værditab på biler
december 21, 2018

Godt køb: Her er bilerne med laveste værditab

Den vigtigste del af totaløkonomien ved et bilkøb er afskrivningen. Derfor er det gode nyheder, at bilerne aldrig har tabt mindre, end de gør nu. Bilbasen kårer her de mest værdifaste mærker og modeller.

Af: Esben Skrumsager / d. 21. december 2018

Hvis du investerer i enten Kia Ceed eller Skoda Octavia som stationcars, så får du fingrene i en af de to bilmodeller, der taber mindst i værdi. Det viser en analyse, som Bilbasen har lavet. Begge biler har en pris på lige under 230.000 kroner. Analysen viser, at bilerne taber 37,4 procent af deres nypris over tre år og 60.000 kilometers kørsel.

– Årsagen til det lave afskrivningsniveau er de seneste tre års afgiftsomlægninger, der har gjort bilerne væsentligt billigere. Jo lavere pris, desto lavere afskrivning, og her er Kia og Skoda de mest prisstabile, lyder kommentaren fra Jan Lang, markedsanalytiker for Bilbasen.

LÆS OGSÅ: Første Audi e-tron i Danmark: Her er prisen på den store elbil

Garanti mindsker værditab på biler

Jan Lang påpeger, at Kia og Skoda i flere år har været de klart mest værdifaste mærker på markedet, og den position har de fastholdt efter afgiftsomlægningerne.

– For Kia’s vedkommende skyldes det blandt andet, at de har et garantikoncept, der med syv års garanti er meget stærkt. Og så har de gennem mange år holdt en fornuftig prispolitik, der har øget tilliden til mærket, forklarer Jan Lang.

Han påpeger, at det stort set er det samme for Skoda, der tilbyder bedre priser og højere udstyrsniveau end de øvrige mærker i VW-koncernen, og derved opfattes Skoda som det snusfornuftige køb blandt mærkerne, der er ejet af VW.

– Det er kendetegnende for begge mærker, at deres prispolitik er ret stabil, og det betyder meget for bilkøberne i forhold til, at de trygt kan købe en af bilerne og vide, at den ikke bliver sat 30.000 kroner ned måneden efter. Samtidig forplanter prisstrategien sig på brugtbilmarkedet, hvor gensalgsprisen over årene også bliver højere, siger Jan Lang.

Her er de laveste værditab på biler i Danmark

Mærke og model Nypris Værditab: 3 år/60.000 km
Kia Ceed SW 229.994 kr 37,40%
Skoda Octavia Combi 227.000 kr 37,40%
Toyota Auris Hybrid st.car 260.990 kr 38,10%
Dacia Lodgy 144.980 kr 38,10%
VW Golf Variant 260.197 kr 38,30%
Hyundai i30 st.car 214.995 kr 38,50%

Priserne er indhentet i uge 46/47 2018.

Der er altså fuldstændig dødt løb mellem Kia Ceed SW og Skoda Octavia Combi. Ser man på mærkernes generelle værditab på tværs af modeller, er det dog Skoda, der snupper den fornemme førsteplads.

Mærke Værditab: 3 år/60.000 km
Skoda 41,10%
Kia 41,40%
Toyota 41,80%
Hyundai 42%
Dacia 42,20%

Priserne er indhentet i uge 46/47 2018.

Samlet viser analysen, at det er blevet meget billigere at eje en bil i Danmark. Den dårlige nyhed er, at det har været dyrt for bilejeren, der har købt bil, før afgiftsomlægningerne blev vedtaget. Den gode nyhed er, at det har medført, at bilerne er blevet meget billigere nu og i fremtiden.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS