Hvad kræver opladning af elbil hjemme?
august 11, 2021

Hvordan oplader man en hybridbil?

Har du styr på, hvordan man oplader en hybridbil? Hybridbiler er begyndt at være et populært bilvalg i Danmark, men der er stor forskel på, hvordan du oplader dem. Læs her hvordan man oplader en hybridbil.

Af: Bilbasen Blog / d. 11. august 2021

2020 blev lidt af et gennembrudsår for hybridbiler på det danske bilmarked. Salgstallene var på himmelkurs på trods af corona-pandemien, og mange billister blev fristet til at udskifte deres benzinbil med en ny model, som både kan køre på strøm og benzin/diesel.

LÆS OGSÅ | Hvordan virker en hybridbil?

Kombinationen af de to motorsystemer er da også både praktisk og dybt fascinerende fra et teknisk perspektiv, men hvordan oplader man en hybridbil? Det bliver du klogere på i denne artikel.

For mens mange danskere ved, at hybridbiler kombinerer to motorsystemer, er det de færreste, der kender de tre forskellige typer hybridbiler og ved, hvor stor forskel, der er på, hvordan man oplader dem.

Hvordan oplader man en hybridbil?

Der findes som udgangspunkt tre forskellige typer hybridbiler:

– Mildhybrid (forkortes af producenterne MHEV for Mild Hybrid Electric Vehicle)

– Hybrid (forkortes af producenterne HEV for Hybrid Electric Vehicle)

– Plug-in Hybrid (forkortes af producenterne PHEV for Plugin Hybrid Electric Vehicle)

Der er stor forskel på, hvordan man oplader de tre forskellige typer hybridbiler.

Hvordan oplader man en mild hybridbil?

Du kan ikke oplade en mild hybridbil med el ved en ladestation eller stikkontakt. En mildhybrid er udstyret med en lille elektrisk motor, der også fungerer som generator og kan lade elmotorens batteri op.

LÆS OGSÅ | Hvorfor vælge en hybridbil?

Bilens elmotor er lille, og en mildhybrid kører aldrig kun på el. Elmotoren har udelukkende en supplerende funktion til forbrændingsmotoren og kan eksempelvis hjælpe bilen under acceleration, men ellers fungerer bilen som en almindelig benzin og dieselbil, hvor du påfylder brændstof på en tankstation.

Hvordan oplader man en hybridbil?

Du kan ikke oplade en standard hybridbil med el ved en ladestation eller stikkontakt. Bilen skifter mellem at køre på sin forbrændingsmotor og sin elmotor. En standard hybridbil kan typisk køre omkring et par kilometer på ren el, hvorefter batteriet skal oplades.

LÆS OGSÅ | Hvordan langt kører en hybridbil på literen?

Batteriet i bilen oplades ved hjælp af den energi, der skabes, når bilen bremser og ved hjælp af forbrændingsmotoren.

Elmotoren fungerer i et sammenspil med brændstofmotoren, men du påfylder brændstof på en tankstation som med en helt almindelig benzin eller dieselbil.

Hvordan oplader man en plug-in hybridbil?

Plug-in hybridbiler kaldes også for opladningshybrider. Det skyldes, at det er den eneste af de tre typer hybridbiler, du kan oplade ved en ladestation eller stikkontakt som med en elbil. Plug-in hybrider kan derfor oplagre meget mere strøm, end de andre to typer hybridbiler, og de kan køre længere på ren el end de to andre typer hybridbiler.

SE OGSÅ | Mest plug-in hybrid for pengene?

Til kortere distancer (typisk omkring 30-60 km) kan du bruge en plug-in hybridbil som en ren elbil.

På længere distancer fungerer bilen som en hybridbil og kører skiftevis på forbrændingsmotor og elmotor. Du kan altså både oplade med el, og du kan påfylde brændstof på en tankstation som ved en helt almindelig benzin- eller dieselbil.

Kunne du tænke dig at vide mere om, hvordan du oplader plug-in hybridbiler med el? Metoderne er de samme som med en elbil. Læs med her Hvordan lader man en elbil?

9 ud af 10 kan spare i gennemsnit 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS