakker om. 

MX-5 er nok mest kendt for sin 1. generation med klaplygter og mere runde design. Allerede dengang vandt modellen stort indpas i bilverden og siden da har den opnået kultstatus som værende en sjov og spøjs lille roadster. 

Mazda MX-5

Motor: R4, 1.495 cm3, benzin
Ydelse: 131 hk / 150 Nm
0-100 km/t: 8,3 sek.
Tophastighed: 204 km/t
Forbrug: 16,7 km/l
Mål (L/B/H): 392/174/123 cm
Køreklar vægt: 950 kg


Det skal ikke koste meget mere end 185.000 kr., og så får du en tiptop lille kvik bil, der udover at være sjov faktisk også kører sjovt. Sådan en MX-5 tager 7.000 omdrejninger i minuttet, hvilket betyder, at dukan presse den godt ud i gearene.

Læg dertil at vægten er under et ton, så har du en finurlig lille bil, der på snoede veje er sjovere end noget andet at køre i.

Lyder det som noget for dig? Skal du slå til lige her. Det er Au2Fast, der har denne roadster til salg, og du kan netop nu blive ejer af den seneste generation. 

Den seriøse tysker: Mercedes SL500

Mercedes har igennem mange år mestret at lave cabrioleter og denne SL’er er ingen undtagelse. Den første generation af SL har opnået status som en af verdens smukkeste biler og de gener er da også gået videre i denne udvalgte SL500. 

Godt nok er mågevingerne ikke at finde på denne udvalgte SL500, men begge er da en todørs roadster/coupe og så hører de begge under ‘Sport-Leicht’. Det der flydende kan oversættes til let og sporty.

Prisen er knap så høj, som på den første generation SL300, hvor du skal hoste op med flere millioner. Faktisk er denne SL500 langt mere opnåelig, og hvad den ikke har i skønhed, har den i motorkraft. 

SL500 er udstyret med en yderst vellydende V8-motor, der yder 306 hk og klarer en sprint fra 0 til 100 km/t på 6,3 sekunder. 

Det er selvfølgelig mere en cruiser, og i denne ‘Brilliant Silver Metallic‘-farve er den øjenguf om sommeren, når du triller på landevejene. Med taget nede kan du få alvor få nogle lange blikke af ren jalousi. 

Mercedes SL500

Motor: V8, 4.966 cm3, benzin
Ydelse: 306hk / 460 Nm
0-100 km/t: 6,3 sek.
Tophastighed: 250 km/t
Forbrug: 7,9 km/l
Mål (L/B/H): 454/182/130 cm
Køreklar vægt: 1.750 kg


Fra ny koster denne SL500 over 2 mio. kr., men i dag kan du slippe med at betale 199.900 kr. for en velholdt og velkørende SL’er som denne. 

Det virker næsten for billigt, men den er god nok. Du kan blive ejer af en SL500 for under 200.000 kr. og så er du for alvor klar til at køre sommeren i møde. 

Skinner solen ikke lige så meget herhjemme som håbet, kan du køre en tur sydpå. Du bliver nok overrasket over, hvor behageligt og komfortabelt sådan en 23 år gammel bil kan føles, selv på lange ture. Det er en del af magien i sådanne SL’ere.

Skal det være dig, der kører sommeren i møde i en SL500? Det er Michael Andersen Biler, der har denne flotte Mercedes til salg og du kan opleve den lige her.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Flere Mercedes SL til salg på Bilbasen.

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS