Kategorier
Elektrisk Test og anmeldelser Video

Ugens test: 10 skarpe om elbilen Hyundai Kona

Et kæmpestort batteri i den nye Hyundai Kona Electric sikrer en hæderlig rækkevidde. Men er det elbilen, du skal købe? Det kan du måske få svaret på her.

Af: Anders Berner  / d. 11. januar 2019

“Hold kæft hvor lyder den fed!”… sagde ingen nogensinde om en elbil. For nej, den lyder vitterligt ikke særlig potent. Men så meget desto hurtigere opleves bilen, når højre fod sendes sydpå. Og Hyundai Kona EV er ingen undtagelse.

Den nye elbil fra Hyundai kommer med et stort batteri, som sikrer en solid rækkevidde, og der er flere andre fordele ved den koreanske ellert. Men der er naturligvis også detaljer, der imponerer knap så meget.

LÆS OGSÅ: Første Audi e-tron i Danmark: Her er prisen på den store elbil

I videoen herunder får du 10 skarpe om Hyundai Kona Electric, men inden da er der lige noget med navnet, vi skal have på plads…

Hvordan udtales “Hyundai”?

For hvordan udtaler du “H-Y-U-N-D-A-I”? Næppe korrekt i hvert fald. Hyundai hedder nemlig ikke “Hjundai”. Det skal nærmere udtales “Hjundææ”. Hvordan det lyder, får du også lige en lektion i her:

BEMÆRK: Hyundai Kona Electric har fem års garanti uden kilometerbegrænsning – og ikke en begrænsning på 150.000 km som det bliver sagt i videoen.

Desuden er der otte år eller 200.000 km garanti på batteripakken.

Hvad koster en Hyundai Kona Electric?

Den billigste udgave er en 136-hestes Trend-variant med et 39 kWt-batteri. Den har en teoretisk rækkevidde på 289 kilometer og en pris på 274.995,-.

Varianten i videoen her er udstyret med et batteri på 64 kWt, som sammen med elmotoren leverer 204 hestekræfter. Den koster mellem 309.995 og 349.995 afhængigt af udstyrsniveau. Men her får du også en teoretisk rækkevidde på helt op mod 449 kilometer!

LÆS OGSÅ: Godt køb: Her er bilerne med laveste værditab

LÆS OGSÅ: Her er elbilerne med længst rækkevidde 2019

Af Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.