juli 15, 2022

Red Bull RB17: F1-inspireret trackdaybil for de superrige

De fører i øjeblikket konstruktørmesterskabet i Formel 1, og nu er Red Bull Racing også på vej med en trackdaybil med mere end 1.100 hestekræfter. Vi kigger på den – og 4 andre hyperbiler fra Formel 1-universet.

Tekst: Bilbasen Blog / Foto: PR

Hvis du drømmer om en trackdaybil, som kan gøre dig til kongen af Jyllandsringen, så er det muligvis en Red Bull, du skal overveje. Det østrigske Formel 1-team, som lige nu fører konstruktørmesterskabet i Formel 1, har nemlig annonceret fødslen af en hyperbil, som skal give dig ’the ultimate on-track driving experience’, som det så enkelt står beskrevet i pressematerialet.

LÆS OGSÅ | Når det går amok: 9 gadebiler med F1-motorer

Bilens navn er RB17, og dermed er den opkaldt efter Red Bull Racings Formel 1-racer, som skulle have været anvendt i 2021-sæsonen, men som blev droppet på grund af Covid-19. Vigtigst er det, at personen i spidsen for udviklingen er den formentlig mest succesfulde ingeniør i Formel 1-paddocken, Adrian Newey. Englænderen har tidligere udøvet trolddom hos McLaren og Williams, og siden 2006 har han stået for designet af Red Bulls racerbiler, som gennem årene har vundet fire konstruktørmesterskaber og fem kørermesterskaber.

Det er Formel 1-guruen Adrian Newey, som står bag den nye hyperbil fra Red Bull Racing. Englænderen har blandt andet udviklet samtlige mesterskabsvindende racerbiler for Red Bull-teamet.

Nu skal Newey så bygge en bil til gaden. Eller næsten til gaden, for selvom RB17 får to sæder og skal tiltrække velhavere, som ikke nødvendigvis har en superlicens til at køre Formel 1, så er det tvivlsomt, om den vil kunne fås med nummerplader. Men skidt med det, for har man råd til ét af de blot 50 eksemplarer, som bliver bygget, har man sikkert også råd til at få bilen transporteret til racerbanen, så den står klar, når man lander med helikopteren.

LÆS OGSÅ | Skal du eje verdens mest berømte Porsche 911 Turbo?

Der bliver tale om en bil bygget omkring en monocoque af kulfiber og udstyret med en V8-motor med hybridsystem og en samlet effekt på den sjove side af 1.100 hestekræfter. Endnu ingen yderligere detaljer, men lad os bare gætte på, at det bliver en kvik sag.

Du får ikke Max Verstappens plads, men som ejer af en Red Bull RB17 får du adgang til nogle af de samme faciliteter som Formel 1-kørerne hos Red Bull Racing.

Prisen? Fem millioner pund, hvilket svarer til 44 millioner danske kroner plus told og moms. Men ejerskabet gør dig samtidig også medlem af en helt særlig klub, som giver dig adgang til Red Bull Racings Formel 1-simulatorer, personlig banetræning og en perlerække af eksklusive oplevelser.

De andre Formel 1-beslægtede trackdaybiler

Der findes faktisk et marked for ekstreme hyperbiler, som primært er skabt til sjov og ballade på en racerbane. Se bare, hvad Formel 1-holdene kan levere af legetøj til garagen.

Mercedes-AMG One

Den har været flere år undervejs, men nu begynder Mercedes-AMG One at rykke på sig. Hyperbilen fra Mercedes-AMG i Affalterbach, Tyskland, er skabt i tæt samarbejde Formel 1-teamet fra Brixworth, England. Det betyder, at den er udstyret med samme 1,6-liters V6-benzinmotor med turbo og elektrisk power som Formel 1-bilerne, og der er desuden to elmotorer koblet til forhjulene. Tallene siger 1.063 hestekræfter, 0-100 kilometer i timen på 2,9 sekunder og en topfart på 352 km/t.

Aston Martin Valkyrie AMR Pro

Navnet kommer fra den nordiske mytologi, og Valkyrie hører med sin blanding af syret design, avanceret hybridteknologi og V12-power da også til blandt guderne af hyperbiler – og så er den faktisk også udviklet af Formel 1-guruen Adrian Newey i et samarbejde mellem Aston Martin og Red Bull. De hardcore vælger naturligvis AMR Pro-versionen, som kun må bruges på racerbanen, og hvor den 6,5-liters suge-V12 snurrer med op til 11.000 skrigende omdrejninger i minuttet.

McLaren Senna GTR

Navnet er Senna, og dermed har McLaren sat barren højt. Men i denne ultimative version af bilen, der i forvejen er skabt til ud-af-denne-verden-oplevelser på en racerbane, er vanvidsknappen så sandelig også skruet op til max. GTR-versionen er eksempelvis 225 millimeter længere end gadeversionen takket være en større diffuser, som sammen med de store vinger genererer op til ét ton downforce. Med andre ord: Hvis du skal have en hurtigere McLaren, må du låne én fra Lando Norris eller Daniel Ricciardo…

Ferrari FXX-K Evo

Den har fem år på bagen, men Ferrari FXX-K Evo fra 2017 er stadig noget af det mest imponerende eksklusive legetøj, der er sluppet ud fra de hellige haller i Maranello. Det er den ultimative, 1.050-hestes trackdayversion af den mægtige LaFerrari, som kun blev tilbudt de mest loyale kunder. Og selvom du har betalt et pænt tocifret millionbeløb for at kunne kalde dig ejer af en FXX-K Evo, så må du kun køre den i forbindelse med særlige Ferrari-events, ligesom bilen også opbevares af, ja – Ferrari. Til gengæld får du mulighed for at give den gas på Formel 1-baner som Spa-Francorchamps og Circuit de Barcelona-Catalunya med Ferraris egne racerkørere som instruktører.

9 ud af 10 kan spare i gennemsnit 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen Blog

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS