Prisen på brugtbiler stiger

Prisen på brugtbiler stiger
26/08/2015 admin-bilbasen

BilBasen har undersøgt markedet for brugtbiler, og erfaret, at mængden af biler til salg er faldet gennem de seneste par år. Det skriver tv2.dk.

Det sætter et af det fri markeds økonomiske mekanismer i gang – udbud og efterspørgelse. Er der få enheder af en eftertragtet vare, stiger prisen på netop den vare.

Det er på nuværende tidspunkt en realitet – både for køber og sælger på brugtbilsmarkedet. ”I øjeblikket er der omkring 50.000 biler til salg, og det er væsentligt færre end det, som er ‘normalt’ for det danske brugtbilsmarked. Det er dårligt nyt for dem, der skal ud at købe ny brugt bil, men godt nyt for de mange danske brugtbilsejere” oplyser Jan Lang, markedsanalytiker hos BilBasen i en finansartikel på tv2.dk.

Dyrere firmabiler

Det drejer sig særligt om biler i den store og lille mellemklasse. Det betyder også, at de tidligere meget populære firmabiler som bl.a. Skoda Octavia og Volkswagen Passat er blandt de biler, hvis brugtpriser er steget. Artiklen på tv2.dk oplyser, at stigningen på flere modeller er op mod 15 pct.

Dyr firmabil VW Passat

Ifølge forbrugerøkonom ved FDM, Allan Skytte er der ikke nødvendigvis privatbilisternes køre- eller købevaner, der skaber udviklingen. Særligt leasingbiler og selskaberne bag, som er blevet meget populære de senere år, bidrager til scenariet. Til tv2.dk oplyser han; ”Leasing-selskaberne går efter at få den højeste pris, de kan få, når deres biler skal sælges, og da det lave udbud er med til at holde priserne oppe, overvejer de derfor nøje, hvor mange biler de skal sende på det danske marked, og hvor mange der skal sælges i udlandet”.

Godt tidspunkt at sælge

Tidspunktet for et salg af bilen kan være velvalgt nu, hvis man selv har en af de populære mellemstore biler holdene i garagen.

BilBasen har flere muligheder for bilister, der ønsker at sælge deres bil – både på web og mobil.

Tv2.dk har sammen med BilBasen udarbejdet en top 15-liste over de biler, hvor priserne på brugtmarkedet er steget mest. Se den komplette liste, der bl.a. indeholder mærker som Volkswagen, Citroën, Nissan og Skoda, og læs resten af artiklen her.

Billigere biler i de små klasser

Men mens der er fest for sælgerne i klassen for de lidt større biler, er der stadig gode handler at gøre for køberne også. I klassen for de helt små biler som bl.a. Kia Picanto, Volkswagen up! og Ford Ka er prisudviklingen en anden. Jan Lang fra BilBasen som har indgående kendskab til brugtbilsmarkedet oplyser, at priserne generelt er status quo, men at der også er fald i priserne på enkelte modeller.

Gå på jagt efter en bil i de mindste klasser på BilBasen her. Der er pt. over 7.000 biler til salg i mikro- og mini-klassen.

Billig mikrobil Kia Picanto