august 16, 2022

Ugens slagtilbud? Mike Tysons Ferrari er til salg

En Ferrari F50 tidligere ejet af den verdensberømte sværvægtsbokser Mike Tyson sættes nu til salg på auktion. Bilen har før indbragt mere end 28 millioner kroner.

Tekst: Bilbasen Blog / Foto: Gooding & Company, Brian Henniker.

Er du fan af Ferrari og sværvægtsboksning, og har du samtidig godt med millioner på bogen? Så er din næste investering måske lige om hjørnet. En Ferrari F50 fra 1996 kommer nemlig på auktion i forbindelse med det mondæne Concours d’Elegance på Pebble Beach i Californien. Og det er ikke en hvilken som helst Ferrari F50.

LÆS OGSÅ | Verdens dyreste junior-Ferrari?

Ferrari F50 er kun bygget i 349 eksemplarer, men dette eksemplar er ekstra særligt. Den røde superbil har nemlig været ejet af den hårdtslående sværvægtsbokser Mike Tyson.

Den italienske halvfemser-superbil er i forvejen en delikat vare, eftersom der blot er produceret 349 styk. Med kun 55 eksemplarer leveret officielt på det nordamerikanske marked, er der især rift om dem, når et amerikansk eksemplar kommer til salg. At dette eksemplar ovenikøbet har været ejet af historiens mest succesfulde sværvægtsbokser, Mike Tyson, gør den kun ekstra eftertragtet.

Ferrari F50 er udstyret med en 4,7-liters V12 med 520 hestekræfter – en videreudviklet udgave af motoren fra Ferraris Formel 1-racer fra 1990-sæsonen.

Ferrari F50 er imidlertid knap så berømt som sin forgænger, den ikoniske F40. Men det burde den være. Den var nemlig Ferraris vellykkede forsøg på at gøre det muligt at køre en Formel 1-racer på gaden. Under det bløde 90’er-design gemmer sig et chassis i kulfiber udstyret med en 520 hk V12 fra Ferraris grandprix-vindende Formel 1-racer fra 1990.

LÆS OGSÅ | Red-Bull RB17: F1-inspireret trackdaybil for de superrige

Med en evne til at nå skrigende 10.000 omdrejninger i minuttet er F50 med andre ord enhver Ferrari-fans våde drøm. Kabinen fulgte bilens rå koncept og bestod nøgternt set af to sæder, et rat og en gearstang forbundet til en sekstrins, manuel gearkasse. Den eneste luksus var, at taget kunne pilles af, fordi man ønskede at give ejerne den øredøvende oplevelse af Formel 1.

Ikke meget luksus her, men til gengæld en sand oplevelse af en Formel 1-racer med nummerplader. Mike Tyson har siddet i førersædet, hvilket gør prisen ekstra høj.

Dygtig bokser, men elendig chauffør

Mike Tyson var på toppen af sin boksekarriere, da han i 1996 tilføjede den røde F50 til sin store bilsamling. Dén rummede i forvejen alt fra Rolls-Royce til Lamborghini. Men lige så dygtig han var i en boksering – med 50 sejre, heraf 44 vundet på knockout – lige så elendig var han tilsyneladende bag et rat. Bokseren har nemlig ved flere lejligheder været midtpunkt i bizarre trafikulykker.

LÆS OGSÅ | Skal du eje verdens mest berømte Porsche 911 Turbo?

Allerede i 1988 vakte han opsigt, da han smadrede en kostbar Bentley på Manhattan i New York. Nogle år senere parkerede han en sjælden og specialbygget Ferrari 456 GT Spyder i en butiksrude. Netop dette uheld førte til dét, som bokseren i et talkshow engang kaldte for sin ’favorit-anholdelse’.

Mike Tyson ejede den røde F50 fra 1996 til omkring årtusindskiftet. I denne periode skulle bokseren have tilbagelagt omkring 8.000 kilometer i bilen.

Den røde F50 undgik dog heldigvis at blive skrammet i bokserens varetægt. Også selvom Mike Tyson ifølge bilens historie faktisk havde tilbagelagt omkring 8.000 km i bilen, da han solgte den omkring årtusindskiftet. Siden har Tysons Ferrari været i forskellige hænder, men triptælleren har stadig ikke rundet 10.000 km.

LÆS OGSÅ | Første billede af Purosangue – første SUV fra Ferrari

At der samtidig har været brugt cirka 75.000 amerikanske dollars, knap 550.000 danske kroner, på service og vedligehold over de seneste seks måneder understreger, at denne Ferrari F50 fremstår i topstand.

Tysons Ferrari har tidligere indbragt knap 28 millioner kroner. Nu sættes den igen på auktion, og arrangøreren forventer bud på op mod 40 millioner kroner.

Forventer bud på op mod 40 millioner kroner

Det er imidlertid ikke første gang, den spektakulære Tyson-Ferrari sættes på auktion. Allerede i 2017 blev bilen solgt af RM Auctions til en samler, som måtte byde 3,9 millioner amerikanske dollars. Dette svarer i nutidspenge til knap 28 millioner danske kroner.

LÆS OGSÅ | Nu til salg: Sjælden Bugatti med plads til hele familien

Siden da er priserne på eksotiske biler kun steget, og når bilen nu igen sættes til salg af Gooding & Company på Pepple Beach den 19.-20. august, forventes da også bud på op mod 40 millioner kroner…

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen Blog

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS