FDM advarer mod farlige autostole

FDM advarer mod farlige autostole
27/10/2014 admin-bilbasen
autostole

Det står sløjt til med sikkerheden og mængden af skadelige stoffer, når det kommer til autostole viser ny stor undersøgelse.

Skadelige stoffer og alt or ringe kvalitet er bare nogle af de erfaringer, som FDM har gjort sig, efter en stortest af 11 autostole. Det er særligt i situationer med sidekollisioner, hvor autostolene klarer sig særligt dårligt.
”Vi har gennem de senere år set, hvordan kvaliteten af autostole generelt er blevet bedre. Det er bestemt ikke tilfældet her. Tværtimod illustrerer testen, at ideen med at lave en autostol, der løbende tilpasses barnet, så det til sidst kun sidder på en selepude er en dårlig løsning, vi på ingen måde kan anbefale,” siger Søren W. Rasmussen fra FDM om lavprisstolene, der typisk handles i netbutikker og enkelte supermarkedskæder.

Udover den helt åbenlyse fare ved lav sikkerhed i ulykkesituationer påpeger Søren W. Rasmussen fra FDM også den mere skjulte fare ved den høje tilstedeværelse af skadelige stoffer i autostolenes plastik- og stofmaterialer.

FDM er klar med råd omkring, hvordan man gebærder sig i junglen af autostole for bedst at sikre sig en stol i en høj kvalitet med tilstrækkelig sikkerhed. Søren W. Rasmussen forklarer: ”Man må aldrig gå på kompromis med sikkerhed. Desværre er det, hvad stort set alle testens stole gør. Derfor er det bedste råd at købe en autostol, der passer til barnets størrelse, og som passer til bilen, og i øvrigt sørge for at få den nødvendige instruktion i brug af stolen.”

Den fulde autostol-test kan læses på FDM’s hjemmeside – http://www.fdm.dk/biler/fdms-autostoletest-efteraar-2014