september 2, 2022

Galt eller genialt? Ford lokker amerikansk politi med elektrisk pickup

Det lyder som en umulig plan at få det amerikanske politi til at skifte deres elskede V8-pickups ud med elektriske varianter. Eller gør det?

Tekst: Bilbasen Blog / Foto: Ford

Henry Ford satte hele verden på hjul, og i hjemlandet er bilmærket med den blå oval stadig ekstremt populært. Men også ældgamle traditioner er populære i Guds eget land, og mens vi eksempelvis i Danmark har forelsket os i grønne elbiler, er den bedst sælgende bil i USA stadig en … pickup!

LÆS OGSÅ | Ford på vej med Volkswagen-baserede elbiler

Jeps, Ford F-serien – en pickup, som blev lanceret helt tilbage i 1948 – var med godt 726.000 solgte eksemplarer den mest populære bilmodel på det nordamerikanske marked i 2021. Til sammenligning solgte Tesla totalt 361.000 biler i hjemlandet sidste år.

Den ligner en almindelig politi-pickup. Men Ford F-150 Lightning SSV er med 580 elektriske hypper og 1.050 Nm hurtigere fra nul til 100 end nogen anden pickup med blink på taget og rambuk-anordning på fronten.

LÆS OGSÅ | Video: Så meget kortere kører elbiler om vinteren

Amerikanerne kan med andre ord godt lide at køre i store ladbiler med V8-motorer. Men den grønne omstilling trænger sig på, og i dén mission er ingen køer hellige. En af Fords største kunder er staternes politistyrker, og det har fået afdelingen for anderledes køretøjer til at præsentere en elektrisk – jeps, elektrisk – variant af den benzinslubrende og buldrende F-150.

En handling, som ellers burde tangere en lovovertrædelse og udløse en måned på vand og brød i et topsikret Texas-fængsel.

Ingen fuldfed V8 i motorrummet, for hele drivlinjen er elektrisk. Tomrummet under fronthjelmen er i stedet blevet til et praktisk bagagerum, hvor du også finder 220-volts-udtag til diverse udstyr og remedier.

Fra nul til 100 på fire lydløse sekunder

Men måske er det slet ikke så dumt? Den uniformerede Ford F-150 Lightning Pro Special Service Vehicle er, som navnet antyder, nemlig lynende hurtig. Takket være hele 580 hk og et drejningsmoment på brutale 1.050 Nm sprinter det kæmpe fartøj fra 0-100 km/t på omkring fire sekunder. Lydløst, naturligvis.

LÆS OGSÅ | De 10 mest geniale klassikere på strøm

Og med et gigantisk batteri på 131 kWh placeret dybt i bilen til gavn for tyngdepunktet, skulle den også kunne klare sving og gadehjørner mere effektivt og dynamisk end sine traditionelle politikolleger.

I kabinen ligner den elektriske Ford F-150 næsten sig selv. Sæderne i politiversionen er dog fladere end normalt for at gøre det nemmere at hoppe ind og ud af bilen – og desuden betrukket i ekstra slidstærkt stof.

Der skulle med andre ord være gode chancer for at fange forbrydere i en elektrificeret variant af den legendariske pickup.

LÆS OGSÅ | Træt af elbiler? Syntetisk benzin fra Porsche er din redning

Og ladetiden? I sammeligning med en tankfuld benzin tager det naturligvis længere tid at fylde en F-150 Lightning SSV med frisk power. Men hvis blot ladestanderne er placeret i nærheden af en kiosk med friskbrygget kaffe og nybagte donuts, burde selv den mest konservative sherif kunne begynde at se det geniale i helligbrøden…

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen Blog

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS