september 23, 2019

Tæsk på Jyllandsringen: Hvor sjove er KIA Ceed GT og ProCeed?

Præsenteres i samarbejde med


Du forbinder sikkert Ceed-modelserien fra KIA med plads og praktik. Men hvad sker der, når man smider et GT-mærkat på bagenden? Det fandt familiefaderen Thomas ud af på den hårde måde, da han besøgte KIA for at prøve en KIA Ceed GT og en KIA ProCeed GT. Se hvordan det gik i videoen her.

KIA Ceed er populær i alle dens afskygninger. Faktisk er det den mest populære KIA-model i Danmark lige nu — og det er ikke så mærkeligt. Ceed er nemlig først og fremmest kendt for sin plads og praktik, men ligeledes for sit høje udstyrs- og sikkerhedsniveau, der for nyligt har sikret den fem stjerner i crashtest hos Euro NCAP.

Men det er ikke alle, der kun har sans for plads, praktik og snusfornuft, når de skal købe bil. For en ganske særlig og uddøende race vægtes følelse og passion også ind i købsbeslutningen. Og til dem har KIA lavet en Ceed-variant, som de smider 204 velsmurte heste i.

LÆS OGSÅ | Køreglæde med garanti: Her er opskriften på en praktisk familie-racer

KIA har rekrutteret et ingeniørteam i Rüsselheim, Tyskland, hvor de europæiske KIA-modeller udvikles. Her har de valgt at tilgodese dem, der tænker lige så meget på hestekræfter, motorlyd og dynamiske køreegenskaber som på Isofix-beslag og bagagerumsplads.

Netop sådan nogle ting tænker familiefaderen Thomas på. Og selvom det er med en god portion skepsis, vælger han at besøge KIA-forhandleren Sander. Ikke alene er Thomas uvidende over for, præcist hvad en Ceed kan, når den er udstyret med over 200 hestekræfter. Han ved heller ikke, at KIA-forhandleren Sander er en ondsindet racerkører, der vil gøre alt i sin magt for, at Thomas falder pladask for en Ceed GT eller en ProCeed.

Se en KIA-forhandler tage fusen på en familiefar, og hør Ceed-modellerne i aktion i videoen herunder.

Den store, alsidige Ceed-familie

I videoen testkører Thomas først den hvide Ceed GT, der er en sand ’hot hatch’. Det er den klassiske Ceed-form med fem døre og et kompakt, skarpt designudtryk. Derefter får han sig en ordentlig overraskelse i ProCeed, der er det seneste skud på stammen i Ceed-familien.

I daglig tale kaldes formen på ProCeed for en ‘shooting brake’, der bedst kan forklares som en blanding mellem en coupé og en stationcar. Som det ses i den dynamiske ProCeed, giver den blanding en flot, hældende taglinje, uden at kompromittere bagsæde- eller bagagerumsplads. Chefdesigneren i tyske Rüsselheim, Gregory Guillaume, er ikke i tvivl; ProCeed er den mest sexede KIA-model nogensinde.

LÆS OGSÅ | Chefdesigner afslører: Sådan blev den frække KIA til virkelighed

Udover den klassiske hatchback Ceed med fem døre og den dynamiske ProCeed, er den mere klassiske stationcar KIA Ceed SW også en fast bestandel af den voksende Ceed-familie. Inden længe får danskerne også en ny Ceed at se, der er klar på at tackle terræn og give bedre udsyn. KIA XCeed er nemlig lige på trapperne, og er mere end klar til at indtage det særdeles eftertragtede marked for højbenede crossovers.

9 ud af 10 kan spare i gennemsnit 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS