Kategorier
Elektrisk Nyheder

Galt eller genialt? Ford lokker amerikansk politi med elektrisk pickup

Det lyder som en umulig plan at få det amerikanske politi til at skifte deres elskede V8-pickups ud med elektriske varianter. Eller gør det?

Tekst: Bilbasen Blog / Foto: Ford

Henry Ford satte hele verden på hjul, og i hjemlandet er bilmærket med den blå oval stadig ekstremt populært. Men også ældgamle traditioner er populære i Guds eget land, og mens vi eksempelvis i Danmark har forelsket os i grønne elbiler, er den bedst sælgende bil i USA stadig en … pickup!

LÆS OGSÅ | Ford på vej med Volkswagen-baserede elbiler

Jeps, Ford F-serien – en pickup, som blev lanceret helt tilbage i 1948 – var med godt 726.000 solgte eksemplarer den mest populære bilmodel på det nordamerikanske marked i 2021. Til sammenligning solgte Tesla totalt 361.000 biler i hjemlandet sidste år.

Den ligner en almindelig politi-pickup. Men Ford F-150 Lightning SSV er med 580 elektriske hypper og 1.050 Nm hurtigere fra nul til 100 end nogen anden pickup med blink på taget og rambuk-anordning på fronten.

LÆS OGSÅ | Video: Så meget kortere kører elbiler om vinteren

Amerikanerne kan med andre ord godt lide at køre i store ladbiler med V8-motorer. Men den grønne omstilling trænger sig på, og i dén mission er ingen køer hellige. En af Fords største kunder er staternes politistyrker, og det har fået afdelingen for anderledes køretøjer til at præsentere en elektrisk – jeps, elektrisk – variant af den benzinslubrende og buldrende F-150.

En handling, som ellers burde tangere en lovovertrædelse og udløse en måned på vand og brød i et topsikret Texas-fængsel.

Ingen fuldfed V8 i motorrummet, for hele drivlinjen er elektrisk. Tomrummet under fronthjelmen er i stedet blevet til et praktisk bagagerum, hvor du også finder 220-volts-udtag til diverse udstyr og remedier.

Fra nul til 100 på fire lydløse sekunder

Men måske er det slet ikke så dumt? Den uniformerede Ford F-150 Lightning Pro Special Service Vehicle er, som navnet antyder, nemlig lynende hurtig. Takket være hele 580 hk og et drejningsmoment på brutale 1.050 Nm sprinter det kæmpe fartøj fra 0-100 km/t på omkring fire sekunder. Lydløst, naturligvis.

LÆS OGSÅ | De 10 mest geniale klassikere på strøm

Og med et gigantisk batteri på 131 kWh placeret dybt i bilen til gavn for tyngdepunktet, skulle den også kunne klare sving og gadehjørner mere effektivt og dynamisk end sine traditionelle politikolleger.

I kabinen ligner den elektriske Ford F-150 næsten sig selv. Sæderne i politiversionen er dog fladere end normalt for at gøre det nemmere at hoppe ind og ud af bilen – og desuden betrukket i ekstra slidstærkt stof.

Der skulle med andre ord være gode chancer for at fange forbrydere i en elektrificeret variant af den legendariske pickup.

LÆS OGSÅ | Træt af elbiler? Syntetisk benzin fra Porsche er din redning

Og ladetiden? I sammeligning med en tankfuld benzin tager det naturligvis længere tid at fylde en F-150 Lightning SSV med frisk power. Men hvis blot ladestanderne er placeret i nærheden af en kiosk med friskbrygget kaffe og nybagte donuts, burde selv den mest konservative sherif kunne begynde at se det geniale i helligbrøden…