Kategorier
Nyheder

Rygterne svirrer: Endnu en Bugatti på vej?

Bugatti5

– Bugatti Galibier

– 4 dørs sedan

– +1000 Hk

Bilverdenen lytter, når Bugatti rasler med nøglerne. Og nu ser det ud til, at der igen er nyt på vej fra kongerne af superbiler. Eftersigende genopliver de modellen Galibier, der første gang spøgte tilbage i 2009. Her blev den oprindeligt præsenteret som en konceptbil med planlagt kommerciel debut i 2013, men blev lagt i graven inden det nåede så vidt.

Bugatti4

Men nu bliver Galibier måske alligevel genoplivet. Den luksuriøse saloon er lige nu forhåndsfavoritten blandt 4 biler, der er i spil til at flankere den spritnye Chiron i Bugattis showroom. Det er den genansatte direktør for Bugatti, Wolfgang Durheimer, der barsler et officielt comeback for Galibier. Selvsamme Durheimer, der i sin tid havde planer om at sende den i endelig produktion.

Umiddelbart virker Galibier som helt ny retning for Bugatti. Og så alligevel ikke. For selvom designet ser ud til at være mere hen imod Rolls Royce og Bentley, så er planen stadig, at Galibier skal have superkræfter. Det vil sige + 1000 hestekræfter og en topfart omkring 385 km/t. Vel at mærke i en bil, der på billeder ser ud til at veje på den gode side af 2 tons.

Bugatti3

Det forventes, at en realiseret udgave af Galibier bliver udstyret med en neddroslet version af den vanvittige 8.0L Quad Turbo W16 motor, der ligger i Chiron. Da Galibier sidst var på tegnebrættet, lød den prisen på ca 1 million pund. En 2016-version bliver nok ikke billigere. Tværtimod.

Bugattis planlagte udvidelse sker i kølvandet på ejerselskabet VW’s emissionsskandale. Planen er, at et større udbud skal være med til at fremtidssikre Bugatti.

Bugatti1

Bugatti2

FACEBOOK Bliv ven med Bilbasen

INSTAGRAM Følg os på Instagram