Kategorier
3X Nyheder

Sommerdrømme: 3 sprøde slæder uden tag til under 1 million

Har du en million liggende og flyde? Så er det måske i år, du skal have dig en topløs slæde, der i høj sol kan fragte dig til havnen for en gammeldags med fire kugler. Vi har samlet tre solide slæder uden tag, som du kan få fingrene i for lige under én million kroner.

Af: Simon Hallenslev / d. 26. april 2019

Hvem har ikke en lille drøm i maven om at drøne mod solnedgangen i en åben vogn? Med sommeren lige på trapperne begynder de lækre søndagsbiler så småt at komme ud af deres vinterhi. Det lokker, selvom det ikke ligefrem er rationelt at smide sine surt optjente penge efter en bil, der kun kan bruges, når vejret er godt.

LÆS OGSÅ | 3 flotte veteranbiler: Kør klassisk og spar penge på dine sommer-eventyr

Vi har fundet tre topløse biler til salg, som alle overdøver den rationelle stemme i baghovedet. Uanset om du vil have fire, seks eller otte cylindre, så har vi bilen til dig her.

De tre udvalgte biler koster omtrent det samme og er lige hurtige fra 0 til 100 km/t. Men dér stopper lighederne også. Hvilken er din favorit? Læs med og find ud af det.

BMW 650i 4,4

Her har du en bayersk bulderbasse, der brillerer på mange punkter. Med denne BMW 650i får du først og fremmest en buldrende V8 motor med 407 hestekræfter, der sender hele herligheden fra 0 til 100 km/t på 5 sekunder.

Det er den eneste bil af de tre, som giver dig muligheden for at forbarme dig over børnene og hive dem med til en is i havnen. Der er nemlig bagsæder med god plads set fra et cabriolet-perspektiv.

Og så er det tilmed en cabriolet, der er baseret på en Grand Tourer-platform. Der er altså ingen smalle steder i forhold til komfort, hvorfor det også er den bil, der får dig mindst radbrækket frem, hvis du beslutter dig for en smuttur til Italien.

LÆS OGSÅ | Til salg: Tre “familiebiler” der kan køre mere end 300 km/t

Denne BMW 650i er den billigste af de tre sprøde sommerslæder. Det betyder, at hvis du har én million kroner at købe bil for, vil der også være plads i budgettet til en fræk BMW 1-serie til lillemor (eller lillefar!).

Du må endelig ikke lade dig afskrække af dens alder på seks år. Denne model har nemlig endnu ikke rundet 50.000 kilometer. Alderen gør blot, at du sparer hele 1,2 millioner kroner i forhold til nyprisen. Den kan også privatleases for kun 4.625 kroner om måneden, og så begynder det jo at ligne noget!

Jaguar F-Type 3,0

Fra en bayersk bulderbasse til en britisk bandit. Denne Jaguar F-Type blander britisk charme med frække former. Det er en ægte sportsvogn, der er perfekt til lange søndagsture.

Med budgettet på én million rakte det desværre ikke til en ottebenet én af slagsen. Her får du i stedet seks cylindre, der stadig giver fin lyd af sig, når du sætter alle 380 hestekræfter i sving. Planter du foden i metallet, skal den ikke bruge mere end 4,9 sekunder på at komme fra 0 til 100 km/t.

LÆS OGSÅ | 3 vilde vans: Drop bagsæderne og få mere bil for pengene

Denne Jaguar F-Type er helt oppe at snuse til maksbudgettet. Men så får du altså også en nærmest uendelig udstyrsliste og en bil, der kun har rullet 28.000 kilometer. Dens fem år på bagen betyder, at du sparer tæt på 900.000 kroner i forhold til nyprisen.

Dette hvide vidunder med centerpotte og læderbeklædt luksuskabine kan give både smil på læben, når du kører ad strandvejen, og sved på overlæben når du giver den gas på kringlede landeveje. En sprød, sprød vogn.

Porsche 718 Boxster 2,0

Her får du den nyeste og – hvis du spørger mig – flotteste topløse slæde af de tre. Det er naturligvis en smagssag, men i min optik, er det en af de mest harmoniske cabrioleter på markedet i dag. Boxster er designet som en cabriolet, mens de to andre er personbiler, der er lavet om til cabrioleter.

Denne Porsche 718 Boxster er den mindst kraftfulde med 300 hestekræfter, der hentes fra en turboladet firecylindret motor. Men det er samtidigt også den letteste, hvorfor den snildt følger med de andre to og går fra 0 til 100 km/t på 5,1 sekunder. Du får også en manuel pind, så du rigtig kan lege Thorkild Thyrring.

SE OGSÅ | Video: Porsche 718 Boxster GTS er bilen til dig, der savner opmærksomhed

Boxsteren er til gengæld den dyreste og mest upraktiske bil af de tre. Det er en lille sportsvogn uden meget plads. Så selvom en tur til Italien godt kan lade sig gøre, får du nok brug for et par strække-ben-pauser undervejs.

Bilen er kun ét år gammel og har på den tid rullet 10.000 kilometer. Så selvom du ikke får æren af jomfruturen, så dufter den stadig af ny bil. Derudover er der stadig et helt års fabriksgaranti tilbage, hvilket er et kæmpe plus, som redder dig fra søvnløse nætter.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.