Kategorier
Nyheder

Verdensberømt Youtube-stjerne køber dansk superbil

Zenvo, det danske superbilsmærke fra Sydsjælland, har dannet par med en af bilverdenens mest berømte Youtube-stjerner. Men hvem er Shmee150?

Tekst: Bilbasen Blog / Foto: Zenvo / Dato: 9. november 2021

Ejere af de mest kostbare superbiler er som regel til den diskrete side. Diskret kan man imidlertid ikke kalde den seneste kunde hos det danske superbilsmærke Zenvo Automotive i Præstø på Sydsjælland. Det er nemlig ingen ringere end den verdensberømte Youtube-stjerne Shmee150.

LÆS OGSÅ | En legendarisk Porsche ingen vil købe: Narkobaronens racerbil

Og hvis man ikke kender den 34-årige brite med det borgerlige navn Tim Burton, så er det nok fordi man sjældent kigger på bilrelateret indhold på Youtube. Her har den London-baserede iværksætter og bilentusiast nemlig mere end 2,3 millioner følgere. Kombineret med hans andre sociale kanaler anslås han at underholde et tocifret antal millioner bilentusiaster på verdensplan.

Og man forstår godt, hvorfor folk vil se hans videoer, for de handler nemlig om alt fra testkørsler i de nyeste superbiler til et kig ind i hans egen garage. Her finder man specialmodeller fra Lamborghini, McLaren, Porsche og meget andet godt.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Alfa Romeo GTV6 er en sand italiensk legende

Men alle disse eksotiske kreationer får altså nu selskab af noget ærkedansk, når et eksemplar af Zenvo TSR-S rykker ind. Den skal dog lige bygges først, hvilket tager mellem 12 og 18 måneder. Men dét giver jo kun glimrende indhold til Shmee150’s forskellige kanaler, hvor hele processen med at specificere og bygge bilen vil blive flittigt dokumenteret.

Det må have været med stærke overvejelser, at Zenvo har åbnet op for en berømt britisk bilanmelder. Sidste gang dét skete, hed han nemlig Jeremy Clarkson, og Top Gear-værten var ikke fuldkommen imponeret over den danske superbil, som endte med at gå i brand for rullende kameraer. Til stor ærgrelse for den lille fabrik i Præstø, naturligvis.

LÆS OGSÅ | TEST: Ny Porsche 911 GT3 får os til at savne på forhånd

Men det er heldigvis ved at være nogle år siden. Og et eksempel på, at ingeniørerne hos Zenvo ikke ligefrem har givet op i forsøget på at skabe den mest ultimative superbil, er den lidt bizarre og i hvert fald spektakulære bevægelige hækvinge. Den fik en del omtale, da den blev præsenteret i 2018. Den store 5,8-liters V8 har stadig både turbo og kompressor og nu er ydelsen oppe på næsten 1.200 hk. Ganske fornuftigt for en bil, der vejer det samme som en Volkswagen Golf.

Hvis man ikke helt kan forstå, hvordan en ung brite har råd til at fylde garagen på samme måde som en sheik fra Mellemøsten, så er det fordi, at Shmee150 har været en flittig iværksætter. Han lavede websites inden han blev teenager, og som 18-årig åbnede han sin egen forretning med online-elektronik. Herefter blev han konsulent i et IT-firma i London.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Den sidste sindssyge Lamborghini Gallardo

Sideløbende har han desuden investeret i små startups – akkurat som han betragter sin garage som en investering i dag. Og i 2010 stiftede han så sit alias, Shmee150, som sidenhen er blevet en interessant kanal for såvel annoncører som bilfabrikker.

Shmee150 anslår selv på sit website, at han når mere 50 millioner bilentusiaster hver måned med sine videoer, historier og anmeldelser på Youtube, Facebook, Instagram og Twitter. Det betyder med andre ord, at sydsjællandske Præstø godt kan gøre sig klar til at blive en international kendt bilby…